DERSHANEDEN MESAJ, HOCASINDAN DUA!

20 Şubat 2017 13:24 Yıldıray ÇİÇEK
Okunma
1619

Malum cemaat, sonyıllarda tutuklanmalar, gözaltına alınmalar, kurumlarına kayyım atanmalarıüzerinden gündeme gelirken, bugünlerde de MHP Kongresiyle birlikte sık sıkanılmaktadır. Cemaat mensuplarının MHP Kongresine büyük ilgi duyduklarıortadadır.

"Hocaefendiyi birgün herkes anlayacak. Ne mutlu şimdiden anlayana." ve "1980öncesi Fethullah Gülen'in dinler arası diyalog modeli uygulanmış olsa sağdan soldangençler ölmezdi." diyen Meral Akşener etrafında seferberlikbaşlattıkları MHP'yi takip eden herkes tarafından görülmektedir. Cemaatin iş adamları,yazarları, yorumcuları, sanatçıları, sporcuları MHP'ye ilk defa bu derecedeilgi duymakta ve DYP zamanıyla birlikte siyasette yol açtıkları Meral Akşeneriçin olağanüstü bir çabaya girdikleri çok net hissedilmektedir.

Meral Akşener'inKayseri'de düzenlediği salon toplantısına daveti bile cemaatin SerhatDershaneleri cep telefonu mesajıyla öğrenci velilerine duyurmuştur. CemaatinMHP'nin bir toplantısını bu şekilde duyurduğu hiçbir zaman ne görülmüştü ne deduyulmuştu. Aslında bu cemaatin demokrasi içinde tercihidir. Cemaatmensuplarına "Niçin Meral Akşener'i destekliyorsunuz?" sorusuelbette anlamsız olacaktır. 7 Haziran Seçimlerinden önce "FetullahGülen Cemaati ile biz her zaman mesafeli olmuşuzdur.  Onlar da bizi fazlasevemediler."  diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'den nefretetmeleri de, "Hocaefendiyi bir gün herkes anlayacak. Ne mutluşimdiden anlayana." diyen Meral Akşener'i çok sevmeleri deoldukça doğaldır.

Yalnız şu ilginçlikteyaşanmaktadır. Yargıtay MHP hakkında 5-0 kongre kararı verdiği güne kadar âdetaçıldırmış gibi Meral Akşener propagandası yapan cemaat, Yargıtay kararındansonra gözle görünen çalışmalarını hücre boyutunda sessiz destekle sürdürmeyebaşlamıştır.

Âdeta bir talimatalmışlar gibi sessizliğe gömüldüler ve sanırım "Açıktan desteğimizhedefimize giden yolu tıkar." gibi bir anlayışa büründüler.Cemaatin yazarları ve sosyal medya trolleri, Yargıtayın kongre kararından sonrasusmasını herhâlde bu düşünce üzerinden değerlendirmek mümkündür. 

Cemaatin "RecepTayyip Erdoğan'ın elindeki Yargıtay kongreyi engelliyor, kongreyi yaptırmıyor." propagandalarıdevam ederken, Yargıtayın 3 AKP'li ve 2 cemaatçi üyeyle MHP hakkında (5-0)kongre kararı vermesi de sanırım biraz sessizliğe bürünmeleri için etkenolmuştur.