Türk Çocukları Emperyalizmin Tezgâhına Düşmeyecektir!

02 Temmuz 2021 11:58 Nihat YAZAR
Okunma
191
Türk Çocukları Emperyalizmin Tezgâhına Düşmeyecektir!

Türk Çocukları Emperyalizmin Tezgâhına Düşmeyecektir!

Nihat YAZAR

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli yine çok önemli ve bir o kadar da düşündürücü bir noktaya işaret etti…
Konu, ABD Başkanlığına yakınlığıyla bilinen Brooking Enstitüsünün Türkiye raporu. Raporun başlığı ‘’Yeni Türkiye İçin Yeni ABD Politikaları.’’ Raporda özetle ABD ve AB’nin Türkiye ile bozulan ilişkilerinin düzelmesi için Türkiye’deki muhalefet partilerinin desteklenmesi gerektiği vurgulanıyor. Demokratik (!) yollarla Türkiye’de bir değişim isteniyor. Dahası bu değişimin gerçekleşmesi için ABD’nin her türlü baskı ve argümanı daha güçlü bir şekilde devreye sokması gerektiğinin altı çiziliyor.
Geçen yıl da Rand Corporation ismindeki düşünce kuruluşu da neredeyse aynı görüşlerin yer aldığı bir rapor yayınlamıştı. Pentagon güdümlü Rand’a göre de millî ve milliyetçi çizgideki Cumhur İttifakı alaşağı edilmeli, yerine de Y-CHP merkezli zillet ittifakı işbaşına getirilmeliydi. Şimdi kimse bu iddialara komplo teorisi diye gülüp geçmesin! ABD’nin devletin işleyiş sistemini bilen herkes bu raporların ne denli önemli olduğunu bilir. ABD’nin devlet politikalarını ağırlıklı olarak bu tür düşünce kuruluşları belirler. Zaten bu kuruluşların tamamı ya Pentegon’la, CIA ile ya da doğrudan Beyaz Saray’la ilişkilidir, çoğu da bu kurumlar tarafından kurdurulmuştur. Bu düşünce kuruluşlarında görev yapanlar ekseriyetle ABD’nin “derin” yapılanmasının uzantılarıdır. Kimi emekli CIA mensubu, kimi emekli asker, büyükelçi, bürokrat ya da alanında uzmanlaşmış kişilerden oluşur.  KISKAÇ-Hedefteki Ülke Türkiye ve Millî Haykırış- isimli kitabımda bu konuya ayrıntılı olarak yer vermiştim. Bu düşünce kuruluşlarının raporlarının ne anlama geldiğini ve ne kadar ciddiye alınması gerektiğini somut kanıtlarıyla anlatmıştım.  Biraz araştırırsanız ya da kitabı okursanız ne demek istediğimi kolayca anlarsınız.
‘’Ilımlı İslam Projesi”nin mucidi de teröristbaşı Fetullah Gülen’i keşfedip oyuna sokanlar da bu kuruluşlardır. Refah Partisinin 28 Şubat da dâhil parçalanma süreci ve “yenilikçiler”in harekete geçmesinin senaryoları bu kuruluşlarda yazılmıştır. 57. hükûmet döneminde ortaya atılan MHP’siz ve Ecevitsiz hükûmet senaryolarının ve hükûmeti tasfiye sürecinin teorisyenleri de bu düşünce örgütleridir. Sayın Deniz Baykal’a kurulan kaset kumpasının da, Kılıçdaroğlu’nun henüz operasyondan iki yıl önce Baykal’ın yerine Genel Başkan olacağının teorisi de yine bu düşünce kuruluşlarında ortaya atılmıştır. CHP’nin “Yeni CHP”ye evrilmesindeki ve Tunceli’den Dersim’e geçiş yapılmasındaki hikmet de yine burada gizlidir.
Konumuza dönecek olursak Rand Corporation’un ve en son olarak da Brooking Enstitüsünün raporundan çıkarılması gereken dersler ve alınması gereken tedbirler bellidir. Her şeyden önce şunu ifade edelim ki Türkiye müstemleke bir ülke değildir. Ancak emperyalist devletlerin Türk siyasetini dizayn etme çabaları da maalesef bilinen bir gerçektir. Hatta kimi zaman hükûmet politikalarına etki edebildikleri de ortadadır. Emperyalizm maalesef her dönem rahatlıkla kendilerine “iş birlikçi” bulabilmektedir.  Anlaşılan o ki önümüzdeki süreçte Batı tarafında Cumhur İttifakını itibarsızlaştırmaya yönelik her türlü hamle yapılabilecektir. Cumhur İttifakını parçalamaya yönelik fitne senaryoları devreye sokulabilecektir. Türkiye’ye yönelik baskılar daha da yoğunlaşabilecektir. MHP ve AK Parti içerisinde yeni fitne tertipleri gündeme gelebilecektir.  Y-CHP merkezli zillet korosu daha da yoğun bir şekilde Batı tarafından destekleneceği de aşikârdır. Ama biz inanıyoruz ki hiçbir vatanperver hiçbir Türk çocuğu emperyalizmin bu tezgâhına düşmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hükûmetini ancak ve ancak Türk milleti belirler. Tasfiye edecekse de yine Türk milleti tasfiye eder. Bunun aksini düşünen, dış güçlere bel bağlayan, emperyalistlerden medet uman, bilerek emperyalizmin değirmenine su taşıyan olursa da millî şuura sahip Türk çocuğu değildir.
Mesele bu kadar açık ve net!