YENİ DÜŞÜNCE'DEN

15 Şubat 2020 10:04 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1641

Değerli Yeni Düşünce Okurları,
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu modern savunma stratejilerinin temeli olan “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” sözü askerî savunma stratejisi temelli olmasına rağmen günümüzde de uygulanan bir stratejidir. Satıh, cumhur ittifakı ile iç ve dış bütün düşmanlardan korunmakta, tarih Türk’ün gücünü her alanda görmektedir.
Orta Doğu’da yaşanan doğal kaynak temelli sömürgeci devletlerin savaşları ortadadır. Devletimiz orada yaşayan insanların yaralarını sarmakta ve aynı zamanda “sathı müdafaası”nı da başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir.
Sınır hattımızın özellikle Suriye kısmında anlaşılmakta¬dır ki Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin an¬lam ve inandırıcılığı artık kalmamıştır. Rusya bir yanda masalarda uzlaşma pozları verirken, diğer yanda Suriye rejimini kışkırtmış ve askerî operas¬yonlara teşvik etmiştir. Devletimiz her şeyi görmekte ve ona göre önlemlerini almaktadır.
Diğer satıh noktalarımızdan bir tanesi de Doğu Akdeniz’de yaşanan petrol arama krizidir. Devletimiz bu konuyu Libya ile yapılan anlaşma ile taçlandırarak “Doğu Akdeniz’de tamamen varım.” demiş, iki ülke arasında deniz yetki alanı şeridini çekmiştir.
“Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben.” diyen liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin “Orta Doğu’da olmadan, Libya’daki kanamayı dindirmeden, Mi¬sakımillî emniyet ve esenliğe kavuşturulmadan Anadolu’da nasıl tutunacağız?” sözü Türk milletinin sathı müdafaa davasının yaşatıldığının en büyük kanıtıdır.
Değerli okurlar,
Türk milleti tarihin her safhasında çeşitli badirelerden geçmiş ve devletiyle beraber kendi yarasını sarmayı başarmıştır. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi yakın zamanda yaşanan ve Elâzığ ve Malatya’da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem olmuştur. İnsan nasıl nefes alıp veriyorsa toprak da zaman zaman nefes alıp vermektedir. Büyük depremler genelde okyanuslarda meydana geldiği için hissedilmemekte, karada olduğu zaman ise yıkıcı olabilmektedir. Yaşanan deprem sonrası milletimiz ve devletimiz dünyaya örnek olacak bir dayanışmanın içerisine girmiş, yaralar hızlı bir şekilde sarılmıştır. Elâzığ ve Malatya’da 6,8 büyüklüğünde yaşanan depremde ve ayrıca Van’da yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.
Esen kalınız efendim.