BAŞTUĞ: LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ, ATTIĞI ADIMLARLA TÜM OYUNLARI BOZMUŞTUR

11 Haziran 2018 09:59 Evin GÖKTAŞ
Okunma
2391
BAŞTUĞ: LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ, ATTIĞI ADIMLARLA TÜM OYUNLARI BOZMUŞTUR

MHP ANKARA'DA TURGAYBAŞTUĞ DÖNEMİ

BAŞTUĞ: LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ, ATTIĞI ADIMLARLA TÜM OYUNLARI BOZMUŞTUR

 

EVİN GÖKTAŞ

YENİ DÜŞÜNCE -Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) yeni Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Türk milletinin yegâne umudu MHP ayakta olduğunu ve hiçbir fitne tohumunun yeşermesine izin vermeyeceğini belirterek, "Liderimiz Devlet Bahçeli,attığı adımlarla ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozmuştur, bozmaya da devam etmektedir.” dedi.

MHP Ankara 12. Olağan İl Kongresi, ATO Congresium'da yapıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın ve çok sayıda partinin üst düzey temsilcileri, delegeler ve çok sayıda partilinin katıldığı kongre, Ankara Milletvekili Mustafa Mit'in başkanlığında oluşturulan divan heyetinin seçilmesiyle başladı.

Sık sık "Hareketin Başkanı Devlet Bahçeli!" ve"Devletin Başına Devlet Gelecek!" sloganlarının atıldığı kongrede,divan üyesi Kadir Şekerci tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yolladığı mesaj okundu.

Faaliyet ve mali raporun okunmasının ardından, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya ve MHP Ankara İl Başkan adayı Turgay Baştuğ birer konuşma yaptı.

Konuşmasında Ankara İl Başkanlığı gibi şerefli bir vazifeye yeni seçilecek olan Ülküdaşı ve dava arkadaşı Turgay Baştuğ ve yönetimine başarılar dileyen Çetinkaya, "Kendilerinin Ankara’mızda devraldıkları bayrakları yorulmadan, bıkmadan mücadele ederek azimle, çalışarak hedefe varacaklarını ve önümüzdeki seçimlerde de başkente MHP’nin sancağını dikeceklerine yürekten inanıyorum. Allah yâr ve yardımcıları olsun.” dedi.

Çetinkaya'dan sonra alkış ve tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkan Turgay Baştuğ da konuşmasında, "Bugün bu salona baktığımda dosta güven veren, düşmana korku salan kararlı ve azimli duruşu görüyorum. Milliyetçi Harekete duyulan sonsuz inancı hissediyorum." ifadesine yer verdi.

ÜLKÜCÜLERİN KAÇANLARLA VE SATANLARLA İŞİ OLMAZ

48 yıllık siyasi tarihinde, parti içi demokrasiyi en iyi şekilde uygulayan partinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu vurgulayan Baştuğ, şunları söyledi:

"Kongreler, teşkilatların mensuplarına hesap verdiği,istişare ettiği, programlarını anlattığı ve onay aldığı yerlerdir. Bu anlamıyla kongreler demokratik bir platformdur.

Hepinizin hatırlayacağı üzere 1 Kasım seçim sonuçlarını bahane eden ve bugün çok şükür ki milliyetçi Ülkücü camianın çatısı altında olmayan bazı isimler uzunca bir müddet gündemimizi işgal etmişlerdi. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli sırayla adaylık açıklaması yapan bu şahıslara olağan kongre takvimimizi hatırlatmış, samimiyseniz çalışmalarınızı yapın günü gelince Ülkücü iradenin tartısına çıkarsınız demişti.

