Gurur Günümüzde Türk Milleti Tek Yürek Olup İstiklal Marşı'nı Okudu MİLLÎ ŞAİRİMİZ MEHMET ÂKİF'İN RUHU ŞAD OLDU!

22 Mayıs 2020 12:08 Arif ŞAHİN
Okunma
1852
Gurur Günümüzde Türk Milleti Tek Yürek Olup İstiklal Marşını Okudu MİLLÎ ŞAİRİMİZ MEHMET ÂKİFİN RUHU ŞAD OLDU!

Gurur Günümüzde Türk Milleti Tek Yürek Olup İstiklal Marşı'nı Okudu
MİLLÎ ŞAİRİMİZİ MEHMET ÂKİF'İN RUHU ŞAD OLDU!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle bu yıl 23 Nisan evlerde kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı gece tüm Türkiye tek yürek oldu. Saat 21.00'i gösterdiğinde tüm vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte balkon ve pencerelerden İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan coşkuyla seslendirdi. Balkonlar, Türk bayrağı ile donatılırken, pencerelere 23 Nisan özel süsleri asıldı. Tüm Türkiye, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
Merhum millî şairimiz Mehmet Âkif'in kaleme aldığı İstiklal Marşı'mızla ilgili büyük coşku istisnasız Türkiye'nin tüm il, ilçe ve köylerinde aynı anda yaşandı. Saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, tek ses, tek nefes İstiklal Marşı'nı söyledi. İstisnasız tüm il, ilçe ve köylerde aynı anda söylenen İstiklal Marşı'na sağlık çalışanları, askerler, polisler de eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önce çocukların ve tüm vatandaşların bayramını kutladı. Ardından İstiklal Marşı'nı çocuklarla birlikte söyledi.
100 yaşını kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi ise en renkli görüntülerin adresiydi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve milletvekilleri İstiklal Marşı'nı okurken, lazer ve havai fişek gösterisi yapıldı. Evlerde yanıp sönen ışıklar geceye ve kutlamalara renk kattı. Balkonları ve pencereleri  rengârenk süsleyen çocuklar, Atatürk'e ve Cumhuriyet’e olan sevgilerini, ellerinde bayraklarla evlerinden haykırdı.
Ankara'nın simgelerinden Atakule, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yılında kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı, İstiklal Marşı'nın notaları kuleye yansıtıldı. Geç saatlere kadar süren kutlamalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Bu arada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Fransa'dan Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşları da Esenboğa Havalimanı'nda İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşlara, apronda görev yapan polisler ve THY'nin yer hizmetleri personeli de eşlik etti.
THY GÖKYÜZÜNE AYYILDIZ ÇİZDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Türk Hava Yollarından  ( THY) bayrak jesti geldi. 
THY, Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu olarak, gökyüzünde dünyanın en büyük Türk bayrağını açtı.  TK1920 nolu uçuş Türk hava sahası üzerinde Anadolu'da ay yıldız şeklinde rotası ile radar izi oluşturdu. Bu tarihi uçuş air.tk/TK1920'den canlı olarak  izlendi.