ANITKABİR'DE 23 NİSAN TÖRENİNE KATILAN MHP GENEL BAŞKANI:DEVLET BAHÇELİ

22 Mayıs 2020 11:55 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1455
ANITKABİRDE 23 NİSAN TÖRENİNE KATILAN MHP GENEL BAŞKANI:DEVLET BAHÇELİ

ANITKABİR'DE 23 NİSAN TÖRENİ
Törene katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendi önlemini aldı. Kalabalığın arasına girmeyen MHP Lideri, A Takımı ile birlikte arkadan ayrı bir şekilde Anıtkabir'e yürüdü.
Evin GÖKTAŞ
Türkiye Cumhuriyeti'nin bir asırlık gururu olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 100'üncü kuruluş yıl dönümü, koronavirüs salgınına rağmen yine de son derece coşkulu bir şekilde kutlandı. 
23 Nisan için ilk tören, bu sene 100. yılını kutlayan TBMM yerleşkesinde gerçekleşti. Törende katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene, TBMM Başkan Vekilleri Celal Adan, Süreyya Sadi Bilgiç ve Levent Gök, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM idari personeli katıldı.
TBMM Başkanı Şentop, Meclisteki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu, ardından da siyasi parti liderleri bazı bakan ve milletvekilleriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da hazır bulundu.
Törenin ardından devlet erkânı Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesini ziyaret etti. Meclis Başkanı Şentop ve beraberindeki heyet daha sonra Birinci Meclise geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj yayımlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Erdoğan, mesajında, "TBMM'nin kuruluşunun 100. yılını, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum." dedi.
Kutlamalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle az sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gerek TBMM gerekse Anıtkabir'deki törene katılanlar, koronavirüs salgınına karşılık maskelerini takmayı ihmal etmeyip sosyal mesafeye uymaya çalıştılarsa da bu pek de mümkün solmadı. Anıtkabir'e yürürken sosyal mesafeyi korumak oldukça güçtü.
Anıtkabir'deki törene katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüs salgını ile ilgili kendi önlemini aldı. Kalabalığın arasına girmeyen MHP Lideri, A Takımı ile birlikte arkadan ayrı bir şekilde Anıtkabir'e yürüdü.
ŞENTOP: TBMM VATAN EVLATLARININ EMİN ELLERİNDEDİR
Misakımill’i Kulesi'nde, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Mustafa Şentop şu ifadeleri kullandı:
"Gazi Meclisimizin ilk Reisi, Millî Mücadele’nin Başkomutanı, Cumhuriyet'in banisi, Büyük Gazi, milletin zillete ve yok oluşa, vatanın ilhak ve istilaya mahkûm edilmek istendiği tarihî bir dönemde, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ kararıyla, ‘Ya istiklal ya ölüm!’ şiarıyla yola çıkan ve mukakdes Millî Mücadele'mizi yöneten Gazi Meclisimizin 100'üncü açılış yıl dönümünü anmak milletimizin bir bütün olarak bir heyecan vesilesi saydığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak amacıyla huzurunuzda toplanmış bulunuyoruz. Bugün bütün Türkiye ve gönlü ay yıldız ile çarpan dünyanın her yerindeki kardeşlerimiz, dostlarımız bu bayramı ve yıl dönümünü coşkuyla kutlamaktadır. Fedakârlıkla yürütülen mücadeleler neticesinde bugün Türkiye, dünyanın saygın ülkelerinden birisidir ve milletimiz her alanda insanlığın aziz ve mümtaz bir mensubudur. Bütün şehitlerimizle beraber emin olunuz ki, Türkiye ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Millî Mücadele’nin manasına bağlı Kuvvayımilliye ruhunu müdrik ve ‘Ya istiklal ya ölüm!’ şiarıyla mücehhez vatan evlatlarının ve memleket sevdalılarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun."
ERDOĞAN’IN KATILMADIĞI ÖZEL OTURUMDA BAHÇELİ HAZIR BULUNDU
Törenlerin ardından TBMM Genel Kurulu, saat 14.00’te özel gündemle toplandı. Özel oturuma AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmazken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve seyirci olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve tüm milletvekilleri hazır bulundu. Özel oturumda TBMM’de temsil edilen siyasi parti temsilcileri konuşma yaptı.
Özel oturumda MHP Lideri Devlet Bahçeli de hazır bulundu. Bahçeli yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bizim 23 Nisan’da TBMM’nin özel oturumuna katılıp katılmamız Kılıçdaroğlu’nun bileceği ve takdir edeceği bir konu değildir. Sağlık durumu müsait ve katılmaya müzahir her milletvekilinin 23 Nisan’da Mecliste olması, yüzüncü yıl dönümün sevincine ortak olması tutarlı ve isabetli bir davranıştır. 23 Nisan günü Meclise geleceğini söyleyen, sonra da liderlerin Mecliste olması için çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı’nın kendi işine bakması, boyunu ve haddini aşan yorum ve açıklamalardan uzak durması tavsiyemdir. İnfaz düzenlemesiyle ilgili kanuna 18 milletvekiliyle ret oyu kullanan Kılıçdaroğlu’nun her çağrısı çürük, her teklifi beyhudedir.”