EDİTÖRDEN

18 Ocak 2021 10:44 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
560

Değerli Yeni Düşünce Okurları,
Öncelikle girmiş olduğumuz 2021 yılının devletimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz. 2020 yılında yaşadığımız felaketlerin ve bunların başında yer alan koronavirüs salgını yüzünden hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Salgının bir an önce sona ermesini Allah’tan niyaz ediyoruz.
Türk devlet anlayışında siyasi istiklal kadar, hatta ondan daha fazla kültür istiklali önemlidir. Türk milleti siyasi istiklalini korumakta ve savunmakta gösterdiği gayreti, kültür istiklalini de korumakta ve savunmakta göstermiştir. Bunun en güçlü kanıtı Türk töresidir.
Türk töresi, tarih boyunca süregelen, zamana ve şartlara göre asla değişmeyen, Türk kültür ağacının kökünü oluşturan mefhumların başında gelir. Töreyi ayakta tutan en önemli unsur ise töreye bağlılıktır ve sadakattir. Milletimiz töreye hep bağlı kalmış ve onu ne pahasına olursa olsun yaşatmıştır.  Bu sadakat ve bağlılık, geniş anlamda olacağı gibi törenin tüm unsurlarıyla da ayrı ayrı ilişkili olmalıdır. Böylelikle milletimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültürümüzü yaşatacak ve atalarımızın izinden, kutup yıldızımız “Kızılelma”mıza kavuşacaktır.
Yaşadığımız 21. yüzyılda savaşın adı enerji, ekonomik, biyolojik ve hatta siber savaş olmuştur. Devletimiz bunlarla baş ederken terörizm, uluslararası lobiler ve dayatılan tek kutuplu dünya sisteminin dünyaya barış getirmediği, aksine kaos ve bölgesel çatışmaları da tetiklediği görülmüştür. Tarihî çıkış noktamız olan töremiz bu Vandallığı her zaman reddetmiştir. Bu yüzden adımız dünyanın her yerinde “arzulanan” umutlar olmuştur. Bu umutlar gün geçtikçe güçlenmekte ve bir bir gerçekleşmektedir. Doğu Akdeniz’de attığımız adımlar, sınırlarımızda kahramanca yaptığımız mücadeleler, savunma sanayimizin neredeyse yüzde yüz oranında yerli ve güçlü olması, iç politika ve dış politikada millîleşme (öze dönme) bu adımların sadece ayak sesleridir. 2023 hedeflerimiz ve sonraki ideallerimiz gelecek yüzyılın Türk asrı olacağının yegâne göstergesidir.
Bu vesile ile Türk dünyasının bilge lideri Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin doğum gününü kutlar, sağlıklı ve uzun ömürler dileriz.
Esen kalınız efendim.