MHP İL BAŞKANLARINDAN BAHÇELİ’YE TAM DESTEK

15 Ocak 2016 18:32 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
2050
MHP İL BAŞKANLARINDAN BAHÇELİYE TAM DESTEK

 

 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran-1 Kasım seçim sürecindeki tutumuna ve 1 Kasım Seçimlerinin sonuçlarına dair eleştiriler, parti teşkilatlarını harekete geçirdi.
MHP il başkanları, önce 15 Kasım’da MHP Genel Merkezinde yapılan toplantıyı takiben Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin arkasında olduklarını açıkladılar.
Sonra da İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana başta olmak üzere çok sayıda MHP il başkanı; yaptıkları açıklama ve düzenledikleri basın toplantılarıyla Devlet Bahçeli’ye desteklerini güçlü bir şekilde tekrarladılar.
Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye tam kadro destek veren MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "Türkmen beyimiz, büyüğümüz, liderimiz, Devlet Bahçeli Bey'in sonuna kadar emrinde yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk; duymaya da devam edeceğiz." dedi.
Fatih Çetinkaya; il yöneticileri, üst kurul delegeleri ve 25 ilçe başkanının katılımıyla düzenlediği yemekli basın toplantısında; olağanüstü kurultay çağrılarına tepki göstererek " Türkiye önemli bir süreçten geçerken gündemimizi, olağanüstü kurultaylarla oyalamak, kardeşlik hukukumuza gölge düşürecek ayrılıklara meyletmek gibi bir lüksümüz bulunmamaktadır." diye konuştu.
MHP'nin olağan genel kurulunun 18 Mart 2018'de yapılacağını belirten Çetinkaya, "Bu tarihe kadar Milliyetçi Hareketin bütün kadroları bir önceki genel kurulda üstlendikleri görevleri yapmakla mükelleftirler. Bugün MHP'nin en alt kademesinden en üst kademesine kadar herkes kıymetli delegasyonun seçimiyle göreve gelmiştir. Bu delegasyonun iradesini hiçe sayarak olağanüstü kurultaylar talep etmek, olağanüstü bir haksızlık olacaktır." ifadelerini kullandı.
Fatih Çetinkaya, özetle şunları söyledi:
"Ülkücü Hareket şimdi ölecek, dağılacak, yok olacak diye bekleyenler bilsinler ki 1 Kasım; Ülkücü Hareket için ne bir milattır, ne de bir miattır. Ülkücü Hareket; zindanda da olsa makamda da olsa her şartta kıyamete dek yaşayacak, var olacaktır. Yürüdüğümüz yol; bazen düz, bazen yokuş, bazen çiçekli, bazen de dikenli bir yol olacaktır. Bu güne kadar hiçbir olumsuz şartta geri adım atmayan yüreğimiz; bugün ve bundan sonra da hiçbir dönem yorulmayacak, hız kesmeden Türk milliyetçiliği uğruna mücadele etmeye devam edecektir. İçimize sokulmaya çalışılan fitneye karşı bizi koruyacak olan sarsılmaz temelimiz 'Ülkücü; ülkücünün öz kardeşi, sırdaşı, yoldaşıdır.' hükmü olacaktır. Unutulmamalı ki içimizde karmaşaya sebebiyet verecek her davranış sadece ve sadece Türk düşmanlarını mutlu edecektir. İşte bu yüzden attığımız her adımı, nefsimizi ve hırsımızı bir kenara bırakıp öyle atmalıyız. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki, bizler sadece ömrünü değil, hep Ülkücü Hareketin hizmet dairesi içerisinde nefes alıp nefes verdiğini bildiğimiz, davamızın bütün hafızasını taşıyan, kendi menfaatlerini birincil öncelik yapıp, kutsal değerlerimizin önüne koyanlara karşın, vatanımızın varlığı, devletimizin bekası, dilimizin adı, bayrağımızın namusu diyerek bu haberlerden bihaber çoğunluğun karşısında ilkelerimizi sımsıkı sahiplenmiş ve Milliyetçi Hareket Partisini bu değerlerin tek tarafı yapmış Türkmen Beyimiz, büyüğümüz, liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in sonuna kadar emrinde yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk, duymaya da devam edeceğiz."
MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Yeni Düşünce’nin sorularını cevaplandırırkenBiz çok operasyon gördük bu konularda idmanlıyız. Bunu da atlatırız. Milliyetçi ülkücü camia bu günlere oyunları boza boza gelmiştir. Herkesin bir planı varsa Allah’ın planı tüm planların üzerindedir. Cenabıallah Ülkücü camia ile birliktedir.” dedi.
Muhittin Taşdoğan, 1 Kasım Seçimlerinin sonuçları bahane MHP’ye dönük operasyon başlatıldığını hatırlatarak “Seçim sonucu ve kişiler bahanedir, asıl hedef Anayasa değişikliğiyle, parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçerken millî duruşun son kalesi MHP nin sözünün özgül ağırlığını düşürmektir.” görüşünü dile getirdi.
Taşdoğan, 1 Kasım’da MHP’nin elde ettiği olumsuz sonucun büyük bir hezimet gibi yansıtılması konusunda da şunları söyledi:
“Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; hezimet nedir? Kime göredir. Saha da aktif çalışan biri olarak şunu hassaten rica ediyorum: 1 Kasım’ın iklimini iyi bilmek gerekir. Bilginiz olmadan ilginiz olursa yanlış kanaate varırsınız. Yürütülen sistemli, çok merkezli psikolojik, sosyal, medyatik, ekonomik, kara ve negatif algı operasyonuna rağmen MHP; Türkiye genelinde aldığı 5 milyon 600 bin oyla şerefiyle, namusuyla, ilkeli ve doğru politikalarıyla bu operasyondan onurlu bir çıkış göstermiştir. Bize bu kadar oy veren seçmene minnettarız ve onların bizden istediği onurlu tavrımıza sürdürmeye devam edeceğiz.  Hezimet söylemi,  ağır bir seçimden yeni çıkmış namuslu, dürüst, idealist ve vatanperver insanımızın; insanüstü çabasını bilmeyen yaşamayan kasıtlı veya aldatılmış çevrelerin söylemidir.  Bizim çektiğimiz bu çile Seyyid Ahmet Arvasi’nin kitaplarında uzun uzun anlatılmıştır. Alparslan Türkeş bize zaten kolay iktidar umanların durumunu izah etmişti. Bu açıdan bakınca da çok ağır şartlar altında geçirdiğimiz bu seçim bir hezimet değil çileli yolumuzun sağlam temeline döşenmiş ağır bir taştır.”
Muhittin Taşdoğan, Milliyetçi-Ülkücü camiada geleceğe dair ümitsizlik ve belirsizlik havasının yayılması konusundaki soruya da tıbbi terimlerle açıklık getirdi.
Ümitsizliğin bulaşıcı hastalık gibi olduğunu, nasıl ve ne şiddet yayıldığının görülemeyeceğini anlatan Taşdoğan, hastalığın kökünü bazen bir aşının bazen bir serumun bazen de bir antibiyotiğin kazıdığını anlattı. Taşdoğan şöyle devam etti:
Önemli olan hangisini kullanacağınızdır. Buna karar verecek doktor, Ankara’da görevinin başında bulunan Dr. Devlet Bahçeli’dir. Aşı, serum veya antibiyotik ise teşkilatlardır. Zaten hilalin kaderinde hep şu yok mudur?  Bir bulut gelir hilal kaybolur. Bir rüzgâr çıkar hilal kurtulur. Bir rüzgâr çıkacak, bunu biz çıkaracağız. Kendi rüzgârımızı kendimiz oluşturmalıyız. Yöntem ve sistemimizi önce partililerimizin üzerinde pozitif algıya dönüşecek; 2016 yılının profesyonel algı yöntemlerine, etkin ikna metotlarına, iknanın psikolojik alt yapısına ve anlaşılabilir, öngörülebilir müzakere çeşitlerine derhal döndürmemiz gerekmektedir. Kişiler üzerinden değil de doktriner görüşümüzü, müzakere edilebilir yöntemlerle sistematik hâle getirmeliyiz. Ülkü sahibi olabilme özelliklerini yeniden ortaya koymalıyız. Sonrasında da; seçmen algısına yönelerek partimiz üzerine yapılan bu operasyondan, güç kazanarak çıkıp iktidara koşmalıyız. İşte o zaman beklenen rüzgârı oluştururuz. Tabii rüzgârda savrulmamak için gözümüzü liderimizden ayırmamamız gerekmektedir.”
