DEVLET BAHÇELİ'DEN, "SEÇİM GÜVENLİĞİ ORDUSU KURUYORUZ." DİYEN CHP'Lİ ÖZEL'E SERT TEPKİ: "AKILLI OLUN, AKLINIZI BAŞINIZA ALIN, ATEŞLE OYNAMAYIN"

30 Ağustos 2018 17:39 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1063
DEVLET BAHÇELİDEN, SEÇİM GÜVENLİĞİ ORDUSU KURUYORUZ. DİYEN CHPLİ ÖZELE SERT TEPKİ: AKILLI OLUN, AKLINIZI BAŞINIZA ALIN, ATEŞLE OYNAMAYIN

DEVLET BAHÇELİ'DEN, "SEÇİM GÜVENLİĞİ ORDUSU KURUYORUZ." DİYEN CHP'Lİ ÖZEL'E SERT TEPKİ:
"AKILLI OLUN, AKLINIZI BAŞINIZA ALIN, ATEŞLE OYNAMAYIN"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'li Özgür Özel'in "Seçim güvenliği ordusu kuruyoruz" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.
Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya 21 yıl önce vefat eden merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'i anarak başlayan Bahçeli, şunları söyledi:
"Bir devlet adamı düşünün, vefatının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen devamlı surette hayır ve hürmetle anılıyor olsun. Bir siyaset adamı düşünün, millete adanmış şerefli ve onurlu bir ömre muazzam ve meşakkat dolu mücadeleleri sığdırmış olsun. Bir lider düşünün, Türklüğe inanmış hizmetkârlığıyla, haysiyetli hayat çizgisiyle, ülkücü duruş ve vakarıyla milyonların gönlünde taht kursun. İşte o lider, işte o devlet ve siyaset adamı partimizin kurucu genel başkanı merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'dir.
Ebediyete irtihalinin üzerinden 21 uzun yıl geçmesi ona karşı beslediğimiz sevgiden, ona karşı duyduğumuz saygı ve bağlılıktan bir şey kaybettirmemiştir'' diyerek başlayan Bahçeli, ''Türkeş Bey, ülkemizin gerilim yüklü, çekişme ve çatışma dolu yıllarında istikrar numunesi, irade ve ideal cazibesi olmayı başaran nadir şahsiyetlerden birisiydi.
Onda taviz vermeyen bir mizaç, onda tavsamayan bir muhabbet, onda tahrip olmayan bir millet ve memleket sevdası vardı. Merhum Türkeş Bey, akıl ve gönül insanı olduğu kadar; inanç ve iddialarıyla yaşadığı döneme damga vurmuş fikir, eylem, sabır ve sağduyu kaynağıydı. Bugün dünün mahsulü, yarının müjdesi olduğu gerçeğinden hareketle, merhum Türkeş Bey'in zamanlar üstü duran ve bakabilen vasfının saygıyla yad edileceğine, kutlu emanetlerinin her daim yaşatılacağına içtenlikle inanıyorum. Onun iki emaneti olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları hamdolsun varlık ve birliğini muhafaza etmekte, engelleri yıka yıka geleceğe yürümektedir."
CHP'NİN TİPİ TİP GRUP BAŞKANVEKİLİ
Bahçeli, "Seçim güvenliği ordusu kuruyoruz." diyen CHP'li Özgür Özel'e sert tepki gösterirken, şöyle dedi:
"CHP'nin geveze ve gevşek bir grup başkan vekili, 29 Mart 2018 sabahı, ekranların sütçüsüyle katıldığı bir programda seçim güvenliği ordusu kuruyoruz diyerek aklının dibini dökmüştür. Bizim bildiğimiz ordu tektir ve millet ordusudur. Millî güvenliğimizin nasıl temin edildiği bellidir. Yeni bir ordu kurma teşebbüsü paralel bir örgütlenme, FETÖ merkezli bir öğüt olsa gerektir. HDP'yle, İP'le, PKK ve FETÖ'yle ele ele vererek seçim güvenliği ordusu kuruyorken, teröristler de bu orduya sızdırılırsa CHP'nin tipi tip grup başkan vekili bunu nasıl telafi edecek, ne diyecektir? FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili dedikodu yapıp YPG'lilere, PKK'lılara sandık nöbeti yazarlarsa ortaya çıkacak sonuçların ne olacağını malum trajik komik şahıs tahmin etmiş midir? Eğer ordu mordu kuruyorum diyerek ortalığı velveleye, fitne fesada vermeye kalkışırlarsa bunların alayının alnını karışlamak, karşılarına dikilmek bizim için farz olacaktır. Akıllı olun, aklınızı başınıza alın, ateşle oynamayın. Destursuz bağa girenin ne olacağını iyi hesap edin. Sayın Kılıçdaroğlu sanal, yalan ve talan ittifak görüşmeleriyle ilgili mesaisini yoğunlaştırmışken, çevresindeki dümencileri, şeytana bile pabucu ters giydirmeye çalışan hamakat ehlini, tavsiyem gözden ve gözetimden kaçırmasın. İşte bunların oyunlarını Cumhur İttifakı hepten bozacaktır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türk vatandaşları, kökeni, yöresi ve anasının dili ne olursa olsun cumhurun tüm aziz fertleri güç birliği, hedef birlikteliği yapacaklardır. Zamanında yapılan, yapılması gereken seçimlerle Türkiye nefes alacak, önünü görecektir. Cumhur İttifakı; Pensilvanya'da yazılıp, İmralı'da onaylanan hain senaryoyu CHP'nin de içinde bulunduğu kervanın başına külah diye geçirecek, kepazelikleriyle baş başa bırakacaktır. Bir züğürt tesellisidir; zelzeleyi gören, yangına razı gelirmiş. Biz ne zelzeleden, ne yangından, ne de fırtınadan korkmadık, korkmayacağız, Cumhuriyet'in irfanına, cumhurun iradesine can pahasına sahip çıktık, yine çıkacağız."
