YANILMAK, YANILMAMAK

28 Ekim 2015 11:05 Aybars Fırat
Okunma
1620
    YANILMAK, YANILMAMAK


 
Türk milleti, tarihin çok önemli bir dönemecinden geçiyor. Coğrafyamız çok güzel; sömürgecilerin iştahını kabartıyor. Bu yüzden olmadık fitne kazanlarını, yüzyıllardır kaynatıyorlar. Sonucunu da almak üzereler. Dış destekli içteki hain ve gafil yöneticiler, sömürgeciler için o kadar çalıştılar ki anlatılamaz. Başımıza örülen çorap bizi tarihten, medeniyetimiz, geleneklerimiz ve töremizden kopardı. Yöneticilerimiz millet olarak yok edilme sürecine seyirci kaldılar; üç kuruşluk menfaat için milleti aldatmaktan çekinmediler. Hata üstüne hata yapmaları meseleleri karmaşık ve çözümsüz hâle getirdi. En azından vatandaş olarak biz öyle görmeye başladık. Onlara mecburmuşuz hissini uyandırdılar. Biz hep milletini kendisinden çok seven, çalışkan, namuslu yöneticiler hayalini kurduk. Hayallerimiz bir türlü gerçekleşmedi. Göreve getirdiklerini denetleyememek başımızda dönen kara bulutları doğurdu. Rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma sıra dışı olmaktan çıktı ve bir yönetim biçimi hâline geldi.
Dönüp baktığımızda bunca çabamıza, ödediğimiz kabarık vergilere rağmen hiçbir alanda devlet olarak iyi olduğumuzu söyleyemiyoruz. Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, şehircilikten sürdürülebilir kalkınmaya her alanda hava cıva ile yetiniyoruz. Sıra dışı kişisel gayretlerle ulaşılan mevzii başarılarda devletin katkısı yok denilecek seviyede. Yöneticilerimiz başarısızlığı başarı olarak gösterebiliyorlar. Böylece iyi bir yönetimin nasıl olacağına dair düşüncelerimiz de bulanıklaşıyor. Çok sıkıldıklarında "Yanıldık." diyorlar. Bu ne saçma bir söz! Senin yöneticisi olduğun coğrafya, öyle bıçak sırtı bir yer ki yönetimde "Yanıldık." sözünü kaldırmaz. İnsan yanıldığını söylerken özür dileme erdemini gösterir. Sen Türk devletini dünyada kabile devletlerinden daha kötü yönet; olmadık, sonu hiç hesaplanmamış maceralara sok; sonra da dön yanıldık de. Bu gafletle açıklanamaz. Doğrudan hainliktir. Vatandaş AKP iktidarında sürekli yanıldık diyen yöneticilere alıştı. Elbette iktidarların da bazı karar ve uygulamalarında yanılmaları mümkündür. Ancak Türk milleti ve Türkiye için hayati öneme sahip üç konuda "yanılan" AKP,  yanılma hakkını fazlasıyla kullandı. Çözüm süreci bir hataydı; aklı eren herkes söyledi, dinlemediler, yaptılar. Halkı ikna için meydana sürdükleri adamlar bile yanıldıklarını söyledi. Suriye, Libya ve Arap Baharı safsatasıyla başlatılan Büyük Orta Doğu Projesi ve Erdoğan'ın övündüğü "eş başkanlık" da sadece büyük bir yanılgı değil; apaçık İslam’a ve bu millete hıyanetti. Büyük göç dalgası sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da canına okuyacak. Paralel ve hain dedikleri ama iktidarı zevkle paylaştıkları Fethullah Gülen cemaatinin de kendilerini yanılttığını söylediler. Daha birçok konuda yanılıp duruyorlar. Eğitimde, tarımda, sağlıkta, ekonomide hata üstüne hata... Başkanlık hayalleri için Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime götürülmesinin de Erdoğan'ın klasik bir yanılgısı olduğu görülüyor. Türk milleti; bu kadar yanılan, hata üstüne hata yapan iktidarla bu coğrafyada tutunamayacağını, bölünüp parçalanıp yok olacağını, en azından parçalanarak sömürüleceğini bilmelidir. Yapılanları hoş gören AKP'lİ seçmen; Allah'ın, “Doğru bildikleriniz yanlıştır; en doğrusunu Allah bilir; düşünmez misiniz?” meallerindeki ayetlerini hatırlamalıdır. Vebal altında olduğunu bilmelidir. Önünde Türk milletini bir bütün olarak ayağa kaldıracak kadrolara sahip MHP gibi bir seçenek bulunmaktadır.
Türküyle Kürt’üyle, Alevi’siyle Sünni’siyle Türk milleti, bu coğrafyadan birlikte yaşamalıdır,  yaşayacaktır. Türk milliyetçilerinin sadece bölücü PKK ile meselesi vardır, Kürtlerle değil! Kürtler yanılmasın. Aleviler yanıltılmasın. Bu badireden Türkiye'yi sadece MHP alnının akıyla çıkarabilir. Bugüne kadar denenmemiş tek iktidar seçeneğine görev ve yetki vermenin tam zamanıdır.
Önümüzde çok büyük bir fırsat var: 1 Kasım Seçimleri.  Türk milleti aslına nesline yakışan bir seçim yapmak mecburiyetinde... Bunu da alnının akıyla başaracağına inanıyorum.
Türk milleti yanılma, yanıltılma; bu coğrafyada yaşamak istiyorsan!