PAKPK

28 Ekim 2015 09:15 Aybars Köse
Okunma
1767
PAKPK


 
PKK, dünyanın en kanlı terör örgütü...
1978 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesi Fis köyünde kuruldu ve ilk eylemini 15 Ağustos 1984 yılında Şemdinli ve Eruh baskınlarıyla gerçekleştirdi.
O günden bugüne kanlı eylemlerine devam etti ve milletimize tarifi mümkün olmayan acılar yaşattı bu kanlı terör örgütü.
PKK’nın ilk eylemini gerçekleştirdiği 1984’ten buyana 31 yıl geçti.
31 yılda binlerce asker, polis, aralarında kundaktaki çocuklarda dâhil binlerce sivil vatandaşımız hayatlarını kaybetti.
Amacı Türk yurdunu bölmek parçalamak olan bu eli kanlı katiller topluluğu yüzünden insanlarımız 31 yıl boyunca huzur ve güvenlikten yoksun bir şekilde yaşamak zorunda kaldı.
Milyonlarca vatandaşımız evlerini, köylerini terk etmek zorunda bırakıldı.
Türk Milletinin milyarlarca dolar parası bu katiller yüzünden heba oldu.
En acı olanı ise 2002 yılında yok edilmeye ramak kalmış PKK terör örgütünün son 13 yılda yeniden palazlanması, canlanması ve güçlenmesi.
Bu ise yanlış politikaların, teröre verilen tavizlerin sonucunda oldu.
1999 yılında terör örgütünün hain lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasıyla başlayan etkin mücadele, 2002 yılında amacına ulaşmış ve terörü bitirme noktasına getirmişti.
MHP’nin ortağı olduğu hükûmetin kararlı ve tavizsiz politikaları sonucu PKK’nın para kaynakları kesilmiş, insan gücü elde etmesi engellenmiş, yöneticileri teker teker yakalanmış, terörist militanlar ya imha edilmiş ya da yakalanmışlardı.
2002 yılında PKK son bir darbe ile bitecek ve yok edilecek hâle getirilmişti.
Ne yazık ki bu olmadı.
Sebebi ise 3 Kasım 2002 yılında iktidara gelen AKP’dir
İktidarda kalma kaygısı taşıyan ve bir çıkar partisi olan AKP, PKK’yı bile siyasi rant ve menfaat malzemesi yaptı; 13 yıl boyunca elde etmeyi planladığı çıkarları için her türlü tavizi verdi.
2002 yılında sıfır terörle devraldığı Türkiye bu gün bir yangın yerine döndü. 13 yılda yeniden yüzlerce vatan evladı PKK yüzünden hayatını kaybetti.
AKP 13 yılda PKK’nın siyasallaşması için her türlü imkân ve ortamı hazırladı.
2009 yılında başlattığı çözüm süreci ile amacı doğu ve güneydoğuda bir Kürt devleti kurmak olan PKK’ya bölgeyi adeta teslim etti.
13 yıllık süreçte PKK ne istediyse aldı. Son altı yılda ise bütün lojistik ihtiyaçlarını rahat rahat tamamladı.
Askeri kışlaya hapsederek teröre karşı mücadelesini engelleyen AKP, 13 yılda PKK’nın siyasal amaçları olan, Kürtçe TV, Kürtçe okul, Kürtçe fakülte gibi her isteğini gerçekleştirdi.
2009 yılından bu güne kadar doğu ve güneydoğudaki otorite boşluğundan yararlanan PKK, son altı yılda bölgeyi tamamen hâkimiyeti altına aldı. Şehir yapılanmasını tamamlayıp yol kesmeye, kimlik kontrolü yapmaya, vergi toplamaya kısacası bir devletin alametlerini gerçekleştirmeye başladı.
Analar ağlamasın, barış olsun diye başlatılan, sadece PKK’ya imkân ve fırsat sağlamaktan başka hiçbir getirisi olmayan çözüm süreci sayesinde terör örgütü altı yılda ülkemize silah ve mühimmat yığınakları yaptı. Lojistik ve insan kaynaklarını rahat rahat tamamladı.
AKP; analar ağlamasın, asker kışlada beklesin dedi, PKK silah yığınağı yaptı.
AKP terörü bitiriyoruz polis müdahale etmesin dedi, PKK şehir timleri kurdu.
AKP çözüm süreci dedi, PKK bayram etti; her türlü eksiğini tamamladı.
 
Sonuç…
Son iki aydır, her gün şehit, her gün saldırı, her gün gözyaşı.
AKP’nin çözümü, PKK’nın güçlenmesiyle sonuçlandı.
MHP çözüm süreci yanlış dedikçe AKP tavizlerini artırdı.
MHP terörle müzakere olmaz mücadele olur dedikçe, AKP zindandaki terör örgütü lideri cani başını muhatap aldı.
MHP yanlış yapıyorsunuz, PKK devletleşiyor dedikçe AKP valilerine talimatlar gönderdi; bırakınız istediklerini yapsınlar dedi.
Evet.
AKP ve PKK amacına ulaştı. Bitme noktasında olan terör örgütü, bugün Türkiye’nin her yerinde istediği eylemi gerçekleştirecek güce erişti.  
Doğu ve güneydoğuda birçok il, tamamen PKK’nın kontrolünde. Devlet, bırakın vatandaşın güvenliğini; askerinin, polisinin bile güvenliğini sağlayamamaktadır.
Şimdi herkese soruyorum!
Kim ailesiyle birlikte Hakkâri’ye, Şırnak’a, Diyarbakır’a, Mardin’e kısacası doğu ve güneydoğuya güven içinde seyahat edebilir?
Yazıklar olsun ki AKP’ye!
Analar ağlamasın diye bugün bütün milletimizi ağlatmaktadır.