MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN: BÖLÜNME YERELDEN BAŞLAR

16 Nisan 2019 12:14 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1170
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN:  BÖLÜNME YERELDEN BAŞLAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kimsenin yerel seçimlerin ülkenin beka meselesi olmadığını söyleyemeyeceğini belirterek, "Bölünme önce yerelden başlar. Siz, demokratik ölçüyü kaçırır, emaneti ehline vermezseniz, yerel seçimlerle alakalı önce muhtariyetler, sonra bağımsızlık istekleri ortaya atılmaya başlanır." dedi.
Osmaniye'de Devlet Bahçeli Bulvarı üzerindeki seçim iletişim merkezinin açılış törenine katılan Yalçın, burada yaptığı konuşmada, millet ittifakını oluşturan partilerin hizmet noktasında herhangi bir amaçlarının olmadığını söyledi.
Yerel seçimlerin önemine değinen Yalçın, "Zillet ittifakı dediğimiz 4 partinin bir araya gelmesinin millete hizmet noktasında hiçbir amacı yoktur. Amaç farklıdır ve amacın farklı olduğu her geçen gün ortaya çıkmaktadır." diye konuştu.
Parti olarak memleket meselelerinde bugüne kadar olduğu gibi hiçbir şekilde parti menfaatini, parti meselelerini öne almadıklarını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
"Öncelikli olarak inandığımız bir şekliyle bu milletin meselelerinin çözülmesi adına veya demokratik meselelerin çözüme kavuşması adına daima bu tip gelişmelere destek verdik. Bunu yaparken meydana gelen değişikliklere açık olduk. MHP değişiklikten korkmaz, gelişime gelişmeye açıktır. Sadece ve sadece dikkat ettiği değişirken başkalaşmama gayreti içerisinde olmaktadır. Bu düstur içerisinde bugüne kadar siyasetini icra eden partimiz ve partimiz mensupları 15 Temmuz sonrasında hepinizin yakından bildiği gibi cumhur ittifakı dediğimiz bir olguyu ortaya attı ve saygıdeğer lider öncelikle Yenikapı’da kitleleriyle bir araya gelerek cumhur ittifakı dediğimiz veya Yenikapı Ruhu dediğimiz o ruhun temellerini oluşturdular. Dikkat ederseniz o tarihten bu yana cumhur ittifakı anlayışı her geçen gün giderek ülke menfaati adına yeni kararlar almakta ve bu ülkenin bu güzel Türkiye'nin yolunu açmaktadırlar. Yaptığımız Anayasa değişikliğini sizden onay alması sonrasında cumhur ittifakı birlikteliği ve anlayışı bu ülkede yeni bir sisteme geçilmesine vesile olmuştur. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi dediğimiz bu yeni dönem, halkın onayıyla kabul görmüş, 24 Haziran'da da tekraren tasdik edilmiştir. Cumhur ittifakı sorunsuz bir şekilde Cumhurbaşkanı'nı seçmiştir. Bu ittifakın bir sonucudur. Yine aynı anlayış aynı birlikte ruh bir büyük Meclis oluşturmuştur. 15 Temmuz'da önü kesilmeye çalışılan demokratik çerçevenin ve ilkelerin ortadan kalkmasına engel olacak bir yapı meydana getirmiştir. Yine aynı ittifak yine aynı birliktelik, TBMM başkanını seçmiştir. Bu ittifak anlayışı, daha sonraki dönemlerde özellikle Türkiye'nin terör, dış baskı veya diğer meseleleri dikkate alındığında ortaya çıkan kanaate göre yerel seçimlerde de tekrar icra edilecektir."
