YENİ DÜŞÜNCE

15 Temmuz 2019 15:07 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
859

Değerli okurlar,
Yazıma değerli büyüğümüz, yolbaşçımız, liderimiz Devlet Bahçeli bey’in genel başkan seçilişinin 22. yıl dönümünü kutlayarak başlamak istiyorum. Attığı adımlarla Türkiye üzerinde dönen 100 yıllık kirli hesapları bozarak bizleri ve gelecekteki neslimizi muhafaza ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz.
Ülkemiz uluslararası arenada çeşitli problemlerle yüz yüzedir. Bir yandan Doğu Akdeniz’de ülkemiz adına doğal gaz araması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gönderilen ve bu aramayı KKTC’nin vermiş olduğu ruhsat ile yapan Fatih ve Yavuz isimli sondaj gemileri Yunanistan, Avrupa Birliği, Mısır, İsrail ve ABD’yi rahatsız etmiştir. Diğer yandan Rusya’dan ülkemiz hava sahasının savunması konusunda önemli olan S-400 füzelerini almamız Amerika’yı rahatsız etmiş, bunun üzerine Amerika, yapımında ortaklığımız olan ve ücretini ödediğimiz F-35 tipi savaş uçakları teslim etmeme tehdidinde bulunmuştur. Bu dayatmalara hiçbir ülkenin hakkı yoktur. Hukuken de yoktur, vicdanen de yoktur. Bu konuda Türk devleti kararını vermiş, bileti kesmiştir.
İstanbul, 15 milyon nüfusu ve geçen sene 12 milyona ulaşan ve her yıl artarak gelen turist sayısı ile Türkiye’nin en kalabalık metropol şehridir.24 Haziran’da İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimi yapılmış, İstanbul halkı tercihini yapmıştır. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin dediği gibi seçimin tekrarlanmasıyla Türk demokrasisi kazanmış ama İstanbul ehline emanet edilmemiştir. Bu durumu takip etmek lazımdır. Türkiye kendi gündemine dönmeli 2023 hedefleri için canla başla çalışmalıdır.
Esen kalınız efendim.