AK PARTİ-MHP İTTİFAKI YEREL SEÇİMLERDE DE DEVAM EDECEK

15 Ekim 2018 16:30 Yeni Düşünce
Okunma
1074
AK PARTİ-MHP İTTİFAKI YEREL SEÇİMLERDE DE DEVAM EDECEK

AK PARTİ-MHP İTTİFAKI YEREL SEÇİMLERDE DE DEVAM EDECEK
Heyetlerin ittifak modeliyle ilgili görüşmelerinin ardından son noktayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı  görüşme belirleyecek.
EVİN GÖKTAŞ
Af ve yerel seçimlerde ittifak konularında görüş ayrılıkları olan cumhur ittifakının devamı için prensipte anlaşma sağlandı.
AK Partinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Görüşmeler heyetler hâlinde devam edecek." açıklamasında bulundu.
Özhaseki, MHP ile yerel seçimlerde ittifak için heyetler arası görüşmelere başlanacağını bildirdi. İki parti arasında gerçekleşen görüşmeye AK Parti adına katılan Mehmet Özhaseki görüşme sonrasında, "Bu görüşmede detaya girmedik. İttifaka sağdık kalacağımızı vurguladık." dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da "Cumhur ittifakı iradesinin yerel seçimlerde de aynı şekilde devam etmesi hususunda karşılıklı irade beyanında bulunduk. Görüşmelerin devamı konusunda mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP ile yerel seçimlerde ittifak için heyetler arası görüşmelere başlanacağını söyledi.
Özhaseki, Durmaz ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, MHP ile yerel seçimlerde ittifak için heyetler arası görüşmelere başlanacağını ifade etti.
Özhaseki, "Detaylar konuşulmadı. Cumhurbaşkanı’mız döndükten sonra ikili heyetler hâlinde görüşmelere devam edilecek." diye konuştu.
Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ve Almanya ziyaretlerinin ardından en kısa sürede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geleceğini de kaydetti.
DURMAZ: İRADEMİZ KARŞILIKLI OLARAK ÖRTÜŞÜYOR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, cumhur ittifakı iradesinin yerel seçimlerde de aynı şekilde devam etmesi hususunda AK Parti ile karşılıklı irade beyanında bulunduklarını bildirdi.
Durmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile "yerel seçimde ittifak" ile ilgili gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, her iki tarafın da cumhur ittifakı iradesinin yerel seçimlerle de devam etmesi gerektiği konusundaki iyi niyetini karşılıklı beyan ettiğini söyledi.
Detayları görüşmediklerini belirten Durmaz, şöyle devam etti:
"Cumhur ittifakı iradesinin yerel seçimlerde de aynı şekilde devam etmesi hususunda karşılıklı irade beyanında bulunduk. Görüşmelerimiz bundan sonra gerek iki genel başkan yardımcısı arasında gerekse heyetler olarak devam edebilir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Sayın Genel Başkan’ımızla görüşmeleri bekleniyor. Orada da belki daha kapsamlı bir değerlendirme yapma imkânı olabilir veya sonrasında daha kapsamlı çalışmalar yapılabilir. Sayın Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan’ımızın görüşmeleri bundan sonraki görüşmelerimize ışık tutacak. İrademizin karşılıklı olarak örtüştüğünü ifade edebiliriz."
Cumhur ittifakı iradesinin devamında yarar olduğunun ifade edildiğini vurgulayan Durmaz, "Görüşmelerin devamı konusunda mutabık kaldık." dedi.
Durmaz, görüşmelerin samimi ve dostane bir ortamda gerçekleştiğini kaydetti.
SON NOKTAYI ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ BELİRLEYECEK
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İstanbul'dan aday çıkarmayacaklarını açıklamasıyla başlayan süreçteki ilk somut adım atılıyor. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bugün akşam saatlerinde ilk görüşmeyi yapacak. Heyetlerin ittifak modeliyle ilgili görüşmelerinin ardından son noktayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı  görüşme belirleyecek.