ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ

14 Mart 2016 17:06 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1590
ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ

 
 

Ankara şehir içi özel halk otobüsçüleri, Bayırbucak Türkmenlerine destek olmak amacıyla bir günlük gelirlerinin tamamını bağışladı.
Ankara Şehir İçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası, şoför esnafının bir günlük geliriyle Bayırbucak Türkmenleri için 950 adet gıda kolisi hazırlattı.
Hazırlanan gıda kolileri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı Ankara Şubesi yetkililerine teslim edildi.
Ankara Şehir İçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş; teslimatta yaptığı konuşmada, Bayırbucak Türkmenlerinin Suriye’de çok büyük bir insanlık dramı yaşadıklarını belirterek “Bayırbucak Türkmenlerine destekte bulunmak bizim açımızdan önce insanlık görevidir.” dedi.
Soydaş, şunları söyledi:
“Suriye’deki kardeşlerimize tüm imkânlarımız doğrultusunda yardım etmek durumundayız. Bizler, Ankara şehir içi özel halk otobüsçüleri esnafı olarak düzenlediğimiz bir kampanya ile bir günlük gelirimizi Suriye’de çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine bağışladık.  Odamıza bağlı tüm şoför esnafımız bu kampanyaya gönüllü olarak katıldı. Bu doğrultuda toplanan para ile önceden belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda 950 adet gıda kolisi hazırlandı. Bugün burada bu yardımların yerine, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Türk Kızılayına teslim ettik. Bu kampanyaya gönülden katılan tüm şoför esnafı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu da duyarlılıklarından ve bağışlarından dolayı Ankara Şehir İçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odasına teşekkür etti.