ADANALILARDAN BAŞKAN SÖZLÜ'YE SEVGİ SELİ!..

03 Aralık 2018 12:24 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1302
ADANALILARDAN BAŞKAN SÖZLÜYE SEVGİ SELİ!..

ADANALILARDAN BAŞKAN SÖZLÜ'YE SEVGİ SELİ!..
Adanalılar, "Lezzet Festivali"nin yapıldığı alanı üniversite öğrencisi kızı ile birlikte gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
Hemşerilerinin talebi üzerine bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Sözlü, ziyaret ettiği stantlarda kendisine ikram edilen lezzetleri tatmayı ihmal etmedi. Sözlü, "Eğer dünyayı büyük bir mutfak sayarsak, dünyanın başkenti Adana olmalıdır." dedi.
EVİN GÖKTAŞ
Adana'da, "Geleneksel Lezzet Festivali" sebebiyle, bir hafta süreyle olağanüstü günler yaşandı. Bu yıl ikincisi yapılan lezzet festivali, yerli ve yabancı on binlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Festivale katılan ziyaretçiler, Adana'nın lezzetli tatlarıyla tanışma imkânı buldu. "Adana kebap, şırdan, bici bici" gibi yöresel tatların ön plana çıktığı festivalde, ziyaretçiler lezzetlerin tadını doyasıya çıkarttı.
Festivalin açılışı için Seyhan Nehri kıyısındaki eski narenciyle parkında tören düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, oda başkanları, destek veren kurum ve kuruluşların katılımıyla Fuzuli Caddesi'nden Merkez Park'ta kortejin yürümesiyle başlayan festival açılış konuşmalarıyla devam etti. Korteje konuk ülke olarak davet edilen Çin Halk Cumhuriyeti’ni temsilen, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve yardımcıları da katıldı.
BAŞKAN SÖZLÜ'YE FESTİVALDE YOĞUN İLGİ
Bu yılki festivale, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye ziyaretçilerin gösterdiği sevgi seli damga vurdu.
Adana'da uygulamaya koyduğu projelerle kentin vizyonunu değiştiren, sorunlara hızlı ve köklü çözümler üreten, kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelerle de isminden sıkça söz ettiren Başkan Sözlü, festival süresince hemşerileri ile bol bol bir arada olma ve sohbet etme imkânı buldu. Festival boyunca Adanalılar, Sözlü'ye yoğun ilgi gösterdi.
Geleneksel lezzetlerin beğeniye sunulduğu ve kentin tüm dinamiklerinin kolektif bir ruhla gerçekleştirdiği festivalin yapıldığı alanı ziyaret eden Sözlü, sevgi seli ile karşılandı.
Adanalılar, festival alanını üniversite öğrencisi kızı Gökçe Sözlü ile birlikte gezen Başkan Sözlü'ye övgü dolu sözler söyledi ve alkışladı. Kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuk herkes tarafından coşkuyla karşılanan Sözlü, bol bol hatıra fotoğrafı çektirip öz çekim yaptı. Ziyaret ettiği stantlarda ikramda bulunmak isteyenleri kırmayıp lezzetlerin tadına bakan Sözlü’nün yolu, hemşerilerinin fotoğraf çekilme isteği ile sık sık kesildi. Çocukları kucağına alıp sevmeyi ihmal etmeyen Başkan Sözlü, bazı ikramları da kızına kendi elleriyle yedirdi.
Bu arada, festival alanını ziyaret eden MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy'a da özellikle hemcinsleri büyük ilgi gösterdi. Ersoy, ziyaret ettiği bir stantta yufka açan kadınlara eşlik etti. Onlarla birlikte yufka açan Ersoy, bu sırada kendisini izleyen vatandaşlar tarafından alkışlandı.
DÜNYA MUTFAKSA BAŞKENTİ ADANA OLMALI
Başkan Sözlü, festivalin Adana ile bütünleşerek büyük ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ziyaretçilere hitaben konuşan Sözlü, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivali Adanalıların benimsediği belirtti. Sözlü, şunları söyledi:
"Bu gibi festivallere bakış açımız, Adana’nın bütün zenginliklerini önce Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya tanıtmak. Eğer dünyayı büyük bir mutfak sayarsak, dünyanın başkenti Adana olmalıdır. Azerbaycan’dan, Rusya’dan sadece bu festival için Adana’ya gelen misafirlerimizi gördüm. Lezzet Festivali, Adana’nın turizmine önemli katkı sağlayacaktır."
Festivalin son gününde Valilik tarafından Adana Müzesi'nde düzenlenen Gala Gecesinde de davetlilere yöresel lezzetler sunuldu. Müze bahçesindeki davette zeytinyağlılar, tatlılar, et yemeklerinden içeceklere kadar birçok lezzet yer aldı.
Başkan Haseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada geçen yıl ilkini düzenledikleri Adana Lezzet Festivali'nin Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdığını hatırlatarak, festivale ilginin bu yıl iyice arttığını gelecek yıllarda ise daha da artacağını söyledi.
ADANA’NIN TÜM DÜNYADA TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ
Sözlü, şunları kaydetti:
"Öncelikle lezzet festivali sağlıklı beslenmenin çok önemsendiği ve yükseldiği dönemde geleneksel mutfaklar, binlerce yıllık bir ilmik ve süzgeçten geçerek bu zamana gelmiştir. Türk mutfağının içerisinde muhakkak ki Adana'nın yeri çok büyüktür. Bunun gün yüzüne çıkartılmasında ve dünyada gelişen gastronomi yani yeme içme turizminden Adana'nın önemli bir pay alması, sağlıklı beslenme açısından da geleneksel ve yerli mutfağın dikkat çekici bir şekilde öne sunulması çok önemli. Bu festivalde hakikaten fikir babası olarak sayın valimiz önemli bir katkı koymuştur. Emeği geçen, katkı sağlayan, destek veren ve bugün Adana'yı cıvıl cıvıl yapan bir şölen havasına dönüştürerek yemekleri yapan değerli ahçılara ve ustalara, o lezzetleri sunan mutfak emekçilerine ben huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Katılımları ve ziyaretleri ile festivali zenginleştiren tüm değerli konuklarımıza, Türkiye'nin her tarafından ve yurt dışından gelen değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Festivalimiz daha iki yaşında henüz emekleme döneminde olan bir bebek. Altıncısını gerçekleştirdiğimiz portakal çiçeği festivalinde Adana'yı her gün yüz binlerce insan ziyaret etti. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki üçüncü, dördüncü ve beşinci yılında festivalimiz kendi kültür ve geleneğini de oluşturarak tüm Adanalılar sahiplenecektir. 'Ben Adanalıyım.', 'Adana'da sorumluluk sahibiyim.' diyen herkesin desteği ve kolektif bir şuurla daha güçlü olacaktır."
Konuşmaların ardından, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Müzesi bahçesindeki kentin yöresel lezzetlerinin yer aldığı stantları gezdi. Etkinliğe katılanlar yöresel lezzetleri tatma imkânı buldu. Festivale katkıda bulunanlara plaket verildiği etkinlikte, Adana Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan Çukurova’nın Nadide Çiçekleri ve Kültür Hazineleri temasıyla defile sunuldu.




