GÖZLER 16 NİSAN'A ÇEVRİLDİ SON SÖZÜ HALK SÖYLEYECEK

“ TBMM'den Geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanan “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi”ni Öngören Yeni Anayasa Değişikliği Teklifi, 16 Nisa „

30 Haziran 2017 17:39 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1254
GÖZLER 16 NİSANA ÇEVRİLDİ SON SÖZÜ HALK SÖYLEYECEK

        “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi”ni öngören “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkında 6771 Sayılı Kanun,TBMM'de kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanan ve Resmî Gazete’de yayımlanan yeni Anayasa değişikliği teklifi,  gereği yapılmak üzere 16 Nisan 2017 Pazar günü halkoyuna sunulacak.

        Halktan onay alması hâlinde Türkiye’nin 2019 Kasım ayında“Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi”ne geçmesini sağlayacak olan Anayasa değişikliği süreci şöyle gelişti:

        AKP’li vekillerin imzasıyla 10 Aralık 2016 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulan teklifin, bazen gece yarısını geçen bazen sabahı bulan, zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı görüşmeleri, komisyonda 9 gün sürdü.Teklifin tümü üzerindeki değerlendirmeler aralıksız şekilde 5 günde gerçekleştirildi. Anayasa Komisyonunda kabul edilen teklif, 9 Ocak 2017 günü TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Yoğun bir çalışma ve zaman zaman da kavgaların yaşandığı sürecinin ardından görüşmeler 21 Ocak 2017 tarihinde tamamlandı.