EDİTÖRDEN

11 Ağustos 2020 17:13 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1620

Değerli Yeni Düşünce Okurları
Muhteşem tarihimiz Türk milletinin ve Türk devletinin fetih ruhunu ve azmini açık açık göstermektedir. Bu ruh; 1071 Malazgirt’te Sultan Alparslan ile, 1453 İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ile, 1919 Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk ile yeniden canlanmış ve Türk’ün azim ve iman gücünü pekiştirmiştir.
Sultan Alparslan’nın Anadolu’nun kapısını Türklere açarken “Allah'ım İslam'ın sancaklarını yükselt ve hayatlarını sana kulluk için esirgemeyen mücahitlerini yalnız bırakma! Ya Rab, Alparslan'ı, düşmanlarına karşı muzaffer kıl ve onun askerlerini meleklerin ile kuvvetlendir.” duası ile, Fatih Sultan Mehmet’in “Bir gece ansızın gelir krallığınızı imparatorluğuma katarım. Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben seni alırım.” sözleriyle şahlanan imanı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda İngiliz donanmasına bakarak “Geldikleri gibi giderler.” sözü ile bir milletin tarihini yazmadan önceki inancını özetlemişlerdir. Fetih ruhunu özetleyen üç komutanın bu konuda aldıkları güç kararlılıkları ve milletine olan inançlarıdır.
15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain FETÖ darbe girişimi aynı kararlılık ve inanç çerçevesinde milletimiz ve devletimiz tarafından bertaraf edilmiş, Türk dünyasının Bilge Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşları sayesinde bastırılmıştır. Ruh aynı ruh, kan aynı kandır. Bu ruhun gücü cumhurdur, adı cumhur ittifakıdır.
İşte bu ruh ve kan ecdadımızdan aldığı feyz ve milletimizden aldığı güç ile yeniden tarihî bir olaya imza atmışlardır: 567 yıllık bir geçmişin itibar ve inanç onuru olan  Ayasofya...
Danıştay 10. Dairesinin, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve hemen akabinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayasofya Camisi’nin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesiyle birlikte, Müslüman Türk milletinin kılıç hakkı olan, tüm İslam âleminin rüyası, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethettikten sonra 1 Haziran 1453 tarihinde ilk cuma namazını kıldığı Ayasofya’da 24 Temmuz 2020 cuma namazı kılındı. Bu kararın tüm İslam âlemine hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Esen kalınız efendim.