Ama onlar bu samimiyetten uzaktı. Ama onlar bu samimiyetten uzaktı. Hepsinin çok ama çok acelesi vardı. Çünkü onların derdi bir oldu bittiye getirerek MHP'yi ele geçirmek ve paradigmasını değiştirerek karanlık mahfillerin uydusu yapmaktı. Amaçlarına ulaşmak için türlü türlü oyunlar denediler. Ama başarılı olamadılar. Çünkü unuttukları bir şey vardı. O da Ülkücü hafızaydı, yani sizdiniz. Ülkücü hafıza, Türk siyaset hayatında varolduğu günden bugüne partisi üzerinde hesabı olanları çok iyi tanıyordu. Bu nedenle de Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i hırslarının oyuncağı olarak görenler,Ülkücülerden nasıl bir tokat yiyeceklerini çok iyi biliyorlardı. Onun için kaçtılar. Onların bugün bu salonda olmak yerine enerjilerini yeni parti kurmak için harcamalarının sebebi budur.Hiçbir Ülkücünün kaçanlarla ve satanlarla işi olmayacaktır. Bunu kuracakları partiye Milliyetçi Hareket’ten oy devşirmek için kafa patlatan zavallılara bu kürsüden duyurmaktan onur duyarım. Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşımanın yolu her bir kongremizi iktidar yolundabir sıçrama adımı görmektir. Günümüz siyasetinde başarının sırrı birlik ve beraberliktir. Partimiz Ankara'nın tüm ilçelerinde bu anlamda kongrelerini tamamlamış, bugün ise sıra birlik ve beraberliğimizi taçlandıracak azim ve kararlılıktaki il teşkilatının belirlenmesine gelmiştir. Davamız için gece gündüz demeden çalışarak partimizi hak ettiği yere taşıma gayesinde olan herkes kongremiz öncesinde bir araya gelmiş, birlik ve beraberliğimizi yansıtan tek liste ile kongreye gitme kararı alınmıştır. Bu uzlaşmanın partimize sağlayacağı fayda tartışılmazdır.Çünkü bugün burada çıkacak sonuçla hiç kimse kaybetmeyecek, hiç kimse de kazanmayacaktır. Kongremiz sonucunda tek kazanan davamızdır.Yaratmış olduğumuz bu birlik yarından itibaren başlayacak çalışmalarımızda kendini gösterecektir."

LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ BÜTÜN OYUNLARI BOZMUŞTUR

Turgay Baştuğ, bugün Türkiye'nin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Terör örgütleri bir anda harekete geçerek ülkemizihedef almışlardır. Yıllardır dost maskesi ardına gizlenen müttefik ülkeler asıl yüzlerini göstermeye başlamışlardır. Herkes bir olmuş, Türk milletinin canıyla kanıyla bedel ödeyerek kendine vatan edindiği Anadolu'daki varlığını yok etmek için çalışmaktadır. Türk milletinin birliğini ve dirliğini hedef alanlar ve onların işbirlikçi maşaları hain emellerine asla ulaşamayacaktır. Çünkü Türk milletinin yegâne umudu Milliyetçi Hareket Partisi dimdik ayaktadır ve hiçbir fitne tohumunun yeşermesine fırsat vermeyecektir.Milliyetçi Hareket ve onun saygıdeğer lideri Sayın Devlet Bahçeli attığı adımlarla ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozmuştur, bozmaya da devam etmektedir. Geçmişten günümüze şöyle bir düşünün. Attığı her yanlış adımda hükümeti uyaran, izlenen politikaların bizi uçurumun kenarına sürüklediğini söyleyen ve her yaptığı uyarıda haklı çıkan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'den başka kim vardır? Sürüklediğini söyleyen ve her yaptığı uyarıda haklı çıkan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'den başka kim vardır? O hem geçmişte uyardı, hem de ülke uçurumun kenarındayken onun kurtarılmasının da mimarı oldu. Sorarım sizlere. 15 Temmuz hain kalkışması başarılı olsaydı bugün Türk kelimesini dâhi telaffuz edebilir miydik?Birileri FETÖ'nün ağzına doladığı cümleleri papağan gibi tekrarlayarak 15 Temmuz alçaklığının senaryo, tiyatro, kontrollü olduğunu iddia ederek o gece yaşananları alçakça sulandırmaya çalışa dursun. Milletimiz 15 Temmuz'un Anadolu'nun işgal edilme amacıyla düğmeye basıldığı karanlık bir gece olduğunu çok iyi bilmektedir ve bizzat şahididir. Bu millet çok büyük ihanetlere şahit olmuştur ama böylesi bir alçaklığı yaşamamıştır. Temennimiz bir daha da yaşamamasıdır. Bizleri 15 Temmuz karanlığından aydınlığa çıkaran kıvılcım ise Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Merkezi'nden çakılmıştır. Hedefin Türk milleti olduğunu herkesten önce gören ve buna karşı koyan liderimiz, Türk milletinin geleceğini yok etmek isteyen hainlere karşı yazdığı destanla enbüyük güç kaynağı olmuştur."

