YABANCI BÜYÜKELÇİLERDEN TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK

28 Mayıs 2016 11:22 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1492
YABANCI BÜYÜKELÇİLERDEN TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK

 
 
Kuruluş ve millî günleri dolayısıyla başkent Ankara’da resepsiyon düzenleyen yabancı büyükelçiler, Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verdiler.
Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Allama Sıddiki, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah el Duwailah ile Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu; Türkiye’nin, terör örgütleri PKK ve IŞİD’e karşı başarılı bir mücadele yürüttüğünü söylediler.
Resepsiyonlara, adı geçen dört ülke ile Türkiye arasındaki dostluklar damgasını vurdu.
Bangladeş'in bağımsızlığının 45. yıl dönümü, verilen resepsiyonla kutlandı.
Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Allama Sıddiki; kendi ev sahipliğinde gerçekleşen davette, Türkiye’de son zamanlarda meydana gelen bombalı saldırılardan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek terör örgütleri PKK ve IŞİD’e karşı verilen mücadelede Türkiye’yi desteklediklerini söyledi.
Pakistan'ın Millî Günü kutlamalarında konuşan Büyükelçi Mahmood da “Kardeş Türk halkı ile her zaman güçlü dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Her iki ülkede meydana gelen son terör saldırıları bir kez daha gösterdi ki terörle ortak çalışma ve kolektif çaba göstererek mücadele etmek gerekiyor.” dedi.
Kuveyt Millî Günü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen resepsiyonda, Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah el Duwailah ev sahipliği yaptı.
Abdullah el Duwailah; resepsiyondaki konuşmasında, terörizme ve terör örgütlerine karşı verilen mücadelede Türkiye’nin her zaman yanında olduklarını belirtti.
Ankara’da bir resepsiyon da Kosova Bağımsızlık Günü dolayısıyla verildi.
Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, resepsiyonda davetlilere hitap ederken Türkiye’de son zamanlarda arka arkaya yaşanan bombalı saldırılardan büyük üzüntü duyduğunu belirtti.
Türkiye’nin teröre ve terörizme karşı başarılı bir mücadele verdiğini ifade eden Spahiu, bütün dünyada barış, kardeşlik ve refahın egemen olmasını arzuladığını söyledi.