GÜN, TÜRKGÜN GÜNÜ!.. TÜRKGÜN ÇIKTI

15 Ekim 2018 16:15 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1515
GÜN, TÜRKGÜN GÜNÜ!.. TÜRKGÜN ÇIKTI

GÜN, TÜRKGÜN GÜNÜ!..
TÜRKGÜN ÇIKTI
MHP'ye yakın bir politika izleyecek olan ve ismi de Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından konulan TÜRKGÜN, 25 Eylül 2018 Salı günü yayın hayatına başladı. İlk sayısının sürmanşetinde yer alan “Merhaba” başlıklı yazıda, “Biz tarafız ve tarafımız bellidir.” denildi.
EVİN GÖKTAŞ
Türk basınına ulusal çapta yayım yapan yeni bir gazete daha katıldı. Temmuz ayından beri ne zaman çıkacağı merakla beklenen TÜRKGÜN, nihayet yayım hayatına başladı.
Milliyetçi Hareket Partisine (MHP) yakın bir politika izleyeceği ve isminin de Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından konulduğu bildirilen TÜRKGÜN, 25 Eylül 2018 Salı günü okuyucularına “Merhaba” dedi. Logonun sol yanında Türk bayrağının yer aldığı gazetenin sloganı da "Türkçe Düşün" olarak belirlendi.
Bu arada MHP'nin resmî Twitter hesabından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TÜRKGÜN'ü okuduğu ana ilişkin bir de fotoğraf paylaşıldı.Bahçeli "TÜRKGÜN kutlu olsun. Yayın hayatında başarılar diliyorum." dedi.
TÜRKGÜN’ün ilk sayısında köşe yazıları yayımlanan yazarları ise şunlar: “Orhan Karataş, Yıldıray Çiçek, Mustafa Önder, Ahmet Şafak, Özgür Kaya.”
Gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği Orhan Karataş yapacak. Karataş, "Gayret Bizden" başlığıyla yayımladığı ilk yazısında, "İddialıyız ve farklıyız. TÜRKGÜN ile birlikte Türk basın hayatında şimdi yepyeni bir dönem başlıyor. Genç, dinamik, işinin erbabı, kararlı bir kadro ile yola çıktık. Spordan sanata, siyasetten iş dünyasına, ekonomiden dış politikaya, eğitimden kültüre aradığınız her şeyi bulabileceğiniz, dürüst, namuslu, millî ve imanlı bir gazete olacağımıza söz veriyoruz." ifadesine yer verdi.
TÜRKGÜN’ün ikinci sayfasında “Merhaba!” başlığıyla bir makale kaleme alan Ahmet Şafak,  özetle “Gazeteleri diğerlerinden ayıran husus sözün uçması ve yazının kalmasıdır. Kalmayı başaranın iz bıraktığını söyleyebiliriz. Gazeteler, kitaplar iz bırakır. Gazeteler kısa sürede kitaplar ise asırlarca.” derken, üçüncü sayfada “Türkçe Düşün, Türkçe Oku” başlığıyla bir yazı kaleme alan Yıldıray Çınar da özetle şu görüşlere yer verdi:
“Türk medyasına bugün TÜRKGÜN doğdu. Gazetemizin ‘Türkçe Düşün’ vurgusu zaten yayın amacını çok net ortaya koymaktadır. Türk milletinin varlığını, birliğini ve geleceğini koruyacak mücadele, bu gazetede ana ülkü olacaktır. ‘TÜRKGÜN’ haksızlıklarla, adaletsizliklerle, hukuksuzluklarla, ihanetlerle, hainlerle mücadelede sınır tanımayanların ‘hür ve bağımsız’ sesi olmak için büyük gayret gösterecektir. İnandıklarımızı korkusuzca bu gazeteden haykıracağız. Kısaca Türkçe düşüneceğiz. Türkçe hareket edeceğiz. Türk milliyetçilerini ve okuyucularımızı asla mahcup etmeyeceğiz. Mücadelemiz başlıyor.”
Merkezi İstanbul Kâğıthane'de olan TÜRKGÜN’ün künyesinde şu isimler yer aldı; "Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varol, Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karataş, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Müftüoğlu, Ankara Temsilcisi Kadir Yıldız, Görsel Yönetmen Tolga Polat, Spor Servisi Uğur Tenekecioğlu."
Gazetenin ilk sayısında Özgür Kaya, “Emeklilik İçin Yaş Şartına, İşsizlik Sigortası Çözüm Olabilir mi?” başlığıyla bir yazı kaleme alırken, Mustafa Önder de yedinci sayfada “Ana Sütü Gibi…” başlığıyla bir makale kaleme aldı. Önder, özetle şu ifadelere yer verdi:
“TÜRKGÜN’ün iddiası büyük... Derdi Türkçe, yani Türk milleti. Üstelik yarın Dil Bayramı… Bunaltan bir kuraklığın ortasında kayalıklardan süzülüp gelen berrak bir kaynak gibi… Türk milleti demek Türkçe demektir… ‘Türkçe Türk’ün yurdudur; Türkçe giderse Türkiye gider.’ inancındadır… Büyük milletleri büyük diller inşa eder… Bu nedenle Türkçe düşünüp Türkçe duruş ve tavır sergileyeceğiz… Tanrı bizi utandırmasın, sizlerin güven ve desteğine layık olmak nasip eylesin. ‘Türk asrı’na müjdeler olsun!..”
