EDİTÖRDEN

19 Eylül 2020 15:33 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
919

Değerli Yeni Düşünce Okurları,

Devlet-ebet müddet çerçevesinde çizilen Türk töresi nereyi yurt olarak kabul etmişse orayı ebedî yurt edinmiş ve her karış toprağını gözü gibi kollamıştır. Törenin yurt olarak benimsediği ve bin yıldır üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları da Türk’ün şanlı tarihinde millî kültürün oluşmasında anlamlı bir bütünlük oluşturmaktadır. Topraklarımızın her karışı kanla kazanılmış, bedel ödenmesi gerektiğinde milletimiz bu bedeli misli ile seve seve ödemiştir. Sultan Alparslan ile Bizanslılara karşı başlayan töre, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un Fethi ile taçlandırılmış ve sonunda 98 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün meziyetleri sayesinde Batı’nın şımarık çocuğu Yunanlıların bozguna uğrayarak meşum kaderleriyle baş başa kalmalarına yol açmıştır.
Tarih boyunca kendi kaderini tayin eden milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de tesis ederken hedeflerinin temelini “millî egemenlik” ilkesi üzerine kurmuş; egemenliğin yalnızca millete ait olduğunu ve milletin kendi kaderini kendi eliyle çizmesi gerektiğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin egemenlik haklarını sonuna kadar kullanmak ve onu korumak da devletimizin kutsal görevi olmuştur.
Türk devletini savaş alanlarında yıkamayanlar bu niyetlerini defalarca darbe teşebbüsleri ile denemişlerdir. Bu denemelerin en sonuncusu 15 Temmuz hain darbe girişimidir. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin önerisiyle ortaya çıkan ve 10 Temmuz 2018 tarihî itibarıyla uygulanmaya konulan Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi, milletimiz egemenliğinin kullanılması ve korunması hususunda son görevi üstlenmiştir. Bu görev bugün cumhur ittifakı ile ifa edilmektedir.
Türkiye, 2023 hedeflerine azimle ilerlerken bugün Irak'tan Suriye'ye, Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar uzanan geniş bir sahada, siyasal/politik çerçeve çizgisinde askerî boyutu da olan bir mücadele gerçekleştirmektedir. Türkiye; Kanuni Sondaj Gemisi, Fatih Sondaj Gemisi, Oruç Reis Gemisi, Yavuz Sondaj Gemisi, Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi ile doğal kaynakları etkin kullanım noktasında tarihî adımlar atmaktadır. Tam bağımsızlığı karakteri olarak kabullenmiş milletimiz, her türlü emperyalizmi dün olduğu gibi bugün de yok edecektir. Bunu en iyi idrak etmesi gereken yedi düvel ve payandası Yunanistan’dır. Türk devleti, bağımsızlık adımlardan ve egemenlik haklarından geçmişte olduğu gibi bugün de vazgeçmeyecektir. Töre işlemektedir, Devlet-ebet ve müddettir.
Esen kalınız efendim.