YENİ DÜŞÜNCE’DEN

23 Haziran 2018 12:41 Dr. Ali Güler
Okunma
1265

YENİDÜŞÜNCE’DEN

 

            Değerli Yeni Düşünce Okurları,

            Türkiye’nin gündemi iç ve dış olaylarla hızla akmaktadır. Dış ilişkilerimiz çevremizdeki ve dünyadaki gelişmelere bağlı olarak yeniden şekillenmeye devam etmektedir. İçeride de 2019 yılında yapılacak üç önemli seçime bağlı olarak yeni gelişmeler yaşanmaktadır.

            Esasen 2019 Kasım ayından itibaren hayata geçecek olan “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi” veya MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından ifade edilen ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın tarafından da ne olduğu, tarihî zenginlikle kamuoyumuza duyurulan “Ay Yıldız Yönetim Sistemi” iç siyasetimizdeki tartışmaların zeminini oluşturmaktadır.

            Bu sistemin esası elbette, 16 Nisan 2016’da milletimizin “evet” diyerek onayladığı Anayasa değişikliklerine bağlı olmakla birlikte; şimdi hazırlanan “uyum yasaları”değişikliğin içini doldurmaktadır. Bu bağlamda en önemli uyum çalışmalarının başını da seçim ve siyasi partiler yasaları başta olmak üzere 4 temel yasada yapılacak değişikliklerdir. AK Parti ve MHP tarafından oluşturulan komisyon çalışmalarını bitirerek hazırlanan taslağı liderlerin onayına sunmuş ve liderlerin mutabakatı üzerine Sayın Başbakan Binali Yıldırım ile Sayın Devlet Bahçelinin imzalarıyla teklif TBMM Başkanlığına verilmiştir. Komisyonda görüşülmeye başlanan düzenlemelerin TBMM’den aynen geçmesi beklentisinin hâkim olduğu görülmektedir.

            Bu düzenlemeler siyasetimizde yeni bir soluk olmakta, partiler arası “ittifak”ları yasal ve meşru bir hâle getirmektedir. Yüzde elli artı biri aşarak güçlü ve tek başlı bir yürütme organı oluşturmak için seçim öncesi, değerler bakımından, ülkenin ve milletin menfaatleri bakımından birbirleriyle uyumlu partilerin bir ittifak içinde birlikte hareketi önemlidir. Bu, aynı zamanda siyasette bir hoşgörü ve uzlaşma kültürü de oluşturacaktır.

            2018 yılı siyasi partilerimizin kurultay yılıdır. 2019’da ülkenin kaderini etkileyecek üç kritik seçimin öncesinde yapılacak kurultay veya kongreler partilerimizin kadrolarını yeni ve güçlü bir şekilde seçim atmosferine hazırlayacaktır.

            Milliyetçi Hareket Partisi, 18 Mart 2018 Pazar günü, özel bir günde, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde, şehitlerimizin anılacağı bir günde yapacağı kongrede tema olarakda çok anlamlı bir tema belirlemiş bulunuyor:

            “Millî Duruş

            Şühedaya Vefa

            Millete Bekâ.

            Yeni Düşünce dergisi olarak MHP’nin kutlu kurultayının hayırla vesile olmasını temenni ediyor, MHP camiasına başarılar diliyoruz.

           

 

Ali GÜLER