SOSYAL MEDYAYA SANSÜR!

14 Nisan 2014 16:56
Okunma
1668
SOSYAL MEDYAYA SANSÜR!

AKP hükûmeti, Twitter'in ardından video paylaşım sitesi Youtube'u da kapattı.

Kamuoyunda, “Şimdi sıra Facebook'ta mı?” sorusuna cevap aranıyor.
 
Bursa mitingi sırasında, "Twitter'ın kökünü kazıyacağız" diyen Başbakan Erdoğan, gazetecilerle yaptığı bir TV röportajında da, "Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz" diyerek, kapatma dâhil her yolu kullanacaklarının altını çizdi.

Hükûmetin sosyal medyaya yönelik sansür kararı, gerek yurt içinde gerekse dünyada büyük tepkiyle karşılandı.

TİB'in Twitter ve Youtube ilgili kapatma kararının kaldırılması için muhalefet ve barolardan yargıya çok sayıda başvuru yapıldı. Twitter yasağı ile ilgili Ankara 15. İdare Mahkemesi'nce verilen "yürütmeyi durdurma" kararını, idare uygulamadı.
 
Sosyal medyanın toptan yasaklanmasına doğru adım adım gidiliyor. Beceriksizliğini ve tedbirsizliğini sürekli olarak topluma, özellikle de "paralel devlet" diye nitelediği "Gülen cemaati"ne yükleyerek aşmak isteyen AKP hükûmeti, devleti düzgün yönetemediği için yasaklardan medet umuyor.

AKP hükûmeti, Twitter'in ardından video paylaşım sitesi Youtube'u da kapattı. Kamuoyunda, “Şimdi sıra Facebook'ta mı?” sorusuna cevap aranıyor.

Bursa mitingi sırasında, "Twitter'ın kökünü kazıyacağız" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerle yaptığı bir TV röportajında da, "Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve hükûmet Sözcüsü Bülent Arınç, "Facebook'u kapatmak şu anda gündemde değil" dedi; ancak yine de açık kapı bırakmayı ihmal etmedi. Hükûmetin sosyal medyaya yönelik birbiri ardına yapmış olduğu sansür uygulaması, gerek yurt içinde gerekse dünyada büyük tepkiyle karşılandı.

Youtube'un kapatılmasına gerekçe gösterilen ses kayıtları, yerel seçimlere sayılı günler kala Ankara'da deprem etkisi yarattı. TİB'in Twitter ve Youtube ilgili kapatma kararının kaldırılması için muhalefet ve barolardan yargıya çok sayıda başvuru yapıldı.

Twitter yasağı ile ilgili Ankara 15. İdare Mahkemesi'nce verilen "yürütmeyi durdurma" kararı, idare tarafından uygulanmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kökünü kazıyacağız!" diyerek bir süreden beri hedef aldığı sosyal medya paylaşım sitesi Twitter'e erişim yasağı 26 Mart Çarşamba günü durduruldu...