MHP Lideri Devlet BAHÇELİ: "BİZ HIRSIZLIĞIN KÖTÜLÜĞÜNÜ KONUŞUYORUZ, AKP YAPIYOR"

29 Mayıs 2015 11:01 Evin GÖKTAŞ
Okunma
2031
MHP Lideri Devlet BAHÇELİ: BİZ HIRSIZLIĞIN KÖTÜLÜĞÜNÜ KONUŞUYORUZ, AKP YAPIYOR


 
TÜRKÇÜLER GÜNÜNDE DEVLET SÖZÜ…
  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıkladığı seçim beyannamesiyle AKP’nin 13 yıl boyunca çoğalttığı halk mağdurlarına kucak açtı.
 Toplumsal onarım ve huzurlu gelecek çerçevesinde başta emekliler olmak üzere geçim sıkıntısı çeken bütün kesimlere vaatte bulundu.
 
  Bahçeli, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekilliği Seçimleri için partisinin hazırladığı seçim beyannamesini 3 Mayıs Türkçüler Gününde açıkladı.
  MHP'nin toplumsal onarım ve huzurlu gelecek hedeflediğini Bahçeli, "Biz bu aziz vatanı ağırlıklarından kurtarmaya talibiz." diye konuştu.
   Genel Başkan Bahçeli, şunları ifade etti:
  "Biz bu güzel ülkeyi arsızın, kansızın, hırsızın, uğursuzun elinden kurtarmaya yeminliyiz. Biz bu necip milleti sorunlarından arındırmaya, dertlerinden çekip çıkarmaya azimliyiz. 46 yıllık kutlu ve şerefli mücadelemizi hep bir adım öteye, hep daha iyisine taşımak için mücadele verdik, veriyoruz. Amacımız, Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini sağlam esaslara bağlayarak dünyada hak ettiği gelişmişlik ve kalkınmışlık seviyelerine çıkarmaktır. Arayışımız Türk milletini çağa yön verecek, bölgesel ve küresel kompozisyonu derinden etkileyecek yüksek bir mevkiye ulaştırmaktır. Soygunda ustalaşmış AKP’nin aşırdığı 2023 vizyonumuzun temelinde bunlar yatmaktadır."
  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin reklam filmlerine göndermede bulunarak, "Davutoğlu diyor ki, biz konuşuyor onlar yapıyormuş. Doğrudur, hakkı vardır. Biz hırsızlığın kötülüğünü konuşuyoruz, onlar yapıyorlar. Biz şu anda konuşurken bile emin olun; onlar yapacağını yapmakta, götüreceğini götürmektedir." dedi.
 
  "BUNLARIN İŞİ GÜCÜ YÜRÜTMEKTİR"
  MHP'nin siyasi taktik ve teferruatlı planlama gereğince beyannamesini en sona bırakmayı tercih ettiğini söyleyen Bahçeli, konuşmasında ana başlıkları ile şu görüşleri dile getirdi:
  "Bunu yaparken iki hususu önemle gözettik ve hesaba kattık: İlk olarak, geçmiş yıllarda açıkladığımız hedef ve izleyeceğimiz politikalarımız özellikle siyasi kapkaççı AKP tarafından yüzsüzce çalınmıştır. Çünkü bunların işi gücü yürütmektir. Çünkü bunların uzmanlığı emek yağmacılığıdır. Türkiye için söyleyecek sözü kalmamış AKP, devamlı surette bizi kopya etmenin hevesindedir. AKP’nin nefesi çoktan tükenmiş, siyaseti iflas etmiştir. İkinci olarak, beyannameler açıklama sırasına girmişken teklif, tespit ve gelecekle ilgili düşüncelerimizin karambole gitmemesine, arada kaynamamasına azami dikkat ettik. Bu nedenle kimin neyi, nasıl ve hangi arka plana dayandırarak söyleyeceğini sabırla bekledik. Acele etmedik, telaş yapmadık, pişmiş aşa su katmadık. Daha önceki beyannamelerimizle, geçmişteki söz ve önerilerimizle tutarlılığı bozmadan çizgimizi muhafaza ettik.”
 
