ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE KURAN OKUDU

21 Ağustos 2019 09:57 Evin GÖKTAŞ
Okunma
950
ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE KURAN OKUDU

"15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nün 3. Yıl Dönümü Etkinlikleri
ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE KURAN OKUDU

"15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" sebebiyle, bu yıl yapılan anma etkinlikleri başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm yurtta gerçekleştirildi. Anma etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda da tören düzenlendi.
Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlarla tek vücut oldu. Törende 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerde katıldı. Tören nedeniyle anıt etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tarihteki 16 Türk devletinin bayrakları anıt etrafına konulurken, Külliye'ye de dev Türk bayrakları asıldı. Külliye bahçesine çıkışında alkışlarla karşılanan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilerle birlikte mehter ile çalınan 15 Temmuz Marşı eşliğinde yürüyerek anıta geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısındaki 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ne çiçek bırakan Erdoğan, ardından yine şehit yakınları ve gazilerle yürüyerek Beştepe’deki Millet Camisi'ne geçti. Erdoğan, burada şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua etti. Millet Camisi'ndeki programa Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bazı bakanlar ile Ankara'daki 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Erdoğan, Millet Camisi'nde şehitler için gerçekleştirilen hatmişerif merasiminde Bakara suresinin ilk beş ayetini ve Fatiha suresini okudu.
Bakara suresinin ilk 5 ayetinde şu ifadeler yer alıyor:
"Bu Kitap, kesin gerçeğin ta kendisidir. O, muttakiler için yol göstericidir. Onlar; gayba inanırlar, salatı ikame ederler ve verdiğimiz rızıktan infak ederler. Onlar, sana indirilene ve senden önce indirilmiş olanlara inanırlar. Ve onlar, ahirete de kesin olarak inanırlar. Onlar, Rabblerinden gelen bir yol göstericinin izleyicileridir. Kurtuluşa erenler onlardır."
Fatih suresinde ise şu ifadeler yer alıyor:
"Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla hamt, âlemlerin Rabb’i rahman, rahim. Hesap ve ceza gününün maliki Allah'a mahsustur. Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlarınkine ve sapkınlarınkine değil."
Erdoğan, Millet Camisi'ndeki duanın ardından Meclisteki 15 Temmuz özel oturumuna katıldı.