CUMHUR İTTİFAKI İKİ SÜTUN ÜZERİNE AY VE YILDIZ GİBİ OLMUŞTUR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "24 Haziran Seçimlerinde bir yasal dayanağımız vardı." hatırlatmasında bulunarak, şöyle devam etti:
"Yerel seçimlerde bir yasal dayanak olmamakla birlikte yasal olmayan bir iş yapmaksızın iki saygıdeğer liderin ve ekiplerinin onayıyla, protokolüyle çok ciddi şekilde hazırlık yapmak sureti ile 31 Mart akşamına gidiyoruz. 31 Mart akşamında cumhur ittifakının kuruluş sebeplerinden biri olan o malum zillet ve illet ittifakının başarılı olmaması adına her türlü mücadele başta Osmaniye olmak üzere diğer illerde siz değerli arkadaşlarımız tarafından verilmektedir. Şu anda Anadolu'da sahaya indiğimizde hemen hemen çoğu bölgede cumhur ittifakını destekleme adına insanlarımız çok rahat sandığın önlerine konmasını beklemektedirler. Alınacak sonuç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin gelecekte müreffeh ve mutlu olma amacına dayanmaktadır, asıl amaç budur. Yoksa iki siyasi partinin de kendi şahsi meseleleriyle uğraşması değildir. Cumhur ittifakı bu nedenle iki sütun üzerine ay ve yıldız gibi oluşmuştur. Amaçları ve idealleri sadece ve sadece bu ülkenin önünün açılmasıdır, hepsi bundan ibarettir. Ancak bugün gerek Genel Başkan'ımız Devlet Bahçeli Bey'in, gerekse Cumhurbaşkanı'mızın beka üzerinden hareketle şer odağını oluşturan, bizim genelde zillet ve illet ittifakı dediğimiz dört siyasi partinin bir araya gelmesinin millete hizmet noktasında hiçbir amacı yoktur. Amaç farklıdır, farklı olduğu her geçen gün ortaya çıkmaktadır. 24 Haziran öncesinde PKK'nın siyasi uzantısı olup kravatlı ve mazbatalı milletvekillerinden oluşan HDP arka planda kalarak bir ittifak gerçekleştirdi. Daha sonrada %60'ı bulduk şeklinde olaylara yaklaşarak, %60 üzerinden siyasi iktidara gelme gayreti içerisinde oldular."
SAYIN GENEL BAŞKAN'IMIZ DEVLET BAHÇELİ'YE MÜTEŞEKKİRİZ
Yalçın, "Bu %60 blok aldatmacasını bozan Genel Başkan'ımız Devlet Bahçeli'dir. Ona müteşekkiriz." diyerek, şunları ifade etti:
"Bugün o oyunun farklı versiyonu uygulanmak istenmektedir.  Cumhur ittifakı karşısında oluşan zillet ittifakı içerisinde HDP'nin çok net olarak yer aldığını aziz milletimiz bilmektedir. Yani CHP ve İP, HDP ile birlikte hareket ederek ‘Doğu Anadolu’da biz varız, batıda CHP olacak.’ şekliyle açık beyanlarla gelecekte yani 1 Nisan’da ne yapmak istediklerini açıkça ifade etmektedirler.  Bunlara engel olmak lazım. Bunların siyaset zemininde ayaklarının yere basmaması, yer tutmaması lazım. Şu anda cumhur ittifakının yapmaya çalıştığı da budur. Biz Osmaniye ehline emanet İstanbul ehline emanet olsun derken, tecrübeli insanların, bu memlekete gerçekten karşılıksız hizmet edecek yok arkadaşlarımızın işbaşına gelmesini istiyoruz. Tehlikeyi işaret ettiğim notada kimse bu bir beka meselesi diyemez. CHP, İP ve HDP'nin temsilcileri ağız birliği ederek yerel seçimlerin farklı olduğunu söylemektedirler. Doğru farklıdır ancak yerel seçimlerin beka meselesiyle karıştırılmamasını ifade ediyorlar. Bizde diyoruz ki Allah göstermesin bölünme önce yerelde başlar. Yani siz o demokratik ölçüyü kaçırırsanız, emaneti ehline vermezseniz yerel seçimlerle alakalı muhtariyetler oluşur, sonra bağımsızlık istekleri ortaya gelir. Hatırlanacağı gibi, 2014'te HDP milletvekilleri doğu bölgelerinde bazı yerleri aldıklarında 'Biz haritayı çiziyoruz.' demediler mi? İşte beka meselesi dediğimiz bu. Bu sözü bu lafı dedirtmeyeceğiz."
Konuşmaların ardından MHP Osmaniye il, ilçe ve belde belediye başkanlarını takdim eden Semih Yalçın, daha sonra ise Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya, İl Başkanı Hamza Tor, MHP İl Başkanı Melih Loş ve diğer partililerle birlikte seçmen iletişim merkezinin açılış kurdelesini kestiler.