   “46 YILIN TECRÜBESİ İLE HAREKET ETTİK”
  “Biz 46 yılın tecrübesiyle hareket ettik.” diyen Bahçeli, şunları söyledi:
  “ 46 yılın öz güveniyle, uzman, donanımlı ve yetişmiş kadrolarımızın fedakârca çalışmalarıyla milletimiz için neler yapabileceğimizi, Türkiye’nin nasıl rahata ve refaha kavuşacağını geceli gündüzlü tartıştık, araştırdık ve hamdolsun sonuca bağladık. Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca yapacaklarının sözünü veren dürüst ve gerçekçi bir millet eseridir. Sözümüz namus, ülkülerimiz varoluşumuzun ana çatısıdır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket hiçbir zaman ipe un sermemiş, suya yazı yazmamış, hayal ve umut tacirliği yapmamıştır. Neysek oyuz, ne dediysek onun yanında, arkasında ve izindeyiz. Biz, sözlerini unutan, geçmişini gömlek gibi değiştiren ilkesizlere hiç benzemedik. Biz sabah söylediğini akşam olmadan yalanlayan, karakterini ve kabiliyetini alavere dalavere üzerine bina eden ikiyüzlülerden hiç olmadık. Geçmişimiz her şeyin canlı şahididir. Vatan ve millete adanmış Ülkücü ömürler tertemiz bir maziden, bedelini de peşinen ödeyerek bugünlere gelmiştir.”
 
“MAZOT 1 LİRA 75 KURUŞ OLACAK”
MHP lideri Bahçeli, seçim vaatlerini de şöyle sıraladı:
“Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacaktır. Ve en önemlisi emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecektir. Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacaktır. Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacaktır. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı önlenecektir. Genetiği bozulmamış ürünlerin korunması ve geliştirilmesine önem verilecektir. Gıda güvenliği ve güvenilirliği çağdaş normlara ulaştırılacaktır. Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak ve çiftçimizin canını yakan mazot, herkes duysun ki, 1 lira 75 kuruş olacaktır."
 
"ASGARİ ÜCRETİ NET 1.400 LİRAYA ÇIKARACAĞIZ"
Asgari ücreti iktidarlarında net bin 400 lira yapacaklarını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, iş gücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirildiği bir iş gücü piyasası oluşturacağız. Önemle altını çiziyorum, asgari ücret net 1.400 liraya çıkaracağız. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz. Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapacağız. Böylece asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılacak, büyükşehirlerde başını sokacak bir göz evi olmayan asgari ücretlinin 1.750 lira alabilmesi mümkün olacaktır. Asgari ücretten vergi almayacağız, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacağız. Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkânı oluşturacağız. Yardıma ihtiyaç duyan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı, iş sağlanana kadar 700 lira aile desteği vereceğiz. Taşeron işçilerin sorunlarını çözüme kavuşturacağız, köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son vereceğiz. Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya geçireceğiz. Emeklilerimize Mart ve Eylül aylarında 1.400'er lira olmak üzere yılda iki asgari ücret tutarında Emekli Destek Ödeneği hakkı tanıyacağız. Böylece çiftçi, esnaf, işçi, memur ile cumhurbaşkanı ve milletvekili emeklisi aynı tutarda ödenek alacaktır. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmelerinin önünü açacağız."
 
"KADINLARA DOĞUM BORÇLANMA HAKKI GETİRECEĞİZ"
Kadın seçmenlere yönelik vaatlerini açıklayan Bahçeli, "Kadın istihdamını yaygınlaştıracağız. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı getireceğiz. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmalarını tesis edeceğiz. Girişimci kadınlara %50’si hibe olmak üzere finans desteği vereceğiz. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız, bu çerçevedeki davaları zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir aile avukatlığı sistemi oluşturacak, hukuki koruma sigorta sistemini genelleştireceğiz. Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu vermekle birlikte, işe girince faizsiz olarak dört yılda tahsil edeceğiz. Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkânı getireceğiz… Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı HİLALKART imkânı sunulacaktır. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Çocuk parası adı altında yapılan Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımını en az 50 lira olacak şekilde artıracağız." dedi.
 
