BAHÇELİ, ETİMESGUT'UN GELECEĞİ İÇİN DEMİREL'İ YENİDEN ADAY GÖSTERECEKLERİNİ AÇIKLADI

16 Ekim 2018 11:34 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1392
BAHÇELİ, ETİMESGUTUN GELECEĞİ İÇİN DEMİRELİ YENİDEN ADAY GÖSTERECEKLERİNİ AÇIKLADI

31 Mart Yerel Seçiminin ilk adayı Enver Demirel oldu

BAHÇELİ, ETİMESGUT'UN GELECEĞİ İÇİN DEMİREL'İ YENİDEN ADAY GÖSTERECEKLERİNİ AÇIKLADI

 

EVİN GÖKTAŞ

Daha önce girdiği ve 3'ünü kazandığı 4 seçimde de Türkiye'deilk açıklanan belediye başkan adayı olan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel yönetimler seçimlerinin de ilan edilen ilk ismi oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Etimesgut'un geleceği için Başkan Demirel'i yeniden aday göstereceklerini açıkladı.

Başkan Demirel'in adaylık açıklaması meydanı dolduran on binlerce Etimesgutlu tarafından alkışlarla karşılandı.

Bahçeli, "Dünden bugüne başardınız, bugünden geleceğede başaracağınıza inanıyor, size güveniyor, Etimesgut Belediyesini tekrar almanızı ümit ve temenni ediyor, bu vesileyle sizleri görevlendiriyorum."dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Etimesgut Belediyesinin düzenlediği 15. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali ile 41tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı.

Türk Beyleri Kent Meydanı'nda düzenlenen törene, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Fethi Yıldız, Celal Adan, Fatih Çetinkaya, Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ankara Milletvekilleri Erkan Haberal, Yaşar Yıldırım, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Afyon Milletvekili Mehmet Taytak, Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve İlçe Başkanı Halil Şahingöz ile çok sayıda partili ile on binlerce başkentli katıldı.

BAHÇELİ 35 TESİSİ AÇTI, 6 TESİSİN TEMELİNİ ATTI

Etimesgut Belediyesince yapımı tamamlanan 35 dev eserihizmete açan ve 6 yeni tesisin de temelini atan Bahçeli, "Etimesgut Belediyemiz hamdolsun çalışıyor, çabalıyor. Üretiyor, yatırım yapıyor,büyütüyor, geliştiriyor. Azı çok yapmak, eldeki kıt imkânları en gerçekçi, engeniş şekilde kullanmak için gece gündüz çırpınıyor." diye konuştu.

Bahçeli, "Bugün 41 Dev Eserin Açılış ve Temel AtmaTöreni için toplandık. Dile kolay, tam 41 dev eserin Etimesgut’a kazandırılması hakikaten önemlidir, gıpta edilecek bir başarıdır." diye konuştu.

Her başarının ardında dua, emek, stratejik düşünce olduğunu kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

"Etimesgut Belediyesi, partimizin belediyecilikilkeleri doğrultusunda, yani üretken belediyecilik vizyonumuz kapsamında lazımgelen ne varsa şevkle yapıyor. Etimesgut’a karşı sorumluluklarımızı, verdiğimiz sözlerimizi çiğnemedik, çiğnetmedik. Vaatlerimizi hiçbir zaman unutulmaya terketmedik. Çünkü Türkiye’ye sevdalıyız, Etimesgut’a sevgiyle doluyuz, bu ilçemize gönül ve hizmet borcumuz olduğunu gayet iyi biliyoruz. Huzurlarınızda Belediye Başkan’ımız Sayın Enver Demirel Bey başta olmak üzere, belediye meclis üyelerimizi, belediye çalışanlarımızı ve bütün dava arkadaşlarımızı canıgönülden kutluyorum. Etimesgut Belediyesini sizlerden tekrar istiyorum. Etimesgut'ta üçhilalin nazlı nazlı dalgalanışı sürsün niyazındayım. Belediye Başkan’ımız SayınEnver Demirel'e diyorum ki; bugüne kadar başarılı oldunuz, tebrik ederim.Başarı durağan değildir, durgunluk ve kesinti kabul etmeyecektir. Başarı birsüreçtir devamı gelecek, arkası kesilmeyecektir. Etimesgut Belediyemizin takdirve tebrike layık hizmetlerine şahit olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. EtimesgutBelediyemiz hamdolsun çalışıyor, çabalıyor. Üretiyor, yatırım yapıyor,büyütüyor, geliştiriyor. Azı çok yapmak, eldeki kıt imkânları en gerçekçi, engeniş şekilde kullanmak için gece gündüz çırpınıyor. Bugün 41 Dev Eserin Açılışve Temel Atma Töreni için toplandık. Dile kolay, tam 41 dev eserin Etimesgut'akazandırılması hakikaten önemlidir, gıpta edilecek bir başarıdır. Her başarınınardında dua, emek, stratejik düşünce vardır. Her başarının temelinde alın teri,göz nuru, samimi mücadele yer almaktadır."

