"SOMA CİNAYETİNİN HESABINI SORACAĞIZ"

06 Ağustos 2014 11:58 Evin GÖKTAŞ
Okunma
2205
SOMA CİNAYETİNİN HESABINI SORACAĞIZ


Atalay; "Meclis’ten işçinin lehine bir karar çıkacağı zaman patronlar, kârlarından kaybetmemek için lobi yapıyorlar. Bunlar patron kökenli. Tabiri caizse bunlar beyaz Türkler." dedi.

 
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Soma faciası konusunda oldukça sert konuştu.
Ergün Atalay, "Bu katliamın, cinayetin sorumlusu her kimse siyasi mi, işveren mi, müfettiş mi sendikacı mı her kimse ortaya çıkaracağız. Tırnak mı sökülecek umurumda değil, o tırnağı sökeceğiz." dedi.
Atalay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Soma faciasından ders çıkarılması gerektiğini belirtti.
Atalay, "Soma cinayetinin hesabını soracağız." diye konuştu.
Meclis'ten işçilerin lehine bir karar çıkmasının beklenemeyeceğini vurgulayan Atalay, "İşçinin lehine bir karar çıkacağı zaman patronlar, kârlarından kaybetmemek için lobi yapıyorlar. Bunlar patron kökenli. Tabiri caizse bunlar beyaz Türkler." ifadesini kullandı.
 
DAHA TEHLİKELİ OCAKLAR VAR
 
Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay; Soma faciasının yaşandığı madenden daha tehlikeli durumdaki maden ocaklarının bulunduğuna dikkati çekti.
Atalay; o bölgede 5-6 tane daha özel ocak bulunduğu ve bunların çalışma şartlarının daha da kötü olduğu bilgisinin kendisine iletildiğini söyledi.
Atalay, "Daha önce oraya gitmeniz gerekmiyor muydu, Bu konuda bir eksiklik hissediyor musunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Maalesef ben orasını ilk defa gördüm. Ben, Türk-İş Başkanıyım 9 aydır. Görmem gerekiyor muydu, yetişme imkânımız olmadı, maalesef o gün gördük. Burada kimin sorumluluğu varsa herkes bunun hesabını vermek durumunda. Biz miyiz, oradaki arkadaşlarımız mı, bunun hesabını vermek durumunda. Burada patrondan evvel, bakanlıktan evvel, denetimden evvel, arkadaşlarımızı öne koyarsak doğru bir iş yapmış olmayız. Bedel ödeyen biziz, can veren biziz, yaralanan biziz. Biz, bununla ilgili üzerimize düşeni noksansız yapacağız. Esas yapması gerekenler, bizden evvel onlar yapsın. Kimin ne sorumluluğu varsa herkes bedelini ödeyecek ama esas sorumlular bir hesabını versin."