EDİTÖRDEN

08 Haziran 2020 16:44 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1732

Değerli Yeni Düşünce okurları,
Öncelikle tüm İslam aleminin geçmiş Ramazan bayramını kutluyor, oruç ibadetlerimizin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan ayına da denk gelen geçtiğimiz Mayıs ayı vesilesi ile 27 Mayıs 1980 tarihinde eşi ile gittiği bir ziyaretten dönüp arabadan eşyalarını indirirken çapraz ateşe alınarak şehit geçmiş Gümrük ve Telel Bakanı  merhum Gün Sazak beye  ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
Bildiğiniz üzere Dünya “Covid-19” Pandemisi ile mücadele etmeye devam etmektedir. Bu mücadele kimi ülkede başarılı, kimi ülkede ise başarısız olarak nitelendirilmektedir. Ülkemiz şu ana kadarki verilere göre bu mücadelenin başarılı ülkelerinden biri olmuştur.190’ı aşkın ülkeden sağlık yardımı talebi üzerine Devletimiz 90’ı aşkın ülkeye sağlık yardımında bulunmuştur.Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin kayınbabası ve hocası olan Şehy Edebali’nin “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ve Cihan padişahı Sultan Süleyman’ın “Olmaya devlet bir cihânda bir nefes sıhhat gibi” felsefesi ile yaşayan Devletimiz gerekli önlemleri almış, milletimizde mümkün olduğunca bu önlemleri uygulamıştır. Covid-19 ile  mücadelemiz yeni bir döneme girmektedir. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin “Zamanı geldiğinde hayat normalleşecek, birbirimizle kucaklaşacağız. Dayan milletim, geceyi gördük, güneşi de göreceğiz” sözü adım adım hayat bulmaktadır. Bilim kurulumuzun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık bakanımız Fahrettin Koca bey’ in  “Yeni normalleşme”  adı ile nitelendirdiği bu dönem sosyal ve ekonomik hayatımızın hareketleneceği, hayat eve sığar ulusal mottosunu yavaş yavaş geride bırakacağımız bir dönem olacaktır. Bu yeni normal geçişi bundan önceki dönemde olduğu gibi aynı titizlik ile yaparsak bu virüsü ortadan kaldıracağımızdan şüphem yoktur.
Covid 19’un yan etkilerinden biriside şüphesiz ki ekonomidir. Devletimiz bu süreci yönetirken dünyanın güçlü ülkelerine nazaran ülke ekonomisinde %4,5’luk bir büyüme rakamını yakalamıştır. Bu durum diğer ülkelerde; ABD -%5, Çin -%9,8, Japonya -%0,9, Almanya -%2,2, İtalya -%4,4, Fransa ise -%5,8’dir. Türkiye 2023 hedeflerine Cumhur İttifakı ile en zor durumlarda bile emin adımlarla ilerlemektedir. Dünya ülkelerinin en zor durumda olduğu vakitte bile çok şükür ki Türk Devleti dimdik ayaktadır.
Esen kalınız efendim.