Etimesgut'un sağlam duruşun, vicdanlı tutumun, demokratikgelişmişliğin kenti olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "Etimesgut'a bakıncaAhiliğin derin kararlılığını, göz kamaştıran mirasını, engin kavrayışını görüyoruz.Etimesgut denilince kardeşlik ve kaderdaşlıkla geçen Türk-İslam asırlarınınmana ve ruhunu idrak ediyoruz. Ahiliğin harcı olan değerler Etimesgut'a hâlimbir edayla hâimdir. Milliyetçi Hareket Partisininbelediyecilikten anladığı da öz olarak budur. Biz, hâkim olan milletimize sonnefesimize kadar hadimiz." diye konuştu.

Bahçeli, Başkan Demirel'i işaret ederek, "Dünden bugünebaşardınız, bugünden geleceğe de başaracağınıza inanıyor, size güveniyor,Etimesgut Belediyesini tekrar almanızı ümit ve temenni ediyor, bu vesileylesizleri görevlendiriyorum." diyerek, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yenidenaday gösterdiğini ilan etti.

BAHÇELİ’DEN İTTİFAKSİNYALİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Döviz, faiz, borç ve enflasyon girdabında boğulmamızı bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Devlet vehükûmete desteğimiz tamdır. Cumhur ittifakı, alayının karşısındadır.” dedi.

Bahçeli yerel seçimlerle ilgili ise şunları kaydetti:

“Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği dönemde MHP yineuzlaşmalı, sağduyulu duruşunu devam ettirecektir. 24 Haziran’da elde edilenkazanımların 31 Mart’ta yok olmasını arzu etmiyoruz. Denizden geçmişken deredeboğulmayı çok maliyetli, Türkiye’ye büyük bir kötülük olarak görüyoruz. 7 aysonraki seçimdeki 4 ayaklı sistemimiz şu olacak; yeni sisteme geçildi, kazasız,belasız sağlandı. İnşaa faaliyeti en temel gündemdir. Kararlılık devametmektedir. Merkez yönetimlerle, yerel yönetimlerin çatışmasının ülkemizi krizesürükleyeceği kesindir. Özellikle başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzereilaveten diğer 27 büyükşehir belediye yönetimi zillete yakasını kaptıran,ülkesine çelme takan, üstelik FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenenpartilerin asla kontrolüne girmemeli, yönetimine geçmemelidir. Bu tarihî bir sorumluluktur.Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin başarısı ve tam manasıyla tesisi maksadıylabüyükşehir belediyelerin buna uygun yönetimi de beka meselesidir, geleceğimiziçin vazgeçilmez değerdedir.”

Bahçeli'nin konuşması öncesinde kürsüye gelen BaşkanDemirel, açılışı yapılacak tesisler hakkında detaylı bir sunum yaptı,belediyecilik vizyonunu ortaya koydu. Demirel, yapılan her bir tesisinEtimesgut'un değerine değer katan ve yaşam kalitesini artıran önemli hizmetlerolduğuna işaret ederek, tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Demirel, Etimesgut'ta yaşam kalitesinin artırmak için yoğungayret gösterdiklerini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından tesislerinaçılışı ve temeli Bahçeli tarafından gerçekleştirildi. Bahçeli, belediyeceyapılan müftülük binası ve ilçe emniyet müdürlüğü binalarının anahtarlarını dakurum müdürlerine verdi.