TÜRK MİLLETİNİN ARTIK GÖZÜ VE KULAĞI DEVLET BAHÇELİ’DİR

Baştuğ, bugün gelinen noktada artık Türk milletinin gözü ve kulağının Devlet Bahçeli olduğunu belirterek, "FETÖ'sün den PKK'sına,DHKP-C'sinden IŞİD'ine kadar Türklüğün bekasını tehdit eden terör örgütlerinin imha edilmesi ve aziz milletimizin mutlu yarınlara ulaşması için onun öngörülerinden istifade edeceğimiz daha çok şey vardır.Çünkü tehlike henüz geçmemiştir. Düşman pusuda ve uyanıktır." diye konuştu.

Türk milletinin huzurunu kaçırmak için hain planların kurgulandığını kaydeden Baştuğ, şunları ifade etti:

"Türklüğün bekası bir tek Anadolu'da tehdit altında değildir. Bunun en güncel örneği olarak Kerkük yanı başımızdadır. Peşmerge başı Barzani arkasını dayadığı güçlerden aldığı destekle Kerkük'teki Türkmen varlığını bitirmek istemektedir. Söz konusu Türkmenler olduğunda ise atılacak adımlar bellidir. Milliyetçi Hareketin Lideri bu adımları tek tek açıklamıştır.Hükmetme yetkisini elinde bulunduranlar Türkmenler için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Türk milletinin bu konudaki hassasiyeti ve beklentisi ortadadır.Kerkük Türk'tür ve Türk kalacaktır. Ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi; tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak, 81 Düzce'den sonra, 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır!Hem ülkemizde hem de dünyada olan olaylar düşüldüğünde,Milliyetçi Hareketin mensubu biz ülkücülere de çok büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Ben ve şahsıma güvenerek listemde yer alan her dava arkadaşım bu şuurla üzerlerine alacakları sorumluluğun farkındadır. Tek bir amacımız ve gayemiz vardır. O da Türk milletinin huzuru ve refahı için kafa yormak, durmakve yorulmak bilmeden çalışmaktır. Biz ülkücülerin önceliği ister iktidarda olalım, ister muhalefette olalım, her zaman Türk milletinin geleceğini düşünmektir. Bizi diğer siyasi partilerden ayıran ince çizgi budur. Bizim yalnızca Türk milletinin geleceğini düşündüğümüzü göremeyen bazı insanların bugün çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını üzülerek ifade etmek isterim. Ve bu yanılgının partimizin haklılıklarının çarpıtılmasında algı malzemesi olarak büyük bir ustalıkla kullanıldığını da. Altını çizerek ifade ediyorum ve söylüyorum, MHP'nin bugün hükümete verdiği destek Türk milleti ve onun bekası içindir. Milliyetçi Hareketin öncülüğünde siyasette tekrar hayata geçirilen Türkiye meselelerine bakışta birlik ve beraberlik ruhu, Türkiye'yi hedef alan düşmanların uykularını kaçırmaktadır. Bilmektedirler ki, birliğimizi yıkmadanTürkiye'yi ele geçirmek mümkün değildir. Türkiye'nin birliğinin teminatı bugün Milliyetçi Hareket’tir. Bu sebeple yılmadan çalışacağız."

