DEVLET BAHÇELİ'DEN MUHALİFLERE: “PİŞMAN OLACAKLAR”

10 Haziran 2018 16:46 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1192
DEVLET BAHÇELİDEN MUHALİFLERE: “PİŞMAN OLACAKLAR”

DEVLET BAHÇELİ'DEN MUHALİFLERE: “PİŞMAN OLACAKLAR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni parti kurma çalışması yürüten muhalifleri eleştirerek, “'Keşke biraz sabretseymişiz, gayet de iyi olurdu.' diyeceklerdir." dedi.

Bahçeli, Isparta gezisi sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 2018 Kongresinin MHP’de demokrasinin işleyişini göstereceğini ifade eden Bahçeli, 2019'da seçim ittifakları olacağına dair iddialara cevap verirken şimdiden bir şey söylemenin "ön yargı" oluşturacağını belirtti.

Bahçeli, CHP'nin referandumda oluşan %49'luk kesimi arkasına alarak "cephe oluşturmak" istediğini ifade ederken, Meral  Akşener önderliğindeki yeni partinin MHP'nin dörtte üçüncü götüreceğine ilişkin iddia için de "Balon şişirmekle meşguller; bu bayram balonu gibi patlarsa ne olur? İnandırıcı tarafı yok."değerlendirmesini yaptı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, gazetecilerin sorularına karşılık verdiği cevaplar özetle şöyle:

“- Bir gazete Tansu Çiller'le bizim resmimizi koymak suretiyle Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması hâlinde bizlerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev üstlenebileceğimizi; böylelikle de Sayın Cumhurbaşkanı’nın 3 Kasım 2019 tarihinde seçilebileceğine dair bir konuyu gündeme getiriyor. Çok yanlış bir yol. Şu aşamada cumhurbaşkanlığı seçimi ve bu seçimin nasıl olacağına dair herhangi bir yorum, karar arifesinde ben bulunmuyorum. Böyle bir yorumu çok doğru bulmadım.

- Olayları aşama aşama ele almakta fayda var. Bugün parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin birinci aşamada bulundukları yer,büyük kongrelerini yapmak. Hiçbir siyasi partide hazırlıklar tamamlanmamışken,üç siyasi olaydaki tavırları, düşünceleri, ilkeleri, görüşleri hakkında bir ön yargıya varmak mümkün değildir, doğru da değildir. CHP'de, Ak Partiyi nasıl iktidardan düşürebileceklerine dair bir cephe oluşturma hevesi görülüyor. Gerilim stratejisi uyguluyor. Bu cephe kim olacaktır onu da önümüzdeki günlerde çok net olarak görebiliriz. Ama şu an %49'luk ‘hayır’ cephesini CHP'nin önderliğinde kurmak istemektedir. Bunu muhafaza edebilmek için de o zaman yapacağı şey MHP'ye çatmaktır, iktidara çatmaktır. Atatürk tartışmasını, din tartışmasını Türkiye'nin gündeminde sıcak tutmaktır. Bu anlayışla kendilerinin %49'u koruyacağına inanıyor. Siyasetteki üslubu kirletiyor ve şiddeti davet ediyor.Bu da CHP'ye bir fayda sağlamaz.

 - Yeni parti konusunda gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Oluşumlarla, beklenmedik balon şişirmeleriyle meşgul oluyorlar. Yani bir televizyon programında kendisini kamuoyu araştırmacısı olarak sunan çok konuşan bir zat: 'MHP'nin dörtte üçünü alır götürür bunlar.' diyor, kime hizmet ettiği meçhul. Bunun inandırıcı tarafıvar mı? Kendisi inanıyor mu acaba? Bu bayram balonu gibi patlarsa ne olur?Sadece birileri için gürültü yaratır. Siyasi partileri bölerek yeni bir siyaset üretme Türkiye açısından belli isimleri parlatıp sonra çöplüğe atmak demektir.Uygulanan budur.

 - Koray Aydın'ın bir buçuk yıldan beri ayrılmayla ilgili faaliyetleri vardı. Ondan evvel de olağanüstü kongre talepleriyle ilgili faaliyetleri vardı. Böyle bir kişinin ayrıldıktan sonra Allah Allah nasıl oldu da bu ayrıldı demek biraz çok saflık olur.Helallik isteyene de rast gelmedim.

 - ABD, Türkiye ile dost ve müttefik ilişkinin çok çok ötesinde Türkiye aleyhine gelişebilecek olaylara sebebiyet veren bir tavır ve politika izliyor. ABD, Almanya ve bunlara benzer ülkeler bir anlamıyla Türkiye'nin geleceğini karartabilecek politikaları izlemeyi alışkanlık hâline getirdiler. Amaçlarının ne olduğu tahmin ediliyor.Ve Türkiye onlara müsaade etmeyecektir. Bugün Türkiye'de ne olursa anlaşılıyor,kim bunların arkasında. Türkiye'de terörü yoğunlaştırmış olan terörist grupların ötesinde iki üç ülkenin olduğuna dair destekleyici işaretler var.Bunlardan biri Almanya biri ABD diğeri de İngiltere.”

Bahçeli, 18 Mart 2018'de yapılacak olan MHP'deki büyükkurultayla ilgili soruya; "Biz görevimizin başındayız ve yolumuza devam ediyoruz. Büyük kurultay sürecine girdiğimizde MHP'nin nasıl bir demokratik süreç içerisinde faaliyet göstereceğine herkes şahit olacak. Erken demokrasi çığırtkanlığı yapanlar da; ‘Keşke biraz sabretseymişiz, gayet de iyi olurdu.’diyeceklerdir." cevabını verdi.