Gaziantep İl Başkanı Taşdoğan, MHP’nin geleneğinde olağanüstü kurultay olmadığını, dolayısıyla bunun partinin gündeminde de olmayacağını ifade etti.
Muhittin Taşdoğan, Tüzük değişikliği taleplerinin de düpedüz hileişeriye olduğunu söyledi.
“Böyle bir talep ülkücü hareketin 46 yıllık tarihinin neresinde var?”  diye soran Muhittin Taşdoğan, Tüzük değişimine ihtiyaç olduğuna inandırılan arkadaşların çoğu son kurultayımızda milletvekili veya üst kurul üyesi olarak oradaydılar.  Bir teklif ile anında değiştirilebilirdi. Doğrusu, böyle niyetleri varmış neden vermediklerini merak ediyorum. Böyle bir değişiklik arzu eden arkadaşlara tavsiyem taleplerini olağan kurultayda kurultay divanına sunmalarıdır.  Benim kişisel kanaatime göre böyle bir değişiklik; partimizde her canı sıkılanın, her canı isteyenin imza toplayacağı tatsız tuzsuz enerjimizi boşa harcayacağımız bir kaotik ortam oluşturur. Siyaset, sabırlı insanların işidir. Olağan kongrelere kadar herkesin niyeti neyse hazırlık yapmasının partimiz geleneğine daha uygun olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye destek veren bazı il başkanlarının açıklamalarından pasajlar şöyle:
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş:
“1 Kasım seçimleri bütünüyle ele alınması gereken bir süreçtir. Bundan önce gerçekleştirilen 7 Haziran seçimleriyle bağlantılıdır. Değerlendirmelerimizi buna göre yapmak zorundayız. Ak Parti ve CHP hedefe partimizi koymuş, algı operasyonlarıyla MHP ‘hayırcı’ olarak lanse edilmiştir. Fakat partimize karşı yapılan taarruzlara rağmen yine de mensuplarımızın azmi kırılmamış, vatan ve millet için verdikleri soylu mücadeleyi sürdürmüşlerdir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emrinde ve liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş:
“Milliyetçi Hareketin doğup büyüdüğü Adana’da üst kurul delegeleri olarak ülkemiz ve milletimiz için vazgeçilmez bir değere ve öneme sahip olduğu bilinciyle hemşerimiz, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin yanında ve arkasında olduğumuzu beyan etmekten onur duyuyoruz.”
MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy:
"Genel Başkanımız Devlet Bahçeli dün olduğu gibi bugün de alçakça saldırıların ve kara propagandanın hedefidir. Sayın Bahçeli ilkelerimizden ödün vermeden, inandığımız doğrulardan sapmadan sadece doğruları ve Türk milletinden yana olan tezlerini savunarak doğru yolda yürümektedir. Milliyetçi Hareketin liderini hedef alıp başla gövdeyi kopararak yok etmek isteyen her türlü gafilin, partimize gönül vermiş insanımız farkındadır. Yayında gerilmiş ok misali dik duracak, Türk milliyetçilerinin üzerinde oynanan oyunları hedefimizden şaşmadan bozacağız."
MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu:
“Bizler; Ülkücü Harekete hizmet dairesi içerisinde nefes alıp nefes verdiğini bildiğimiz, davamızın bütün hafızasını taşıyan, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin bekası ideallerimizden taviz vermeyen, ‘Türkçemizin yanına başka dil, al bayrağımızın yanına başka bayrak istemem.’ diyerek bu değerlerden bihaber olanların karşısında ilkelerimizi ve ülkülerimizi sımsıkı sahiplenen, Milliyetçi Hareket Partisini millî ve manevi değerlerin tek tarafı yapan Türkmen Beyimiz, büyüğümüz, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in emrinde sonuna kadar yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk. Bu onurla yaşamayı devam ettirmeye kararlıyız.
MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz:
"Muğla; Milliyetçi Hareketin lideri Devlet Bahçeli'nin emrinde, doğruları savunmaya devam edecektir. Bizim siyaset anlayışımız, doğruluktan yanadır. Bizim siyaset anlayışımız, dönemsel siyasi rant peşinde koşanlarla asla aynı noktada buluşmamış, buluşmayacaktır. Liderimizin de dediği gibi, 'MHP'siz siyaset, Türk’süz devlet demektir.' Bu sebeple MHP; dün olduğu gibi bugün de yarın da doğruları savunmaya, dik duruşundan taviz vermeden gerçekleri haykırmaya devam edecektir."