TÜRK TOYU İLE BAŞLADI,SERDAR ORTAÇ KONSERİ İLE SONA ERDİ

Etimesgut'ta düzenlenen 15. Uluslararası Anadolu GünleriKültür ve Sanat Festivali, büyük bir coşkuyla 9 Eylül'e kadar devam etti.

Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, renkli görüntüleresahne oldu. Piyade Mahallesi'nden başlayarak Türk Beyleri Kent Meydanı'na kadardevam eden korteje, yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Seymen, cirit ekibi vegeleneksel kıyafetleriyle yürüyen korteje, vatandaşlar da araçlarından vebalkonlarından coşku ile alkışlayarak katıldılar. Yürüyüşe, MHP Genel BaşkanYardımcısı Sadir Durmaz, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP AnkaraMilletvekili Erkan Haberal, Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları, siviltoplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda Etimesgutlu katıldı.

Festivalin akşam etkinliklerinin öncesinde, MHP GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, belediye tarafından yapımı tamamlanan 35 tesisin açılışkurdelesini kesti, 6 tesisin de temelini attı.

Açılışların ardından festival kültür ve sanat etkinliklerinesahne oldu. Ankara, Samsun ve TÜRSOY geceleri düzenlendi. Samsun gecesinde halkoyunu ekibi gösteri sundu. Ankara gecesinde seymen ekibinin gösterisi beğenitopladı. Ankara yöresel yemeklerinden Ankara döneri, kavurması ve baklavasısahnede tanıtıldı. TÜRKSOY programında Kazakistan halk dansları alkış aldı.Sinbay Saz Grubu'nun Kazakça ve Türkçe şarkıları, gecenin sükûnetinde Ankarasemalarında yankılandı. Gecenin finalinde, ünlü Sanatçı Serdar Ortaç konser verdi.Sanatçı, geniş repertuvarıyla başkentlilere müzik ziyafeti sundu. Serdar Ortaç,festival alanını dolduran 80 bin kişiye, gecenin ilerleyen saatlerine kadardevam eden unutulmaz bir konser verdi.

İŞÇE AÇILIŞI YAPILAN35 TESİS

"Engelsiz Yaşam Merkezi, Ahi Elvan Aile Yaşam, Eğitimve Spor Merkezi, Güzelkent Aile Yaşam, Eğitim, Sağlık ve Spor Merkezi,Etimesgut İlçe Müftülüğü Hizmet Binası, Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü HizmetBinası, Ahi Elvan Camii ve Türbesi, Ahi Mesut Türbesi ve Mescidi, Ahi EmiryamanTürbesi, Eryaman Atatürk Meydanı, Atatürk Müzesi ve Okuma Evi, Halide EdibAdıvar Hanımlar Konağı, Çocuk Trafik Eğitim Parkuru, Atayurt Mahallesi AtabeySpor Tesisleri, Atayurt Emekliler Konağı, Atayurt Mahallesi Kapalı Pazar Yeri,Atayurt Mahallesi ETİSEM Eğitim Merkezi, Turkuaz Mahallesi ETİSEM Turkaz Kültürve Spor Merkezi, Aşağı Yurtçu Mahallesi Sosyal Tesisleri, Alsancak MahallesiKapalı Pazarı ve Zabıta Noktası, Ahimesut Mahallesi Kapalı Pazarı ve ZabıtaNoktası, Atatürk Hatıra Ormanı, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı, 17 ŞubatŞehitleri Hatıra Ormanı, 23 Nisan Hatıra Ormanı, Prof. Dr. Aziz Sancar HatıraOrmanı, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu Hatıra Ormanı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu HatıraOrmanı, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Hatıra Ormanı, Turan Spor Tesisleri, ÜlküSpor Tesisleri

Atatürk Şehir Stadı, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve ParkBahçeler Müdürlüğü Yerleşkesi, Sultan Alparslan Parkı, Sultan Sencer Parkı,Kürşat Parkı."

TEMELİ ATILAN TESİSLER: "Türk Tarih Parkı, ŞekerMahallesi Kapalı Pazarı, Tarihî Emiryaman Camii, Ayyıldız Spor Tesisleri,Tunahan Spor Tesisleri."