ATEŞ: AKŞENER'İN DENGESİ VE KİMYASI BOZULDU

11 Eylül 2019 20:02 Arif ŞAHİN
Okunma
1182
ATEŞ: AKŞENERİN DENGESİ VE KİMYASI BOZULDU

ATEŞ: AKŞENER'İN DENGESİ VE KİMYASI BOZULDU

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş, Akşener'in"haydut" nitelendirmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada,"Meral Akşener bizim kutsalımıza saldırarak ayarlarımızla oynamak istiyor.MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla kimyası, dengesi bozuldu.Ne dediğini ne yaptığını şaşırır hâle geldi. Tam anlamıyla saçmalamaiçinde." dedi.

Akşener'e, "Çirkin siyasetine Ocağımızı aletetmesin." diye seslenen Ateş, "Üslubu beyan aynıyla insandır. ÜlküOcakları nezaketlidir, onun seviyesine inmeyiz. Bizlere haydut diyor, ama Ocakyönetimimiz doktorasını yapmış, birden fazla yabancı dil bilenden oluşuyor.Akşener, haydut görmek istiyorsa, etrafına baksın yeter. Çirkin siyasetine Ocağımızıalet etmesin. Bahçeli'nin 'Geri dönün.' çağrısıyla kimyası ve dengesi bozuldu.Ne dediğini ne söylediğini şaşırır hâlde. Bu tür saldırıda bulunarakayarlarımızla oynamak istiyor." ifadesini kullandı.

Ateş, dergimize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Liderimizin ifadesiyle; Ülkü Ocakları Türk-İslamülküsünün bereketli yurdu, Türklüğe mensubiyet şuuru, İslam ahlak ve faziletinebağlılık ve sadakat yuvasıdır. Ülkü Ocakları ne yaptığını bilen ne söylediğinibilen, nereye ulaşmak istediğinin bilincinde olan muazzam bir fikir ekolü,yarım asırlık mazisiyle köklü bir eğitim ve kültür yuvasıdır. Cumhuriyet'imizinkuruluşunun 100. yıl dönümünde, 2023 yılında Lider Ülke Türkiye hedefineulaşmak için, liderimizin talimatları doğrultusunda eğitim-kültür ve sanatalanlarında faaliyetlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Daha akademikhâle getirilmiş olan Ülkü Ocakları dergimizin yanı sıra, ismini liderimizdenilham alarak Bilge-Türk olarak koyduğumuz, ortaöğretime yönelik bir dergi vebir de Dönence ismiyle kültür, sanat, edebiyat dergimizi çıkarıyoruz. Öteyandan iki tiyatro ekibimiz Namık Kemal'in Vatan yahut Silistre'si ile MustafaNecati Sepetçioğlu'nun Her Bizans'a Bir Fatih oyunlarını yurt genelindesergilemektedirler. Bu faaliyetler vesileyle Ülkü Ocaklarının sosyal nüfuzunuartırmayı, insanlara dokunmayı hedefliyoruz. Çocuklar için Nutuk ve KutadguBilig yayımladık. Anlaşılan Ülkü Ocaklarının bu faaliyetleri birilerinirahatsız etti ki Ülkü Ocaklarına sistemli bir saldırı başladı. Ülkü Ocaklarındanhaydut çıkmaz. Ülkü Ocakları; bilge liderimiz başta olmak üzere, hepimizinyetiştiği kutsal mekânlardır. Ülkü Ocaklarından yetiştiğini iddia edip osalonda Ülkü Ocaklarına çemkirene, haydut diyene ses çıkarmayan da o talihsizsözü söyleyen kadar alçaktır. Tarihin Ülkü Ocaklarına kazandırdığı tecrübe, liderimizinnasihatleri ve dersleri, bizlere; ihanetlere karşı dikkat, fitnelere karşıuyanıklık, istismara karşı temkin, tahriklere karşı sükûnet tavsiye etmektedir.Hak bildiğimiz yoldan ayrılmayız; Liderimizin çizgisinden, milletin rotasındansapma göstermeyiz."