Bahçeli, HDP'lileşen CHP'ye sert tepki göstererek girdiği bu zelil ortaklığından derhâl vazgeçmesini istedi "BUGÜNKÜ CHP ATATÜRK'ÜN CHP'SİYLE YOLLARINI AYIRMIŞTIR"

29 Ekim 2019 10:59 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
957
Bahçeli, HDPlileşen CHPye sert tepki göstererek girdiği bu zelil ortaklığından derhâl vazgeçmesini istedi  BUGÜNKÜ CHP ATATÜRKÜN CHPSİYLE YOLLARINI AYIRMIŞTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) giderek bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'ye yakınlaşmasına sert tepki göstererek, "Bugünkü CHP, Atatürk'ün CHP'siyle yollarını ayırmış, Kandil muhipliğine, Pensilvanya muhbirliğine soyunmuştur. CHP ve HDP aynı bedeni girmiş, doku ve organ nakli yapmıştır. CHP, HDP'yle girdiği bu zelil ortaklığından derhâl vazgeçmelidir." dedi.
Bahçeli, son dönemde gerek yaptığı yazılı açıklamalarda gerekse MHP'li belediyeleri ziyaretlerinde , CHP'nin giderek nasıl HDP'lileştiğini çarpıcı cümlelerle dile getirdi.
Bahçeli, 11 Eylül 2019 Çarşamba günkü MYK-MDK toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, terörle mücadelede millî yüreklerin başarıya kilitlendiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Hainlerin beli çok şükür kırılmaktadır. Bu kapsamda Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde 9 gündür oturma eylemi yapan anaların çığlıkları her yerden duyuluyorsa, dağa kaçırılan evlatlarını alçak insan tacirlerinden istiyorlarsa bunun yegâne nedeni yüksek mücadelenin sonucunda cesaret kazanmalarıdır. Kandil'e terörist sevk zincirinin bir halkası olan terör kuryesi HDP’den analık şuurunun hesap sorması önemli bir gelişmedir. Anaların feryadının çözüm yeri olarak devleti işaret edenler HDP’yi arkalayan, PKK’yla aynı çizgiye düşen zillet ve rezalet figüranlarıdır. Kayyum kararına karşı çıkmayı demokrasiyle maskeleyenlerin ipliği pazara çıkmış, kirli hedefleri deşifre edilmiştir. Bilinmelidir ki, demokrasi terörün saklanacağı kılıf olamayacaktır. Buna hiçbir vicdan sahibi insanımız rıza göstermeyecek, onay vermeyecektir."
Bahçeli, CHP ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"CHP'nin, bölücülüğün ve yıkım faillerinin sofrasına oturup zehir aşına kaşık sallaması, HDP'ye siyasi borcunu taksit taksit ödeme gayesi utançla bezenmiş alçalma hâlidir. Anaların yürek sızısıyla şehit cenazelerinden yükselen hıçkırıkların birbirine karışmasına ilgisiz ve duyarsız kalan CHP'sinden İP’ine, sanatçısından sözde aydınına kadar herkes dökülen kanlardan birinci derecede sorumludur. Terörle mücadele sonuca ulaştıkça, hıyanete pençe vurulup köküne kıran girdikçe HDP’nin ve PKK'nın kaçacak ve saklanacak yeri olamayacak, iş birlikçi ve siyasi hayranlarının da foyası ortaya çıkacaktır. Sözde büyük Kürdistan ihaneti bizzat Kürt kökenli kardeşlerimin muazzam tepki, üstün dirayetiyle gömülecektir.
Hiçbir Kürt kökenli kardeşim vahşi emperyalizmin kurşun askerliğine, insan ve kan tacirlerinin piyonluğuna tamam demeyecek, tamah etmeyecektir. Siyasi parti görünümü altında kanlı ve karanlık ilişki ağlarına sahip olan HDP'yle ilgili kalıcı hükmü büyük Türk milleti günü geldiğinde verecek, bu terör aparatını kuşkusuz tasfiye edecektir. Orman yakan, sonra da dönüp kesilen ağaca tepki gösteren, insan canına kasteden, arkasından demokrasi ve özgürlük edebiyatı yapan canilerin istismarlarıyla birlikte kökleri kurutulmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi önümüzdeki dönemde sorumlu, ahlaklı, ilkeli ve millî muhalefet çizgisini ilkeli ve iradeli biçimde koruyacaktır. Cumhur ittifakının yaşaması ve Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin yerleşip kurumsallaşması için üzerimize düşen her görev eksiksiz yerine getirilecektir. Ayrıca siyasette yeni arayış ve partileşme çabalarının ölü doğmaktan başka şansı da olmayacaktır. Cumhur ittifakını gölgelemeye, kayyum atamasını sorgulamaya, MHP ile AK Parti arasına çomak sokmaya heves eden eski ve marazi siyasetçilerin, terör sevici ve sicili lekeli şahsiyetlerin kumpasları kesinlikle tutmayacaktır."

ANALARIN GÖZYAŞLARI CHP VE İKİZİ HDP’Yİ ZORA SOKTU

Bahçeli, MHP’li belediyelere tebrik ve teşekkür ziyareti için 14 Eylül 2019 Cumartesi günü gittiği Bayburt ve Erzincan'da da yaptığı konuşmalarda CHP'nin HDP ile olan ortaklığını gündeme taşıdı.
Bayburt'taki konuşmasında Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok cepheli bir mücadele içinde olduğuna dikkat çeken Bahçeli, şöyle devam etti:
"Pençe 1, Pençe 2, Pençe 3; Kıran 1, Kıran 2 Operasyonları eş güdüm ve eş zamanlı şekilde icra edilirken terör örgütü köşeye sıkışmış, bu sayede Diyarbakır'da analar CHP’nin ikizi HDP’den dağa kaçırılan evlatlarını istemek suretiyle il başkanlığının kapısına dayanmışlardır. Kan ve insan tacirlerinin kaçacak yeri kalmamıştır. Anaların akan gözyaşları, haklı tepkileri CHP ile HDP'yi zora sokmuştur. Bu tablonun neresinde hezimet, neresinde yıkım ve yeni sistemin zaafı vardır? İzaha çalıştığım bu gerçekler nasıl örtbas edilebilecektir? CHP itiraz etse de şimdi sıra Fırat'ın doğusuna gelmiştir. Ya söz konusu güvenli bölge Türkiye’nin meşru güvenlik ihtiyaçlarına göre kurulacak ya da Fırat'ı doğusunda hilalin iradesi yükselecektir. ABD'nin oyalama taktikleri, terör örgütü PKK/YPG’ye tırlar dolusu silah sevkiyatı Türkiye’nin azmini kırmaya yetmeyecek, tehditler işe yaramayacaktır. Türk milleti zilleti muhakkak alt edecektir. Bunun başka çaresi yoktur. CHP-HDP-İP ve diğer iş birlikçilerinin korkuları bundandır. Ne var ki, korkunun sonu ve sonucu yoktur. Kim ne yaptıysa bedelini ödeyecektir. Türk milletine kafa tutanın akıbeti kafasının kopmasıdır. Terör örgütlerini bekleyen son da budur. CHP terörle mücadeleyi sulandırmaktan, HDP ile girdiği zelil ortaklıktan derhal vazgeçmelidir."