Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ: “BU DAVA YOK OLACAK KADAR BASİT VE SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

09 Aralık 2015 13:59 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
2098
 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ: “BU DAVA YOK OLACAK KADAR BASİT VE SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

 
 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 1 Kasım Seçimlerinden sonra birtakım mihrakların “Dava bitiyor, hareket yok oluyor.” anlamına gelen söylemlerine asla aldırış etmeyeceklerini söyledi.
Kılavuz, “Unutmayınız ki bu dava ne iktidarla var olmuş ne de iktidar olmadığı takdirde yok olacak kadar basit ve sahipsizdir.” dedi.
  Genel Başkan Kılavuz’un katılımıyla Elâzığ, Malatya, Adıyaman, Erzincan, Erzurum, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Adana, Mersin, Eskişehir, Sivas, Yozgat İl Ocak Başkanları ve aynı illerin ortaöğretim, teşkilat ve üniversite başkanlarıyla gerçekleştirilen 2. Bölge İstişare Toplantısı yapıldı.
Ülkü Ocakları Genel Merkez binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Genel Başkan Kılavuz, 1 Kasım Seçimlerinden sonra izlenecek olan politika ve yapılması gereken çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
“Bugün burada sizlerle bir araya gelmeyi nasip ettiği için Cenabıhakk’a hamdüsenalar ediyorum. Sizlerin varlığı, samimiyetini ve inancını görmek şahsıma ve tüm Genel Merkez yöneticilerimize güç vermektedir.” diyerek konuşmasına başlayan Kılavuz, şöyle devam etti:
“Bütün vilayetlerimizi, özellikle zor şartlar altında görevlerini sürdüren Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan illerimizdeki ocaklarımız başta olmak üzere hepsini defalarca ziyaret ettik, istişarelerde bulunduk. Buralardaki Ülküdaşlarımızın dertlerini dinledik. Yine, Irak ve Suriye’deki Türkmen kardeşlerimiz için hazırladığımız yardım paketlerini, türlü engelleme ve zorluklara rağmen Cenabıallah’ın yardımıyla sahiplerine ulaştırdık. Canımız pahasına, cephede bulunan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Buralardaki kardeşlerimizin “Biz Milliyetçi Hareketin, ülkücülerin geleceğini biliyorduk.” sözlerini duymanın dünyalara bedel sevincini ve gururunu yaşadık. Yine bu süreçte, Türk gençliğine faydalı olabilmek ve milletimiz yararına kalıcı eserler bırakabilmek adına birçok projeyi de hayata geçirdik. Çok önem verdiğimiz Ülkü Evleri Projesi, Ruhi Kılıçkıran Ulaşım Bursu Projesi, Burs Kardeşliği Projesi, Kurban Bağışı Kampanyası, ülke çapında bilgi yarışmaları, şehit ailelerimiz için yaptığımız çalışmalar bunlardan bazılarıdır. Sizlerin emekleri, Ülküdaşlarımızın desteği ve dualarıyla böylesine anlamlı faaliyetleri gerçekleştirebilen bir Genel Başkanın, herhangi bir Ülküdaşını incitecek tavrı söz konusu olabilir mi? Birlikte çalıştığımız sizlere ve diğer tüm Ülküdaşlarıma duymuş olduğum muhabbet ve kardeşlik bağı, sadece dünya hayatı için değil; ahiret hayatı için de bakidir. Bu kardeşlik ve muhabbet içerisinde ve bundan güç alarak, gelecekte de birçok yeni projeyi sizlerle birlikte hayata geçireceğiz.”
Kılavuz, “Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak sizlere talimatım odur ki asli vazifemizin siyaset olmadığının bilincinde olarak, günlük hesaplara ve dünyevi kaygılara kapılmadan eğitim ve kültür faaliyetlerine kaldığımız yerden, yenilerini de ekleyerek devam edeceğiz.” diye konuştu.
Özellikle ortaöğretim ve üniversite gençliğinin millî şuurla yetiştirilmesine çok büyük önem verdiklerini ifade eden Genel Başkan Kılavuz, konuşmasında daha sonra şu ifadelere yer verdi:
“Birtakım mihrakların seçim sonuçları sonrasında ‘Dava bitiyor, hareket yok oluyor.’ mealindeki söylemlerine asla aldırış etmeyeceğiz. Unutmayınız ki bu dava ne iktidarla var olmuş ne de iktidar olmadığı takdirde yok olacak kadar basit ve sahipsizdir. Ümitsizliğe kapılmak, karanlıklar içinde kaybolmak, yeise düşmek, ‘Allah (c.c) var, keder yok.’ diyen biz Ülkücülere asla yakışmaz. Bugün içinde bulunduğumuz durumda,  bizim asıl kaygımız olan Türk gençliğinin millî ve manevi anlamda gelişmesi, çağın şartlarına kendini hazır hâle getirmesi ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi daha da önemli hâle gelmiştir. Edepli, ahlaklı, imanlı, bilgili bir gençlik için çalışmak mecburiyetindeyiz. Özellikle ortaöğretim ve üniversite gençliğinin millî şuurla yetiştirilmesi için teşkilatlarımızın eğitim faaliyetlerine ve yetiştirilmesine ziyadesiyle önem vermeliyiz. Sözlerime son verirken hepinize katılımınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İllerinizdeki bütün Ülküdaşlarımıza selamlarımı iletiniz. Rabb’im; milletimizin, memleketimizin ve cümlemizin yardımcısı olsun.”