KUTU HABER-1
............
DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ DEVAM EDİYOR

Hemşerilerinden aldığı güç ile bir belediyenin kendi kaynakları ile yapabileceği en büyük projeleri Adanalı hemşerilerine armağan eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milliyetçi ve üretken belediyecilik anlayışının en verimli örneğini sergileyerek kentin vizyonunu değiştirecek projeleri birer birer tamamlıyor. Yapımı tamamlandığında her gün yaklaşık 100 bin aracın geçeceği, Türkiye'de bir belediyenin kendi kaynakları ile yaptığı en büyük köprü olan Devlet Bahçeli Köprüsü'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Bölgedeki trafik yükünü omuzlayacak olan Devlet Bahçeli Köprüsü'nde gece gündüz hummalı bir çalışma sürüyor.
KUTU HABER-2
.............
SAHİL YOLU'NDA ÜÇÜNCÜ ETAP DEVAM EDİYOR
Başkan Sözlü'nün vizyon projeleri arasında yer alan Adnan Menderes Sahil Yolu'nda üçüncü etap çalışmaları aralıksız devam ediyor. Vatandaşların ortak kullanım alanı olan Seyhan Baraj Gölü'nde uygulamaya koyduğu Adnan Menderes Sahil Yolu Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi ile daha önce işgal altında olan alanları bisiklet yolu ve koşu yolu, kaldırım, sahil düzenlemesi ve rekreasyon uygulamaları ile işgalden kurtararak vatandaşların hizmetine sunan Adana Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Sahil Yolu'nun gidiş yönüne göre solunda da oldukça geniş bir yeşil alan kazandırdı. Yeşil alanı vatandaşların piknik yapıp hoş vakit geçirebileceği bir çevre düzenlemesi ile şekillendiren Büyükşehir Belediyesi, Amerikan Adası'ndaki işgalleri önlemeye hazırlanıyor.
KUTU HABER-3
.............
ALPARSLAN TÜRKEŞ'TE BİRİNCİ ETAP TAMAMLANDI
Kente prestij kazandıran projelerin yanı sıra ulaşımdaki problemlere de köklü çözümler getiren projeleri birer birer hayata geçiren Başkan Hüseyin Sözlü, Alparslan Türkeş Farklı Seviyeli Kavşak Projesi'nin ilk etabını tamamladı. Bu proje ile Alparslan Türkeş Bulvarı'na sağlı sollu 6 adet olmak üzere toplamda 824 metre uzunluğunda, ikişer şeritli taşıt köprüsünün inşaatı yürütüldü. Hafif Raylı Sistem güzergâhına paralel devam ettirilen projede yan yol bağlantılarıyla Mavi Bulvar ve Kasım Ener Caddesi’ne geçiş verildi. Projenin etki alanı içinde kalan otoyol geçiş köprülerinin her iki yanında da 6 metrelik genişletme yapıldı. Viyadüklerle Mavi Bulvar ve Kasım Ener Bulvarı ile ilişkisi kesilen, köprülerle otoyolu transit geçen Alparslan Türkeş Bulvarı’nda ilk etap tamamlanarak hizmete açıldı.
KUTU HABER-4
.............
GİRNE KÖPRÜSÜ NEFES ALMAYA HAZIR
Karaisalı kırsalında iki aracın yan yana geçemediği yola uçak indiren, yıllarca ihmal edilen Göller Yaylası'na âdeta dağları delerek yol yapan Başkan Hüseyin Sözlü, ulaşım master planına eşgüdümlü yürüttüğü çalışmalar kapsamında şehrin trafik yükünü omuzlayan projeleri peş peşe uygulamaya koyuyor. Başkan Hüseyin Sözlü'nün D-400 trafiğini rahatlatmak amacı ile gerçekleştirdiği son kritik hamlesi de Girne Köprüsü'nün 10 şeritli yola çıkarılma projesi oldu. Proje kapsamında sağlı sollu yaya köprüleri yıkılarak yerine taşıt köprüleri yapılacak mevcut yere köprüleri 3.5 metre yerine 11.5 metre genişliğine ikişer şeritli köprüler inşa edilecek. Yapılan bu ilave köprülerle köprünün genişliği 25 metreden 52.5 metreye çıkarılacak yani kapasitesi iki kat arttırılmış olacak. Toplamda Girne Köprüsü'nün platform genişliği 10 şeritli köprü hâline gelmiş olacak.
