"SOMA'DA TAM BİR KATLİAM YAŞANDI"

06 Ağustos 2014 12:03 Evin GÖKTAŞ
Okunma
2297
SOMADA TAM BİR KATLİAM YAŞANDI


DİSK Genel Başkanı Kani Beko; Soma'da meydana gelen maden kazasını "katliam" olarak nitelendirdi.
Beko, "Türkiye'de taşeronlaşma sonucu alınan güvenlik önlemlerinde çok fazla azalma var. Soma'daki madende de taşerondan taşerona olacak şekilde bir çalışma var. Maalesef kâr amacı güdülürken gerekli derecede güvenlik önlemi alınmıyor." dedi.
Bundan sonra başka işçilerin ölmemesi için kitlesel gösteri yapmalarının ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmalarının en doğal haklarını olduğunu belirten Beko, şunları söyledi:
"Biz bugün eylem yapmayacağız, sokaklara çıkmayacağız, demokratik tepkimizi koymayacağız da ne zaman koyacağız? Yaklaşık 300 işçi arkadaşımız ölmüş, kömür olmuş. Bunun da psikolojik etkisiyle hem dün hem bugün yürüdük. Aynı şekilde TOMA ve tazyikli suyla üzerimize geldiler. Uyarı da yapmadılar. Ben anlamakta güçlük çekiyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok başbakan gördünüz. Ama halkına, işçisine işkence yapan, savaş açan bir başbakanla ilk kez karşı karşıyayız."
Genel Başkan Beko; Soma maden faciasını protesto için İzmir'de düzenlenen miting sırasında, polisin biber gazlı müdahalesi sonucu fenalaşmıştı. Ambulansla İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesine kaldırılan Beko'nun sol kulak zarının patladığı ve dizinden darbe aldığı belirlenmişti. Müdahaleden çevredeki engelliler ve kente gelen turistler de olumsuz etkilenmişti.