DARBENİN SİVİL FETÖŞLARI KİMLER?

20 Şubat 2017 13:39 Yıldıray ÇİÇEK
Okunma
1514

ABD'ninkontrolünde, FETÖ'nün figüranlığında 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbegirişiminden sonra TSK'nin en üst kademelerinden başlamak üzere birçok darbeciasker tutuklandı. Ve TSK'deki bu tutuklamalar hâlen devam ediyor.

Darbegirişiminde bulunanlar kendilerine "YurttaSulh Konseyi" adınıvermişlerdi. Ama henüz "YurttaSulh Konseyinin " 1numarasının ve onun beyin kadrosunun kim olduğu tam netleşmedi yahutnetleştirilmedi. Darbenin sivil ayağının olmaması mümkün değilken, 15Temmuz'dan bugüne bir ay geçmesine rağmen henüz bu sivil ayak ortayaçıkarılmamıştır.

FETÖ'nüntetikçileri aylar öncesinden, günler öncesinden darbeyi ekranlardan, sosyalmedyadan duyuruyor da darbeyi planlayanlar özellikle siyasi alanda kendine yolaçacak ekibi kurmadı mı?

AKP,CHP, MHP ve diğer partiler içinde darbenin sivil ayağını oluşturanlar yokmudur?

Türkiye'deFETÖ'nün önünü en çok açan, onların her alanda kadrolaşmasını sağlayan AKPnasıl diyebilir "içimizdeuzantıları" yok diye?

FETÖ ilebirçok paslaşması olan ve 7 Haziran Seçimleri sonrası %60'lık blok gibi PKK'yıda içine alan proje peşinde FETÖ ile birlikte koşan CHP içinde "Bu uzantı yok." diyebilir miyiz?

MHP'deolağanüstü kongre yaptırmak için, gazetesi, televizyonu, yazarı, yorumcusu, iş adamı,derneği, yargısı seferberlik başlatmış olan FETÖ'nün bu darbe için MHP içindenekip kurmadığını kim söyleyebilir?

15Temmuz Darbe Girişimi’ni aylar ve günler öncesinden duyuran FETÖ'cülerin tamamınınMHP'de bir adayı destekleyip, kongre yaptırmak için varını, yoğunu ortayakoyması tesadüf olabilir mi?

MeselaMHP'deki paralel operasyonun güçlenmesi için özellikle bir adaya her akşamtelevizyonlarında ekranları açan Doğan ve Ciner medyası, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ndensonra ekranlarını birden o kişiye niçin kapatmıştır? 

Yalvardığıhâlde şimdi niçin ekranlarına konuk etmemektedir?

MHP'deolağanüstü kongre yapmak isteyenlerin harcadıkları trilyonların kaynağı neredensağlanmıştır? 

Korsan kongrelerigerçekleştirmek için tutulan Büyük Anadolu'nun paralarını kim ödemiştir? 

TürkMetal Sendikasına ait bu otel, parasını almadan korsan MHP kongresinigerçekleştirdiyse talimatı kimden almıştır?

BaşbakanYardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne ilişkin, "Bu ayağın sivil ayağı vardır,içeride sivil ayağı vardır, dışarıda sivil ayağı vardır, yargı ayağı vardır,emniyet ayağı vardır, bunlar çıkartılıyor. Siyaset ayağı da vardır, olmamasımümkün mü? Türkiye'de hangi darbede siyaset ayağı yoktu?" diyorsa, AKP hükûmeti ucu kimedokunuyorsa dokunsun bunları ortaya çıkarmalıdır.

 

FETÖ'yeait dershanelerin önünden geçenler bile devlet kurumlarından atılırken,mesleklerinden menedilirken FETÖ'nün kanlı projelerini önceden bilenler ve onauygun hareket edenler hâlâ elini, kolunu sallayarak mı gezecek? 

AKP'de,CHP'de, MHP'de ne kadar sivil uzantısı varsa ortaya çıkarılmalıdır.

Darbecikomutanların, yargıdaki FETÖ'cülerin, FETÖ'cü iş adamlarının telefon kayıtlarıortaya konulduğunda zaten darbecilerin siyasetteki sivil ayağı kolaylıklaortaya çıkacaktır.


Kendiaralarındaki itirafta zaten bu bilgileri besleyecektir.

Bakalımbu manada ciddi adımlar atılırsa, sivil ayağın FETÖ imamları kimlermişböylelikle öğreneceğiz.