MHP Erzurum İl Başkanı Bülent Yazıcı:
“Ülkemiz içinde bulunduğu bu zor dönemde cayır cayır yanarken partimizin ülke sorunlarına yönelmesini engellemek istercesine olağanüstü kongre çalışmaları başlatanların amaç ve hedeflerinin çok daha farklı olduğunu anlamaktayız. MHP’siz Meclis ya da Bahçeli’siz MHP isteyenlerin ekmeğine yağ sürercesine böyle bir oluşumu başlatanların heveslerinin kursaklarında kalacağı, bu emellerinin sadece hayallerinde kalacağı aşikârdır. İçine düştüğü en zor durumlardan bile çıkmayı başaran Milliyetçi Hareket Partimiz bu süreci de kesinlikle atlatacaktır.”
MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü:
 “Binlerce yıllık insanlık tarihinde milyonlarca badire atlatan Türk Milliyetçiliği fikriyatı ve 46 yıllık siyasi yaşamında sayısı binlerle ama acısı asla ölçülemeyecek kadar çok sıkıntılara duçar olan MHP; dün olduğu gibi bugün de yılmadan, yorulmadan, rehavete ve yılgınlığa düşmeden yüce hedefine adım adım ilerlemeye devam edecektir. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen ülke çıkarları için şahsının zarar görmesine ses çıkarmayan, bakanlık ya da kırmızı koltuklar için değerlerini esip geçmeyen genel başkanımıza olan desteğimiz sonuna kadar devam edecektir.”
MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek:
“Genel seçimin sonucu hepimizi üzmüştür. Ancak bu sonucu bahane ederek milliyetçi-Ülkücü Hareketi bitirmeye çalışan fitne ve şer odaklarına da fırsat verilmemesi gerekmektedir. MHP Konya il teşkilatı olarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yanında ve sonuna kadar destekçisi olacağız."
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular:
Büyük Kurultayımız, Sayın Genel Başkanımızın açıkladığı gibi 18 Mart 2018 tarihine yapılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, kişilerin keyfiyle ve algı operasyonlarıyla dizayn edilecek olağanüstü kurultaylar partisi değildir. Dün Rahmetli Başbuğ’umuzun yanından hiç ayrılmayan, ondan sonra da partimizi her türlü koşullara rağmen omuzlayıp teslim aldığı bayrağa leke düşürmeden bugünlere şerefle ve onurla taşıyan, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim.’ anlayışıyla duruşundan taviz vermeden kendisini davamıza adayan Sayın Genel Başkanımız, Türk dünyasının lideri Dr. Devlet BAHÇELİ’nin bugüne kadar yanında olduk, bundan sonra da sonuna kadar yanında yer almaya devam edeceğiz.”
MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün:
Partimiz, her kafası esenin girişimiyle kurultay toplayacak bir parti değildir. Süresinde yapılacak olan olağan kurultayda genel başkan adaylığı vasfını taşıyabilecek herkes aday olabilir. Yapılacak olan yarışta da Ülkücü iradeyi yansıtacağından emin olduğumuz üst kurul delegelerimizin teveccüh göstereceği aday genel başkan olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Adıyaman il teşkilatı olarak Genel Merkezimizin ve mevcut Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz.”
MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik:
“Ömrü boyunca Ülkücü Hareketin hizmet dairesi içerisinde nefes alıp nefes verdiğini bildiğimiz, davamızın bütün hafızasını taşıyan, ilkelerimizi sımsıkı sahiplenmiş ve Milliyetçi Hareket Partisini bütün bu değerleriyle günümüze ve geleceğe taşımak için canla başla mücadele vermiş Türkmen Beyimiz, büyüğümüz, liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in sonuna kadar emrinde yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk, duymaya da devam edeceğiz.”
MHP Muş İl Başkanı Şükrü Demir:
“Ülke genelinde olduğu gibi; ilimizde de partimiz, ocağımız ve tüm camiamız yekvücut bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey´in etrafında kenetlenmiş bir şekilde yanında ve emrindedir.”