KUTU HABER-5
.............
ADANA TRAFİĞİNE BAŞKAN SÖZLÜ NEŞTERİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kenti rehabilite ederek çevresini değiştiren dev projeleri birer birer hayata geçiriyor, ulaşım master planına eşgüdümlü yürüttüğü çalışmalar kapsamında Adana'nın trafik yükünü hafifletecek projelere imza atıyor.
Adana'da gözle görünen fiziki çalışmaların yanı sıra alanında uzman isimlerle yaptığı şehir planlaması ile kentin gelecek yüz yılını inşa eden Sözlü, dört yıllık hizmet süresince kente vizyon katan projelere imza atarken ulaşım master planı ile eş güdümlü yürüttüğü çalışmalar kapsamında trafik düğümlerini çözen kritik hamleleri hayata geçiriyor.
KUTU HABER-6
...........
SÖZLÜ'DEN HANIMLARA "SUYA %10 İNDİRİM" MÜJDESİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Parkı'nda sabah sporu yapan kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.
Programda konuşan Başkan Sözlü, sporun sağlık için önemine değinirken Adana’da Türkiye’nin en ucuz ve en kaliteli ekmeğini vatandaşa sunduklarını ifade ederken suya %10 indirim yaptıklarının müjdesini verdi.
Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesinin ulaşım düğümlerini birer birer çözdüğünü, yeni açılan bulvarlar ve yapımı hızla devam eden köprü ve yol genişletme çalışmaları ile kentte ulaşımın hızlı, konforlu hâle geldiğini söyledi.
Türkiye’nin en ucuz ve en kaliteli ekmeğini Adana’da vatandaşa sunduklarını ifade eden Başkan Sözlü, suya da %10 indirim uyguladıklarının müjdesini verdi. Başkan Sözlü’nün bu müjdeli haberi kadınların alkışları ile karşılandı.

KUTU HABER-7
.............
SÖZLÜ, CEYHAN'DA ALEVİLERE CEMEVİ AÇTI
Adana Büyükşehir Belediyesi, Alevi kanaat önderleri ve dernek temsilcilerinin beklentileri ve talepleri doğrultusunda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi Kültür Merkezi ve Cemevi’ni projesini hazırladı.
Alevi vatandaşların ibadetlerini sağlıklı koşullarda ve huzur içinde yapmaları için yürütülen projeler arasında ilk sırada yer alan Ceyhan Cemevi, Namık Kemal Mahallesi’nde, bin 550 metrekare arsa üzerinde 4 katlı olacak şekilde Anadolu Selçuklu mirasını tarzında planlandı. Geçen yıl mayıs ayında temeli atılan proje, 16 aylık çalışmayla tamamlandı.
Başkan Hüseyin Sözlü, Ceyhan Cemevi’nin açılış törenine tüm hemşerilerini davet etti. Namık Kemal Mahallesi'nde Anadolu Selçuklu mimarisinde inşa edilen kompleksin açılış töreni Başkan Sözlü tarafından 7 Ekim Pazar günü şölen havasında gerçekleştirildi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi Kültür Merkezi ve Cemevi olarak hizmet verecek binanın bodrum katına morg ve gasilhane yapıldı. Zemin katta yine cenaze hizmetlerine dönük taziye odaları ve toplu yemek salonu yer aldı. Birinci hatta ise konferans salonu, 30 kişilik misafirhane ve idari birimler oluşturuldu. Binan en üst katı ise cemevi olarak düzenlendi.
Açılış töreninde özellikle Aleviler tarafından çok sevilen sanatçılar Cem Adrian ve Musa Eroğlu ücretsiz halk konseri verdi.