“TBMM’NİN KARA GÜNÜ: 19 MART”

14 Nisan 2014 16:53
Okunma
1600
“TBMMNİN KARA GÜNÜ: 19 MART”

İnternet’te çarşaf çarşaf yayımlanan dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması, “gizlilik” gerekçesi öne sürülerek AKP’nin oyları ile reddedildi.
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 19 Mart'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin ve TBMM’nin kara günü olduğunu kaydederek, milletvekillerine Anayasa ve iç tüzükle verilen hakların gaspedildiğini belirtti.
 
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, fezleke dosyalarını partisinin belirlediği politikalar doğrultusunda komisyon kuruluncaya kadar rafa kaldırdı.
 
Yakut, “Savcılık soruşturması sürüyor, kanundan kaynaklanan gizlilik söz konusu. Soruşturma komisyonu kurulduğunda, sadece üyeler inceleyebilir.” dedi.
 
Yolsuzluk ve rüşvet" iddiasıyla dört eski bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili olarak CHP tarafından verilen genel görüşme talebi, beklendiği gibi sonuçlandı. Görüşme talebi, AKP’nin oyları ile reddedildi.

Çarşaf çarşaf İnternet’te yayımlanan fezlekelerin, “gizlilik” gerekçesiyle TBMM Genel Kurulunda okutulmaması garip karşılandı.

Talebin 158'e karşı, 259 oyla kabul edilmemesi üzerine CHP'liler, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk!" diye slogan attı.

Yerel seçimler dolayısıyla çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu, eski Bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekeler için 19 Mart Çarşamba günü Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantı, CHP’nin çağrısı üzerine gerçekleşti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da hazır bulunduğu oturuma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmadı.

Toplantıya, rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan eski bakanlar katılmazken, Bakanlar Kurulu sıralarında birçok Bakanın bulunması dikkati çekti.

Toplantı yeter sayısının 184'ü bulmasının ardından oturum başladı. Başkanvekili Yakut, birleşimi açtıktan sonra CHP'nin yaptığı başvuru üzerine olağanüstü toplanıldığını hatırlatarak, elektronik cihazla yoklama yaptı, sonra da gündeme geçti.

Yakut'un fezlekelerin içeriğinin değil sadece üst yazısının okutması üzerine muhalefet sözcüleri itiraz etti. Tansiyonun zaman zaman yükseldiği görüşmeler sırasında, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, fezlekeleri gizlemekle suçlandı. Muhalefet milletvekilleri kürsüyü işgal ederken, Meclis TV yayınını kesti...