ORTADOĞU GAZETESİ İLE YOLLARI AYRILMIŞTI
MHP’ye yakınlığı ile bilinen Ortadoğu gazetesi ile MHP Genel Merkezi arasında Temmuz ayında yaşanan gerginlik sebebiyle üst üste ayrılıklar yaşanmıştı. Gazetenin Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Orhan Karataş, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Müftüoğlu ve gazetenin yazarı Yıldıray Çiçek arka arkaya "veda" yazıları yayımlamıştı. Aynı zamanda MHP Lideri Bahçeli'nin danışmanlığını da yapan Çiçek, sosyal medya hesabından Ortadoğu gazetesi ile hiçbir bağları ve bağlantıları kalmadığını ilan etmişti. İstifaların ardından Ortadoğu gazetesinin yerine TÜRKGÜN isimli yeni bir gazetenin yayımlanacağı bildirilmişti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter sosyal medya hesabından "TÜRKGÜN geliyor." mesajını paylaşmıştı.
Mehmet Müftüoğlu da sosyal medya hesabından TÜRKGÜN gazetesinin çıkarılacağını belirtmiş ve gazetenin adının MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından verildiği açıklanmıştı.
Çıktığı gün bayilerde kalmayan ve satışı öğlen saatlerinde biten TÜRKGÜN'ün ilk sayısının manşetinde "Teklif TBMM'ye Sunuldu. Af Huzurda" başlıklı haber yer aldı.
Gazetenin sürmanşetinde "Merhaba!" başlığıyla kaleme alınan yazıda özetle, "Biz tarafız ve tarafımız bellidir. Türk milletinin yanında duracak, bölünmez bütünlüğün yılmaz ve yorulmaz savunucusu olacak, bayrağın inmemesi, ezanın susmaması için canımızı ortaya koyacak, ihanetin, terörün, bölücülerin karşısına dikileceğiz." ifadelerine yer verildi.
Son derece önemli tespitlerde bulunulan söz konusu yazı şöyle:
"- Türkiye'de onlarca gazete yayın hayatını sürdürüyor. Her siyasi görüyü temsil eden gazete var. Ancak, millî bir çizgide olan, olaylara Türkçe bakan, Türkçe düşünen, Türkçe yorumlayan, Türkçe anlatan ve Türkçe duruş gösteren bir gazetenin eksikliği açıkça hissedilmektedir. Bu ciddi ve derin boşluk, vatandaşımızın doğru bilgi edinme, olayları ve gelişmeleri Ankara merkezli bir gözle görme ve anlama hakkını da olumsuz etkilemektedir.
- TÜRKGÜN bu ağır şartların değişmesi, doğrunun, hakkın, haklının sesinin duyurulması, millî duruşun, Türkçe okumanın, anlamanın ve düşünmenin yerleşmesi, bir zaruri ihtiyaçtan doğmuştur. Düşündük, değerlendirdik, karar verdik ve yola çıktık. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Arkasında devasa sermayenin bulunduğu holding gazetelerinin dahi kepenk kapattığının farkındayız. Döviz üzerinden yürütülen kalleş saldırılarla milletimizin nefesinin kesilmek istendiği bir dönemden geçiyoruz. Her ne olursa olsun, kararlıyız, azimliyiz, samimiyiz ve cesaretliyiz. Türk milletinin ferasetine, sadakatine, cesaretine ve sağduyusuna inanıyor ve güveniyoruz.
- Medyanın klişe sözlerinin arkasına saklanacak değiliz. Tarafsız olmayacağız. Tarafız ve tarafımız bellidir. Türk milletinin yanında duracak, bölünmez bütünlüğün yılmaz ve yorulmaz savunucusu olacak, bayrağın inmemesi, ezanın susmaması için canımızı ortaya koyacak, ihanetin, terörün, bölücülerin karşısına dikileceğiz. Bağımsızlığımız esastır, ancak bundan ne anladığımızı da peşinen ortaya koyuyoruz. Allah'tan başkasından korkmayız, milletimizin, vatanımızın, bayrağımızın, ülkemizin, dinimizin ve dilimizin bağımlısıyız. Ecdadımıza, şehitlerimize, töremize, geleceğimize her şart altında sahip çıkmakta zerre tereddüt göstermeyeceğiz.
- TÜRKGÜN mağdurun sesi, mazlumun sözü, kimsesizin nefesi, Türk milletinin özü ve geleceği olma iddiasındadır. Türk'ün gününde, Türkiye'nin gündeminde, Türk dünyasının hayatında ne varsa bizde de o olacaktır. Doğruları kararlılıkla destekleyen, yanlışlara yılmadan karşı çıkan, yol gösteren, yapıcı, ikna edici, ülkemizi ve milletimizi yükselten, yücelten bir çizgide duracağız. Eksiğimiz olursa tamamlayacak, yanlışımız olursa düzeltecek ve yola devam edeceğiz. Bu ilkelerden asla ayrılmayacak, asla geri adım atmayacağız.
- TÜRKGÜN her bayide bulunacak, her eve girecek, her yürekte yer edecektir. Yalnız olmadığımızı biliyoruz. Milletimizin, büyük bir sabırsızlıkla bizi beklediğinin farkındayız. İşte kavuştuk. Emeği geçen, dualarını eksik etmeyen, bize cesaret ve gayret veren, imkân sağlayan, yol gösteren herkese, içtenlikle teşekkür ederiz.
- Gün oldu, TÜRKGÜN geldi. Şimdi okuma, okutma, yaşatma ve ilerleme zamanıdır. Allah yardımcımız olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!.. TÜRKGÜN. Türkçe Düşün."