TÜRKİYE’NİN KRİTİK EŞİĞİ: 2023 SEÇİMLERİ VE CUMHUR İTTİFAKI

27 Eylül 2022 14:38 İbrahim KAYA
Okunma
166
TÜRKİYENİN KRİTİK EŞİĞİ: 2023 SEÇİMLERİ VE CUMHUR İTTİFAKI

TÜRKİYE’NİN KRİTİK EŞİĞİ: 2023 SEÇİMLERİ VE CUMHUR İTTİFAKI
Av. İbrahim KAYA*
Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100. yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri yapılacaktır. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını belirleyecek olan 2023 Seçimleri Türk demokrasi tarihinin en kritik seçimleridir. Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türkiye’nin beka mücadelesi, Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisinin ittifak yapmasını gerektirdi. Böylece Türkiye’nin beka mücadelesi, menfaati ve millî mutabakatın sonucu olarak Cumhur İttifakı doğdu. 2017 yılında yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda ilk başarılı sınavını veren Cumhur İttifakı, Türk milletinin teveccühü sayesinde 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini kazandığı gibi 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde de TBMM’de çoğunluğu elde etti. 24 Haziran 2018’den itibaren iç ve dış politikada yaşanan hadiseler ve Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı saldırı ve tehditler, Cumhur İttifakının iktidarda olmasının ne kadar önemi olduğu ortaya koyduğu gibi 2023 Seçimlerinin de Türk demokrasi tarihinin en kritik seçimleri olacağını gösterir. Gerek dünya genelinde gerekse yakın coğrafyamızda yaşanan olağan dışı gelişmeler, Türkiye’nin iç politikada zafiyete, belirsizliğe ve kırılganlığa izin vermeyeceği bir süreci işaret ediyor. Bu anlamda en ufak bir zafiyet, belirsizlik veya kırılganlık, mevcut sorunların çığ gibi büyümesine zemin hazırlayacak; Türkiye’yi istikrarsızlığa sürükleyecek; pusuda bekleyen PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin palazlanmasına zemin oluşturacak; Irak, Suriye ve Ukrayna’daki görüntülerin Türkiye’ye sıçramasına sebep olacaktır. Böylesine kritik bir süreçte Türkiye’nin herhangi bir yönetim krizine fırsat vermeden, mümkün olan en hızlı ve doğru bir şekilde karar alma ve uygulama kabiliyetine sahip olması gerekir. Türk milleti, 2023 Seçimlerinde sadece Cumhurbaşkanı’nı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmeyecek; aynı zamanda Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılını da oylayacaktır.  2023 Seçimleri bu yüzden Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimleridir. Türk seçmeninin henüz adayını bile belirleyemeyen, asgari müştereklerde bile uzlaşamayan, yedinci ortağı dışarıda olan çok başlı altılı masaya teveccüh etmeyeceği açıktır. Çünkü Türk seçmeninin zafiyete, belirsizliğe ve kırılganlığa tahammülü yoktur.
“Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben.” anlayışını siyasi literatüre kazandıran MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, bu gerçeğin de farkında olarak seçmenin karşısına “2023’e Doğru: Aday Belli Karar Net” sloganıyla çıktı. Tutarlı, ilkeli, dürüst ve ahlaklı siyaseti temsil eden MHP Lideri, henüz 2020 yılı Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin zamanında yapılacağını belirterek açıklayarak muhalefetin erken seçim dayatmasının önüne geçtiği gibi Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayının Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da açıklayarak altılı masaya “Hodri meydan.” dedi. MHP Lideri, Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayını resmen açıklayalı 2 yıl olmuşken, yedinci ortağı dışarıda olan çok başlı altılı masa henüz Cumhurbaşkanı adayı üzerinde bile uzlaşamadı. Seçime aylar kala Cumhurbaşkanı adayını bile belirleyemeyen bir ittifaka, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının emanet edilemeyeceği açıktır. Bu ittifakın erken seçim ve parlamenter sistem dışında başka bir söylem geliştirememiş olması, bu gerçeği pekiştirmektedir. Fakat milletten kopuk, seçmenden habersiz, ülke gündeminden uzak ve dünyadaki gelişmeleri kavrayamayan muhalefet, bu gerçeği ancak 2023 Seçimlerinde sandıklar açılınca görecek, hüsrana uğrayacak ama mağlubiyetten kaçamayacaktır. Gücünü millî iradeden alan MHP’nin geleceği öngörmesi, seçim tarihini ve adayını yıllar önce açıklaması, muhalefete hodri meydan demesi elbette Türk seçmeni tarafından takdir edilecektir. “Adım Adım 2023: İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” ile Anadolu’yu karış karış gezen ve seçim startını veren MHP, “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” temalı açık hava toplantılarıyla Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine bütün imkânlarıyla, zafer inancıyla hazırlandığını göstermekte; Cumhuriyet’imizi ikinci yüzyıla taşıyacak yegâne siyasi iradenin Cumhur İttifakı olduğunu ortaya koymaktadır.
Bilindiği gibi Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin “lider ülke” olma hedefini ilk defa 1997 yılında MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ortaya koymuş; bu hedef, MHP’nin 1999 Seçim Beyannamesi’nde de yer almıştı. 2023 vizyonunu Türk siyasetine ve devlet politikalarına kazandıran MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli “…Gel hep birlikte tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye’yi 2023’e taşıyalım. Dosta ve düşmana Türk milletinin bir ve beraber olduğunda neler yapabileceğini bir kez daha gösterelim. Atatürkçü, demokrat, Ülkücü, milliyetçi, mütedeyyin ne dersen de kendini nasıl tanımlarsan tanımla, hangi görüş ve fikirden olursan ol ‘önce ülkem ve milletim’ diyorsan çağrım sana.” sözleriyle, Türk milletini bu vizyona ortak olmaya davet etmektedir.
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin daveti, son derece önemlidir. MHP kadroları her sabah aynı şevk ve heyecanla her kapıyı çalacak, her haneye girecek, her vatandaşımızı kucaklayacak ve MHP liderinin bu tarihî çağrısını gönüllere nakşedecektir. Bu sayede MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin tarihî çağrısı Türk milletinde muhakkak karşılık bulacak, millî irade tecelli edecek, kalbi Türkiye sevdası ile çarpanların iktidarı, Cumhur İttifakı yeniden kazanacaktır. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun “Önce ülkem ve milletim.” diyenler MHP liderinin çağrısına ses verecek; tercihlerini MHP’den ve siyasetüstü bir millî mutabakat sözleşmesi olan Cumhur İttifakından yana kullanacaklardır.
MHP Lideri Sayın. Devlet Bahçeli’nin çağrısına verilecek ses, tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil diyenlerin sesi olacak; bu ses aynı zamanda bölücüye, teröre, iş birlikçiye, okyanus ötesine, haçlı zihniyetine, manipüle edilmiş anketçilere, Türkiye düşmanlarına velhasıl dünyaya verilecek en net cevap olacaktır. Bu cevap, dünyaya başkent Ankara’dan bakmaya ve çağı Türkçe okumaya devam edeceğimizin; Cumhuriyet’e, şanlı tarihimize ve köklü kültürümüze sahip çıkacağımızın; Türkiye’nin bölgesinde ve küresel ölçekte güç merkezi hâline geleceğinin teminatı olacaktır. Bu anlamda Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimleri olan 2023 Seçimlerinin tarafları bellidir; yollar ne kadar çetinse, mücadelede o kadar kutludur.