ANKARA'DA SIKMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ

Ankara'da sıkmadık el bırakmayacaklarını ifade eden Baştuğ,konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Her insanımıza ulaşacak, dertlerine derman olacağız.Bu amaçla bugün bir emaneti devralıyoruz. Bu kutlu sancağı Fatih Çetinkaya gibi görev sürecince yaptığı çalışmaları, beyefendi kişiliği ve lidere sadakatiyle herkesin taktirini ve beğenisini kazanmış birinden devralmaktan onur duyuyorum.Kendisine ve görev süresi boyunca birlikte görev yaptığı tüm dava arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ederim. Rabbim bizlerede almış olduğumuz bu kutlu sancağı layıkıyla taşımayı ve günü geldiğinde bizlerden sonra gelecek dava arkadaşlarımıza, birlik ve beraberliğin en üstdüzeyde yaşandığı bugünkü gibi bir toyla bırakmayı nasip eylesin.Rabb’im iki cihanda da yüzümüzü yere düşürmesin! Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in kaldırdığı sancağı onurla taşımayı nasip eylesin. Bilge Lider Devlet Bahçeli'nin çizgisinden bir an olsun ayırmasın. Davamızı zaferle taçlandırsın.Ülküdaşlarımızı hak yoldan ayırmasın, fitne ve fesattan uzak tutsun. Bizans hastalığına tutulanları davamızdan ırak eylesin. Kıymetli Ülküdaşlarım,Ankara Milliyetçi Hareket için büyük önem arz eden bir şehirdir.Ankara bir tek Cumhuriyetimizin başkenti değildir. Tüm Türk dünyasının başkenti, umududur.Başkent ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkacaktır! Türkiye ayağa kalkarsa dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Türk huzur bulacaktır!Ankara'nın ayağa kalkmasının zamanı artık gelmiştir. Tüm gücümüzü üç hilali Ankara'da dalgalandırmak için kullanacağız. Şehitlerimizin emaneti bizimledir.Analarımızın duaları ardımızdadır. Başaracağımıza inancımız tamdır. Rabb’im hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Sözlerime son verirken hepinizi en kalbi duygularımla tekrar selamlıyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene! Ne mutlu Ülkücüyüm diyene! Ne mutlu Ülkücü kalabilene!"

TURGAY BAŞTUĞ'UNY ÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, 642 delegeden 506'sı oy kullandı. Tek aday olarak seçime giren Baştuğ, 506 delegenin oyunu alarak yeni il başkanı oldu.

Kongrenin ardından partililer, toplu hâlde aynı gün Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan Kerkük toplantısına gitti.

MHP Ankara İl Başkanlığı’nın 12. Olağan Kongresi sonucu başkanlığa seçilen Turgay Baştuğ’un yönetim listesi şu isimlerden oluştu:

“YÖNETİM KURULU:Başkan: Turgay Baştuğ. Üyeler: Âdem Yıldız, Kaan Kızılaslan, Eyüp Yıldız, Hasan Babalıoğlu, Bülent Çeliktaş, Murat Taner, Soner Cengiz, Arif Aksu, Aşkın Dinçer, Sinan Ertaş, Egemen Otan, Bülent Varan, Musa Okkalı, Mustafa Kestir,Ali Peker, Oğuzhan Alkan, Mustafa Esen, Naci Bayanlı, Yusuf Doğan, Süleyman Tankoç, Abdulsamet Durmuş,  Ali Çankaya,Ali Aslan Kocaman, Çiğdem Çelik, Başak Yılmaz, Mehmet Özdere, Niyazi Tuncer,Saim Ünlüler, Doğan Köz, Neslihan Koçer, Türkmen Yıldırım, Ziya Meral, Alpaslan Doğan, Emir Temel, Aydın Pehlivanlı, Hayati Ateş, Behiç Kıroğlu, Ferhat Özcan,Ali Vuran, Ramazan Özer, Savaş Şener, Suat Kaya, Burak Çelik, Ahmet Aygen,Fatih Kesim, Özlem Özçelik, Nurcan Demir, Mutlu Saraçoğlu, İbrahim Saba,Bahadır İmet, Murat Üstmaş, Ramazan Sözen, Sadık Orhal, Adem Özdemir, HacerErdal Erol, Pınar Açıkbaşgil, Gülay Başarır, Tolga Kale, Osman Yula, BülentAkkuş,  Kemal Teber, Erdoğan Orhan, BuğraÇelik, Kutayhan Karadağ.

DİSİPLİN KURULU:Gencer Özdemir, Mustafa Ulucay, Tunç Caner, Can Canpolat, Kürşat Şentürk, Nadir Yavuz, Ethem Yiğit, Serkan Tezvergil, Gülsüm Çulha, Hakan Yüksel, Yusuf Demir,Kürşat Akça, Çağrı Çetin, Ayşegül Günay.”