MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ: “TÜRKİYE'NİN MİLLÎ GÜVENLİĞİ KIRMIZI ALARM VERİYOR”

06 Nisan 2016 11:10 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1622
MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ: “TÜRKİYENİN MİLLÎ GÜVENLİĞİ KIRMIZI ALARM VERİYOR”

 
 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye'nin millî güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemberindedir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır." dedi.
Bahçeli, Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında terör olayları sebebiyle iktidara yüklenen Bahçeli, "AKP pazarlıklar ile sonuç alacağını sanmış, yanılmıştır." görüşüne yer verdi.
İstihbarat zafiyetine de vurgu yapan Devlet Bahçeli, "Bunca kayıp ve hüsran verici olaydan sonra hiç mi bedel ödeyen olmayacaktır ?" diye sordu.
Türk milletinin yeni bir felaket ve vahşetle karşı karşıya olduğunu, tarihinin en karanlık günlerinden, en şiddet dolu döneminden geçtiğini vurgulayan Bahçeli; şunları kaydetti:
"Türkiye düşmanları her türlü güvenlik tedbirini aşarak Ankara Kızılay'a taşıdıkları bombaları alçakça patlatarak onlarca masum cana kıymışlar, çok sayıda kardeşimizin de yaralanmasına neden olmuşlardır. Üzüntümüz çok derin, öfkemiz çok kabarıktır. 17 Şubat'ta Merasim Sokak'taki terör saldırısından yaklaşık üç hafta sonra yeni bir saldırının daha vuku bulması iyi okunmalı, arkasındaki emel ve hedefler derinlemesine analiz edilmelidir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Bahar aylarıyla birlikte Türkiye'nin baştan ayağa karışacağını iddia eden hıyanet yuvaları rezil olmakla kalmayacaklar, bunun hesabını da vereceklerdir. Türk milleti zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur. Acımız ne kadar büyük olsa da bu karanlık günleri aşabilmek için, millî birlik ve huzurumuzun daha fazla provokasyonlara kurban verilmemesini sağlamakla sorumlu olduğumuz da gözlerden uzak tutulmamalıdır. Ankara Kızılay'da milletimizi tümden sarsan ve kedere boğan bombalı saldırıyı lanetliyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin cinayet şebekeleri, terör ve silah baronları, bölgesel ve küresel vahşet projeleri kanalıyla yıkılamayacağını gür ve güçlü bir iradeyle tekrarlamak istiyorum. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabıallah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyor; milletimizin başı sağ olsun diyorum.”
 
“TERÖRLE TOPYEKÛN MÜCADELE EDİLMELİ”
Bahçeli, Davutoğlu ile yaptığı görüşmede de terörle “topyekûn mücadele edilmesi gerekliliğini” vurguladı.
Bahçeli, Ankara’da ikisi canlı bomba, 35 kişinin ölümüne yol açan saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili partisinin Başkanlık Divanına bilgi verdi.
Davutoğlu’nun; saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba ve ona yardım edenlerle ilgili örgüt bağlantılarının çok yönlü olarak araştırıldığı bilgisini verdiğini aktaran Bahçeli, bütün çalışmalar tamamlanmadan örgüt ismi açıklanmayacağı bilgisinin de paylaşıldığını söyledi.
Davutoğlu’na ilettiği önerileri de paylaşan Bahçeli, görüşmede sıkıyönetim dâhil, teröre karşı her türlü güvenlik önleminin alınması önerisinde bulundu. Büyükşehirlerde oluşturulacak “hassas bölgelerle” terörle mücadele edilebileceğini söyleyen Bahçeli, Ankara’yı örnek olarak anlattığı ve kentin kalabalık yerlerinde hassas bölgeler oluşturulabileceğini ve güvenliği artırıcı tedbirler alınabileceğini belirtti.
 
“HEVESLER BOŞUNADIR, ÇÜNKÜ HAİNLER BAŞARAMAYACAK”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili "Her ne olursa olsun, kim neyi dayatırsa dayatsın Türk milleti topyekûn ayağa kalkarak terörü yenecek, terörizmin üstesinden gelecek kudret ve kuvvete sahiptir. Hevesler boşunadır çünkü hainler başaramayacak, millî birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır." dedi.
Bahçeli, şunları ifade etti:
 "Millî beka ve güvenliğimiz ağır şantaj ve saldırı altındadır. Terörizmin kanlı yüzü, teröristlerin namert ve aşağılık eylemleri sabır ve tahammülleri bitirme noktasına kadar getirmiştir. Türkiye’miz canlı bombalarla kuşatılmış, hain plan ve hedeflerle nefessiz bırakılmıştır. Her gün patlayan bombalar, yürekleri kavuran şehit haberleri, herkesi derin bir endişeye sevk eden sivil hedeflere yönelik menfur suikastlar, ülkemizi istikrarsız ve belirsizliğe sokmuştur.  Türkiye tarihsel rotasından sapmış; toplumsal huzur, asayiş ve iç barış ortamı kahredici ölçüde zedelenmiştir.  Biraz sonra bedenine bomba saran herhangi bir katilin intihar eylemini nerede yapacağı, kaç kişinin hayatına mal olacağı meçhuldür."