YENİ DÜŞÜNCE’DEN

10 Haziran 2018 18:25 Dr. Ali Güler
Okunma
1093

YENİDÜŞÜNCE’DEN

 

            Değerli Yeni Düşünce Okurları,

            İçinde bulunduğumuz 2017 yılı Başbuğ Alparslan Türkeş’in 100. Doğum Yılıdır.

O, bir Kasım gününde, 25 Kasım 1917’de Kıbrıs’ta dünyaya gözlerini açtı. Kayseri Pınarbaşı’nın Yukarı Köşkerli Köyü’nde meskûn Avşar Türkmenlerinden Koyunoğlu ailesine mensuptu. 1860’lı yıllarda bir arazi anlaşmazlığından dolayı aile Kıbrıs’a göç ettirilmişti.

            Osmanlı Devleti’nin İtilaf Devletleri ile yaklaşık on cephede savaştığı 1917 yılı, hem Kıbrıs Türklüğü için hem de Anadolu Türklüğü için zor bir yıldı. Kıbrıs İngiliz işgali altındaydı. Başbuğ Alparslan Türkeş’in çocukluğu o işgal yıllarında,bağımsızlık ve Türk Dünyası’nın birliği düşünceleri içinde şekillendi.Öğretmenlerinin çoğu mücadelenin içinden gelen insanlardı.

            Merhum Türkeş ve ailesi 1933’te Türkiye’ye, İstanbul’a geldiler. Askerlik özlemi kuvveden fiile geçecekti. Önce Kuleli, sonra Harbiye ve Harp Akademisi çok sevdiği askerlik mesleğine O’nu hazırlayacaktı. 80 yıllık çileli ömrünün 27 yılı, öğrencilik dahil askerlik mesleği içinde geçti.

            Genç bir Üsteğmen iken 3 Mayıs 1944 Türkçülük-Turancılık Davası’nda; zulüm, zindanlar ve tabutluklarla (hücrelerle) ilk kez karşılaşacak olan Türkeş, hayatı boyunca Türk Milliyetçiliği ve Türkçü düşüncelerinden dolayı daima çile çekecektir.

            Başbuğ’un 80yıllık ömrünün 22 yılı fiili siyaset içinde geçmiş, Genel Başkanı olduğu CKMP,MHP, MÇP ve yeniden MHP Türk Milliyetçiliği davasını omuzlamış, demokrasimizin gelişmesi ve Türk milletinin iradesinin yönetime yansıması noktasında tarihi roller oynamıştır. O, gençliğe çok değer vermiş, Ülkü Ocakları’nı kurarak gençliğin memleket meselelerine duyarlı bir şekilde yetiştirilmesine ömrünü adamıştır. Birileri seçimlerde alacağı oya yatırım yaparken Başbuğ, gençliğe,ülkenin geleceğine yatırım yapmıştır. Allaha şükürler olsun ki, O’nun ektiği tohumlar Türk Dünyası’nın her yerinde filizlenmiş, çiçek açmış milletinin kaderine sahip çıkmıştır.

            Gökalp-Atatürk-Atsız-Türkeş-Bahçeli çizgisinde Türk Milliyetçiliği davası güçlenerek devam edecek, Türk milleti kendi evlatlarının elinde yükselecektir.

            İlk Ülkücü, Son Başbuğ Alparslan Türkeş, “bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin”demişti. Bayrağı evlatları, Bozkurtları, Ülkücüler tarafından gönderde dalgalandırılmaktadır ve dalgalandırılmaya da devam edecektir. Mekanın Cennet,Ruhun şad olsun Başbuğum.

            “Başbuğ 100 Yaşında” (1917-2017) Özel Sayımızı huzurla okumanızı diliyorum efendim.

           

Ali GÜLER