GEDİK: "DAVAYA ADANMIŞ ÖMÜR DEVLET BAHÇELİ" KİTABINI HER ÜLKÜCÜ MUTLAKA OKUMALI

15 Temmuz 2019 15:14 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1201
GEDİK: DAVAYA ADANMIŞ ÖMÜR DEVLET BAHÇELİ KİTABINI HER ÜLKÜCÜ MUTLAKA OKUMALI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın tarafından kaleme alınan ve yoğun ilgi görün "Davaya Adanmış Ömür Devlet Bahçeli" isimli kitabı yabancı dillere çevrilmeye başlandı.
MHP'nin 50. Kuruluş Yıl Dönümü olan 9 Şubat 2019 tarihinde yayımlanarak okuyucuya sunulan kitabı, Hollanda Türk Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda yazarımız Murat Gedik Hollandacaya çevirdi.
Gedik, "Böyle bir eseri tercüme edip camiamıza sunmayı Cenabıallah bana nasip ettiği için çok mutluyum." dedi.
Kitabın Hollandacaya çevrilmiş hâlini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de sunduğunu belirten Gedik, şunları söyledi:
"İki günlüğüne federasyon yönetimi ile birlikte Ankara'ya gelmiştik. Genel Başkan'ımı ziyaretimiz sırasında sohbet ederken bir ara kendilerine 'Efendim size bir hediyemiz var. Bu Semih Hoca'nın kitabı. Biz bunu Hollandacaya çevirdik.' dedim. Bunun üzerine Genel Başkan'ım, "Öyle mi, ne gereği vardı?" diyerek şunları ifade etti:
"Teşekkür ederim. Çok makbule geçti. Bu bizim Avrupa'daki ilk eserimizdir herhâlde? Zaten ne yapsak Avrupa'da pek sesimizi duyuramıyoruz. Bu kitabın çevirisini yapmanız o bakımdan çok isabetli olmuş.' Genel Başkan'ıma yaptığımız ziyaret güzel geçti çok da memnun kaldılar."
Kitabın başka dillere de çevrilmesi gerektiğini ifade eden Gedik'le çeviri konusunu konuştuk.

“Sayın Semih Yalçın'ın kaleme aldığı "Davaya Adanmış Ömür Devlet Bahçeli" isimli kitabını Hollandacaya çevirdiniz. Niçin böyle bir çalışmaya gerek duydunuz?”

"Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: Bu kitap daha piyasaya sürülmeden önce matbaadan ilk çıktığında elime geçmişti. Alır almaz hemen okudum. Okuduktan sonra da bayağı bir etkisi altında kaldım. Çünkü kitap son derece akıcı bir üslupla kaleme alınmıştı ve bizim camianın tarihini çok güzel özetlemişti. 'Bu kitap çok güzel olmuş ve inşallah ileriki dönemlerde daha da genişletilir.' diye düşündüm. Kitapta özellikle Ülkücü Hareketin kuruluşundan bu yana geçen sürede çekilen çileler, sıkıntılar, oynanan oyunlar yani rahmetli Başbuğ'umuzun döneminde yaşanan acılar çok çarpıcı bir şekilde ifade edilmiş. Tüm bunları tabii bugünle kıyaslıyoruz. Bugün de aynı süreç tekrar yaşandı. '1992'deki MÇP-MHP Kongresi, daha sonra ayrılmalar, yakın zamanda yaşanan tarla kurultayları' filan hepsini içine almıştı kitap. Aynı zamanda 15 Temmuz öncesi ve sonrası Milliyetçi Hareketin duruşu da çok güzel anlatılmış. Bakıyorsunuz Milliyetçi Hareketin duruşunda hiçbir fark yok. Duruş aynı duruş fakat şartlar değişik. O dönemin şartlarındaki hareketin tavrı ile bugün 15 Temmuz'dan itibarenki tavrı arasında hiçbir fark yok. Genel Başkan'ımızın söylemlerini bu kitapta okuyoruz.