"KUVVETLER AYRIMI ESKİYE GÖRE ÇOK DAHA BELİRGİNLEŞMİŞ VE DAHA GÜÇLENMİŞTİR"

“ İnanıyoruz ki Türkiye’nin elini kolunu bağlayan zincirleri bu ruh kıracaktır. „

01 Temmuz 2017 14:14 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1449
KUVVETLER AYRIMI ESKİYE GÖRE ÇOK DAHA BELİRGİNLEŞMİŞ VE DAHA GÜÇLENMİŞTİR

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yeni Anayasa Paketini Değerlendirirken, "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kuvvetler ayrımı eskiye nazaran çok daha belirginleşmiş ve kendi alanında daha güçlenmiştir." dedi.

        Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Yalçın,Anayasa paketi ile ilgili yapılan tartışma ve eleştirilere açıklık getirdi. Yalçın'ın açıklamaları şöyle:
.
.

... Sayın Genel Başkanımızın bu konuda çok sayıda değerlendirme ve beyanatı vardır. Ancak Türkiye bilhassa 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden sonra başka bir kulvardadır. Siyasetin parametreleri, bileşenleri, vasıta ve varmak istediği yerler az veya çok değişmiştir. Toplumsal talep ve beklentiler bir yanda, devlet ve millet hayatına birinci derecede etki eden iç ve dış olumsuzluklar diğer yanda bizlere sorumluluk yüklemiştir. Türkiye ateş çemberine alınmışken devlet fiili durumla gidemezdi. Hukuki meşruiyeti tartışılan, Anayasa’ya uydu uymadı sorgulamalarının yapıldığı bir yönetim yapısıyla karşımızdaki badireler de aşılamazdı. Bu maksatla Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarihi bir adım atmış, devleti hukuki yörüngeye çekmiş, milli uzlaşma ruhunu daha da canlandırarak Türkiye düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Yenikapı ruhu diridir. İnanıyoruz ki Türkiye’nin elini kolunu bağlayan zincirleri bu ruh kıracaktır. Partimizin mezkûr değişikliğe neden rıza gösterdiği sorusu yerine, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal gerçeklerini görmek,bilhassa 15 Temmuz sonrası bambaşka bir kisveye bürünen, alarm zilleri çalan,hatta yeni bir kaos, kriz ve darbe alarmı veren belirtileri yorumlamak, bunların üzerine düşmek gerekir.”