DEVLET BAHÇELİ: “TÜRKİYE CUMHURİYET’İ İLELEBET VAR OLACAKTIR”

10 Haziran 2018 18:35 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1500
DEVLET BAHÇELİ: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET VAR OLACAKTIR”

DEVLET BAHÇELİ: “TÜRKİYE CUMHURİYET’İ İLELEBET VAR OLACAKTIR”

Atatürk’ün eseri Cumhuriyet’in 94. yıl dönümü tüm yurtta, KKTC ve yurt dışındaki temsilciliklerinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Yağmurlu ve soğuk havaya rağmen genci yaşlısı, kadını  erkeği on binler Anıtkabir'e akın etti.

EVİN GÖKTAŞ

YENİ DÜŞÜNCE -Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Ve de önünü kesmeye, önüne geçmeye hiçbir hainin, hiçbir düşman emelin gücü yetmeyecektir." dedi.

Türk milleti, Cumhuriyet'in 94. Kuruluş Yıldönümü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha hasretle andı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıl dönümü,  KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde de coşkuyla kutlandı. Yağmurlu ve soğuk bir havaya rağmen genci yaşlısı, kadını erkeği on binler Anıtkabir'e akın etti.

Atatürk'ün "Benim en büyük eserim." dediği Cumhuriyet'in, önceki yıllara göre bu yıl çok daha görkemli ve coşkulu bir şekilde kutlanması dikkat çekti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı temsilcileri, Bakanlar Kurulu üyeleri,siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkânı eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu,İstiklal Marşı okundu. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Misak-ı Millî Kulesi'ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, bugün ağır bedeller ödeyerek sahip olduğumuz son devletimiz Cumhuriyet’imizin 94. yıl dönümünü büyük bir heyecanla idrak ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan bu Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla her safhası fedakârlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. İstiklal Harbi'mizi zaferle taçlandıran, Cumhuriyet’imize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe15 Temmuz Destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir."

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım aynı makam aracıyla Anıtkabir'den ayrıldı. Garnizonda görevli subay ve astsubayların yanı sıra öğrenciler de törende yer aldı. Tören dolayısıyla mozole binasına büyük boy Türk bayrağı asıldı.

  VATANDAŞLAR ANITKABİR'E AKIN ETTİ

Resmî törenin ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı. Yağmurlu ve soğuk bir havaya rağmen genci  yaşlısı, kadını erkeği on binlerce vatandaş Anıtkabir'e akın etti.

Yağmurlu ve soğuk havaya rağmen günün erken saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir önünde toplanan binlerce kişi,ziyarete açılmasıyla birlikte Anıtkabir'e akın etti. Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir'e gelen vatandaşlar, burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Mozoleye çiçek bırakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Gruplar hâlinde Anıtkabir'e gelen öğrenciler "Mustafa Kemal'in askerleriyiz." şeklinde slogan atıp, hep bir ağızdan İzmir ve 10.Yıl Marşı'nı okudu. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında farklı kıyafetler giyen vatandaşların bazıları renkli görüntüler oluşturdu.

KÜLLİYE'NİN KIŞ BAHÇESİNDE RESEPSİYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende Erdoğan, devlet erkânının tebriklerini kabul etti.

Erdoğan'ın Beştepe'deki "kış bahçesi"nde verdiği resepsiyona ise siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından birçok ismin de aralarında bulunduğu iki bin kişilik bir davetli topluluğu katıldı.

Bu yıl Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geçit töreni yerine Meclisten Ulus'taki Birinci Meclise yürüyüş yapıldı. Güzergâh boyunca vatandaşlar yürüyüş yapan asker ve gazilerimize alkışlarla tezahüratta bulundu.

BAHÇELİ: CUMHUR,CUMHURİYET’İNE SAHİP ÇIKACAKTIR

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabı Twitter'dan mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, bin bir mağduriyet ve meşakkatle yüklenmiş kahredici ve korkunç işgal yıllarından kurtuluşun mükâfat ve mevhibesidir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Ve de önünü kesmeye,önüne geçmeye hiçbir hainin hiçbir düşman emelin gücü yetmeyecektir. Kuruluş ve kurtuluş mana ve muhteva açısından; birbirini takip eden, birbirini tamamlayan,birbirinin parçası olan kavram ve kelimelerdir. Cumhuriyet, taht ve taç meselesi olmayıp; tarih ve talih konusudur. Tarih yol vermiş, talih yüzümüze gülmüş, hezimetten Cumhuriyet çıkmıştır. 94 yıl evvel, pak ve parlak bir mazinin ilhamıyla; imanın ihtişamı, millî ruhun irade ve irfanıyla çetin yollar aşılmış, zor başarılmıştır. Türk milleti azmetmiş, sabretmiş, mücadele etmiş,can ve kan vermiş; nihayetinde yazdığı bağımsızlık destanından Cumhuriyet'i çıkarmıştır. Cumhur, Cumhuriyet’ine sahip çıkacaktır.Yeni işgal denemeleri,yeni saldırı ve komplolar millî surun hisarlarını Allah'ın izniyle aşamayacaktır. Aziz milletimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten tebrik ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin namus ve haysiyetine emanettir. Cumhuriyet, millî iradenin varlığıyla anlamlı ve baki kalacaktır.Türkiye Cumhuriyeti, bin bir mağduriyet ve meşakkatle yüklenmiş kahredici ve korkunç işgal yıllarından kurtuluşun mükâfat ve mevhibesidir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Ve de önünü kesmeye, önüne geçmeye hiçbir hainin hiçbir düşman emelin gücü yetmeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıl dönümünde, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları rahmetle anıyorum. Millî Mücadele'de, ayrıca yakın veya uzak tarihimizde vatan ve millet için can vermiş aziz şehitlerimize Cenabıallah'tan rahmet diliyorum."