BAHÇELİ, ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYEDE BULUNDU

18 Ocak 2021 10:53 Arif ŞAHİN
Okunma
710
BAHÇELİ, ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYEDE BULUNDU

BAHÇELİ, ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYEDE BULUNDU
Ankara'da trafik kazasında yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olan Polis Memuru Metin Gülmez, törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gülmez için ilk tören Ankara Emniyet Müdürlüğünde düzenlendi. Törene, şehidin babası Yusuf, annesi Emine, eşi Tuğba, kardeşleri Melahat ile Durkadın Gülmez'in yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve emniyet mensupları katıldı. Şehit eşi Tuğba Gülmez, şehidin polis üniformasıyla törene katıldı. Şehidin kızı 2 yaşındaki Esila Ceylin, şehit babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun arkasından el salladı. Şehit Gülmez için ikinci tören Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlendi. Buradaki törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de katıldı. Şehit Polis Memuru Gülmez'in cenazesi, kılınan namazın ardından Karşıyaka Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Bahçeli, cenaze töreni sırasında Şehit Polisi Memuru Metin Gülmez'in ailesine taziyede bulundu.
RESULAYN ŞEHİDİ GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI
Barış Pınarı HarekÂtı bölgesinde bulunan Suriye'nin Rasulayn ilçesinde yol kontrol noktasına, bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 askerimiz şehit oldu. Şehit askerlerden 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar, Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Anar, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları ile Elvanköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kılınan cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, Etimesgut Belediye Başkanı, askerî personel ve vatandaşlar katıldı. Anar, dualarla uğruna şehit düştüğü vatan toprağına emanet edildi. Cenaze töreninin ardından MHP Lideri Bahçeli, şehidin annesi Sariye ve babası Adem Anar ile yakınlarına taziyede bulundu.
Bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt da Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Çavuşoğlu ve Soylu, şehidin babası ve erkek kardeşiyle Kurt'un naaşının konulduğu tabuta omuz verdi. Şehidin naaşı, törenin ardından Uncalı Şehitliği'nde toprağa verildi.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.