DOKUNULMAZLIKLAR KALKTI AMA…

23 Haziran 2016 10:56 Aybars Köse
Okunma
4459
 DOKUNULMAZLIKLAR KALKTI AMA…



 
Teröre ve teröriste destek veren milletvekillerinin yargılanmasını engelleyen milletvekili dokunulmazlıkları, TBMM’de görüşülerek kabul edilen Anayasa değişikliği ile kısmi olarak kaldırılmıştır. Her ne kadar sadece TBMM’de fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmış olsa da PKK ve destekçilerinin yargılanmasının önü açılmış olması bakımından bu, önemli bir gelişmedir. 
Türkiye yıllardan beri terör belasıyla uğraşmaktadır. Sadece son bir yılda 600’e yakın şehit vermiş olmamız terörün bizi ne kadar yıprattığını anlamamız için yeterlidir. Ülkemizin nice evladı PKK terörü yüzünden toprağa verilmiş, milletimizin milyarlarca liralık serveti bölücü hainlerden kurtulmak için harcanmıştır. Son yedi sekiz ayda şehirlerimizi yerle bir eden, başkentte dahi bombalar patlatarak ülkemizin her yerinde korku ve panik oluşturan PKK’nın HDP’li milletvekilleri tarafından desteklenmesi ve bunun dokunulmazlık zırhı altında serbestçe yapılması, terör belasının her tarafımıza sirayet ettiğinin açık göstergesidir.
Dokunulmazlıkların kaldırılacak olması gerçekten olumlu bir gelişmedir. TBMM’deki 3 siyasi partinin bu konuda ittifak etmesi de önemli bir gelişme olmuştur. Ancak CHP’nin Anayasa değişikliğini destekleyeceğini açıklamasına rağmen ilk turda gerekli desteği sağlamaması, bu meseleye karşı gerçek fikrini, asıl siyasi niyetini açığa çıkarmıştır. Görünen o ki CHP’li milletvekilleri dokunulmazlıkların kaldırılmasının kendileri açısından da iyi olmayacağını hesap edip ilk turda destek sağlamamışlardır. Nitekim 51 CHP’li milletvekilinin TBMM’de fezlekesi bulunmaktadır
Bununla birlikte tarih karşısında düşeceği durumdan korkan CHP, dokunulmazlıkların kaldırılması için yapılan değişikliğin TBMM’de kabul edilememesi ya da referandum eşiğinde kalması hâlinde oluşacak siyasi faturanın kendilerine de çıkacağını öngörmüştür. Bunun neticesinde ikinci turda, değişikliğin referanduma gitmeksizin kabulünü sağlamıştır. CHP’nin ikircikli tutumu, herkesin düşünmesi gereken bir vakıadır. 
Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda HDP’li milletvekillerinin telaşlanması, TBMM’de hayır oyu vermesi, tabii ve beklenen bir durumdur. Yine HDP’nin bu durumu Anayasa Mahkemesine taşıması da sürpriz olmamıştır.  Şaşırtıcı gibi görünmekle beraber aslında şaşırtmayan durum ise başta eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu olmak üzere beş CHP milletvekilinin, HDP’lilerle birlikte Anayasa Mahkemesine başvurmaları olmuştur.
Siyasetle ilgilenen herkes bilmektedir ki bu değişiklik, HDP’li milletvekilleri için yapılmıştır. AKP tarafından korkakça yapılmış olmasına rağmen MHP’nin firesiz CHP’nin de fireyle de olsa destek vermesi olumlu ve gerekli bir davranıştır. PKK’nın ülkemizde neler yaptığı aşikârdır. Her gün onlarca şehit verdiğimiz, başkent dâhil olmak üzere birçok şehrimizde bombaların patladığı bir zamanda hangi nedenle olursa olsun dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkmak, PKK’lı milletvekillerini korumak demektir. Maalesef CHP’li bazı milletvekilleri bu duruma düşmüşlerdir.
Dokunulmazlık konusunda hiç şüphesiz, yolsuz, hırsız; şimdi ya da evvelde kim varsa yargılanmalıdır. Ancak muhalefet olarak buna gücünüz yetmiyorsa ülkemizin mevcut hassas durumundan dolayı bazı hususları göz ardı etmek vatanperverliktir.
 
Terörle mücadele konusunda birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir dönemdeyiz. Evet. AKP yanlış yapmıştır. Terörle mücadele değil, müzakere yaparak sözde açılım süreci dedikleri yanlış politikalarla bölücü terörün büyümesine ve güçlenmesine yol açmıştır. Açılım sürecini tabii ki desteklememek bu gün bu yanlıştan dönülerek başlayan terörle mücadele sürecinde karşı çıkmak manasına gelmemelidir. AKP iktidarlarının yapmış oldukları yanlışların hesabı elbet bir gün sorulacaktır. Muhalefet partilerinin, işin başında AKP hükûmeti var diye terörle mücadeleye gerekli desteği sağlamaması, her gün toprağa verdiğimiz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaktır. Bu konuda MHP izlediği politikayla üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiştir.  Ne yazık ki bazı CHP’li vekiller siyasi bir hata yaparak HDP ile birlikte yer almışlardır.
Geçmişe bakacak olursak bu, CHP açısından hiç de yadırganmayacak bir tutumdur. HEP’li milletvekilleri CHP’nin geçmişteki uzantısı SHP tarafından TBMM’ye sokulmuşlardır. CHP listelerinden milletvekili olan HEP’li vekiller daha yemin töreninde bölücülüklerini göstermişlerdir.  Süreç herkesin bildiği gibi CHP listelerinden milletvekili olarak parlamentoya giren HEP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla sonuçlanmıştır.
PKK yıllarca hepimize hak etmediğimiz acılar yaşatmıştır. Hâlâ da yaşatmaktadır.
Ülkemizi bölmek ve Türk milletini yok etmek amacında olan bu eli kanlı terör örgütü, hangi şartta olursa olsun ortadan kaldırılmalıdır.
Bu örgüte destek olan kim varsa mutlaka kanun önünde hesap vermelidir.
Elbette ki bir gün bu durumun müsebbibi iktidardan da gerekli hesap sorulacaktır. 
En azından bir Türk milliyetçisi olarak buna inanmaktayım.
Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliği TBMM’de kabul edildi. Bundan sonra iş yargıda...
Bakalım yargı, adaleti sağlayacak mı?