"ENGELLİ VE ENGELLİ YAKINI AYLIĞINI 400 LİRAYA, AĞIR ENGELLİ AYLIĞINI 600 LİRAYA ÇIKARACAĞIZ"
MHP Lideri, açıklamasında şunları kaydetti: "Yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergileri sıfırlayacağız. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut, konut sağlanamadığı durumda ise 250 lira kira yardımı yapacağız. Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere %75 indirim uygulayacağız. Vatandaşlarımızdan elektrik kayıp kaçak bedeli alınmayacak, sayaç okuma ve benzeri tüketime bağlı olmayan giderler yansıtılmayacaktır. Vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payının azaltılması suretiyle vergide adalet sağlanacak, dar gelirlilerin vergi yükü hafifletilecektir. Alacakların vasfı ne olursa olsun icra ve haciz uygulamaları hiç kimsenin gelirini asgari ücretin altına düşürecek şekilde uygulanamayacaktır. Vatandaşlarımız, tüketici kredisi ve kredi kartlarından kaynaklı borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarılacaktır. Yaşlılarımızın bilgi ve deneyimleri topluma sunulacaktır. 65 yaş aylığı 300 liraya yükseltilecektir… Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya; ağır engelli aylığını 600 liraya çıkaracağız. Gazilerin, şehit ailelerinin ve malullerin öncelikli olarak işe yerleştirilmelerini, üretime katkıda bulunmalarını ve topluma kazandırılmalarını amaçlıyoruz. Gazilerimize 3.600 günde emekli olabilme hakkını vereceğiz. Ordu ve polis vazife malullerinin özlük haklarını iyileştireceğiz, gaziler arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Malul sayılmayan gazilerimizin mağduriyetlerini giderecek düzenleme yapacağız. Şeref aylığı 1.400 liraya yükseltilecek ve geliri olsun olmasın muharip gazilerimizin hepsine aynı tutarda ödeyeceğiz. Ayrıca kamu personel rejimini, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenleyeceğiz. Kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C'liler, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanları kadroya alacağız… İmam ve müezzini olmayan cami kalmayacak, vekil imam ve müezzinlere kadro verilecektir."
 
"CEMEVLERİNE DEVLET YARDIMI YAPILACAK"
Cemevlerine yönelik açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Cemevi gerçeği, siyasi kaygılardan uzak, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek, inanç ve kültür hayatımızın bir unsuru olan cemevlerine devlet yardımı yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılacaktır. Öğretmen ihtiyacı olan hiçbir okul bırakmayacağız. Derslik ihtiyacı tamamlanacak, atanmayı bekleyen öğretmenlerin tamamı kademeli olarak sınıflarına kavuşacaktır.”
 
ÖĞRETMEN VE POLİSLERE 3.600 EK GÖSTERGE
“Öğretmenlerin 3.600 ek göstergeden yararlanmalarını hedefliyoruz. Öğretmenlerin, ek ders ücretleri ile eğitim ve öğretim tazminatlarını yükselteceğiz, eğitime hazırlık ödeneğini artırarak eğitim kurumlarında çalışan tüm personele de ödeyeceğiz. Eğitime katkı amacıyla her çocuk için ailesi tarafından yapılacak katkının %50’si kadar oranda devletin katkıda bulunmasıyla bir “Eğitim Destek Hesabı" kuracağız. Bu hesapta biriken miktarın özellikle yükseköğretim aşamasında kullanılmasını öngören güçlü bir destek mekanizması geliştireceğiz. Emniyet çalışanlarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirerek, bu kapsamda polislerin ek göstergesini 3.600'e yükselteceğiz. Astsubayların intibaklarını yapacak, haklarını verecek, uzman jandarma ve uzman erbaşların tüm mağduriyetlerini ortadan kaldıracağız."