FETÖ ELEBAŞISI BAINA ÇUVAL GEÇİRİLİP GETİRİLSİN
Bahçeli, "hain papaz" olarak nitelediği FETÖ ele başısı Fethulla Gülen'in Pensilvanya'dan bir gece yarısı yiğit bir Türk evladı tarafından kafasına çuval geçirilip getirilmesini istedi.
Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Son zamanlarda dövizde yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek, "Türk ekonomisinin yüzde 7,4 büyümesi takdir edilecek bir durumdur. Parti olarak Türkiye'nin büyümesinden sadece mutluluk duyarız. Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler, döviz silahını da çekmişlerdir. Türk lirasının döviz karşısında erimesi bunun sonucudur." ifadelerini kullandı.
Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti;
"Emperyalizmin tüm enstürmanlarını harekete geçerek dehşet tablosunu genişletmenin peşindedirler. Hiçbir iktidar insanının işsiz kalmasını kasıtlı bir şekilde istememiştir. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana kadar siyaset adamları insanımızın refah ve huzura kavuşması için mücadele etmişlerdir. Türkiye hedef ülkedir. Tüm emareler, tüm olaylar, tüm yaşananlar buna işaret etmekte. Bu tablo karşısında hiçbir Türk vatandaşı azıcık aşım, kaygısız başım ürkekliğini göstermeyecektir. Milletimizi üzmeye çalışanları buna pişman etmeliyiz. Yurdumuzu yıkmaya kalkanların yuvasını viran etmeliyiz. Türkiye, meşru ve hukuka uygun şekilde terörle mücadele etmektedir. Türkiye'yi durdurmak isteyenler her ihtimalden medet ummaktadır. Bunda şu ana kadar başarılı olamadılar. Es kaza olmaları da eşyanın tabiatına aykırıdır. Bunu yaparken terörle aralarına kalın bir çizgi çekemediklerini görecekler. Varsa utançları konuşmaya yüzleri bile olmayacaktır. Millî Güvenlik Kurulu 28 Mart 2018 tarihinde toplanmış ve açıklanan maddelerle Türkiye'nin ulusal güvenlik kurallarını yedi düvele haykırmıştır. Proje terör örgütleri kavramının altı çizilmelidir. FETÖ projeyse ki öyledir. Bu projeyi imal eden mihraklarla hesaplaşmakta tarihi ve millî bir sorumluluktur. FETÖ ile mücadele aynı zamanda proje sahipleri ile mücadeledir. 15 Temmuz 2016'da bir felakete maruz kaldık. Gelecek 10 yıllarda FETÖ değil de başka bir şebeke ve ihanet örgütü farklı bir isimle peydahlanırsa, yattığımız yerde nasıl uyuyacağız, toprağın altında nasıl huzur bulacağız? FETÖ ölmedi yaşıyor, kripto damar çalışıyor. Çünkü proje sahipleri karşımızda duruyor. FETÖ borsası kurulda sözleri ne anlama geliyor? Borsa kurulduysa hissedarlar nerededir? Mücadele bitti. FETÖ temizlendi demek yerinde mi? Bu kadar kolay mı? Bu kadar temelsiz mi? Devlet konuşmaz, devlet tereddüt geçirmez. Devlet gecikmez. Devlet spekülasyona meyletmez. Devlet tehdit etmez. Devlet gereğini yapar. İşte gördünüz, Kosova’dan altı FETÖ’cü paketlenip Türkiye’ye getirilmiştir. Ancak bu rehavete sürüklememelidir. Zira devletin yapması gereken budur. Halen pek çok sayıda hain ABD ve Avrupa ülkelerinde cirit atmaktadır. Taşlar bağlanmış, köpekler serbesttir. Eğer, Pensilvanya’dan hain papaz bir gece yarısı, yiğit bir Türk evladı tarafından kafası çuvala geçirilip alınırsa, sonra da okyanustan ya uçarak ya gemiyle geçirilip Türk adaletinin önüne çıkarılırsa işte o zaman tüm proje sahiplerinin maskesi bir bir düşecektir. İşte o zaman millî vicdan derin bir nefes alacaktır. FETÖ demek, Pensilvanya demektir. Pensilvanya demek 15 Temmuz’un kuluçkası, Türkiye’nin işgal planlarının yapıldığı şiddet yuvası demektir. Suçlu bellidir, sorumlular bilinmektedir, FETÖ’nün ve proje sahibinin niyeti, kimliği, hüviyeti artık gözler önündedir."