YENİ DÜŞÜNCE’DEN

31 Ağustos 2018 16:22 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1005

Değerli Yeni Düşünce Okurları,
Türk milleti, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisini 24 Haziran’da başarıyla gerçekleştirmiştir. Lider Devlet Bahçeli, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016  hain darbe girişiminden sonra, kendisini ve partisi MHP’yi siper ederek Türk milletinin karşı karşıya kaldığı beka sorununu görmüş, 21. yüzyılda Türkiye’nin lider ülke olmasına yol açabilecek kararlılığı, azmi ortaya koyabilecek bir sistem olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin yani “ay yıldız yönetim modeli”nin önünü açmıştır. Bu sistemi Cumhuriyet’in 3. evresi olarak tanımlamıştır.
Ay yıldız yönetim modelinde yürütmeyi oluşturan Cumhurbaşkanı ve hükûmet, yasamayı oluşturan milletvekilleri, partiler ve bağımsız yargıdır. Cumhurbaşkanı’nın seçilebilmesi için ise Cumhurbaşkanı adayının alması gereken oy oranı %50’nin üzerinde olması şartı vardır. Kısaca Türkiye’de artık siyasi istikrar olacak, partiler arası uzlaşma kültürü gelişecek, hükûmet kurulmama sorunu olmayacaktır.
24 Haziran Seçimlerinin sonucunda milletimiz %86.22 katılım oranı ile yüksek iradesini kullanarak tercihini Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti ittifakı olan cumhur ittifakından yana kullanmış, %52.59 oy oranı ile Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk kabinesini kurmuştur. Milletvekilleri ise mazbatalarını alıp yeminlerini etmiştir. Böylece, devletimiz tüm organları ile çalışmalarına hızla başlamıştır.
Bu süreçte, seçimden önce dualı bir parti olan MHP’ye yönelik yapılan tüm algı operasyonları, ipi sapı belli olmayan muhalif hareketler ve sonrasında seçim kampanyası sırasındaki asılsız anketlerle milletimizin aklı ile dalga geçmeye çalışmışlardır. Ayrıca seçim kampanyaları sırasında Lider Devlet Bahçeli’nin seçimden önce defalarca dile getirmesine rağmen MHP’yi itibarsızlaştırmak adına kabinede yer almak için böyle bir hamle yaptığı, bu konuyu pazarlık unsuru olarak gördüğü söylenmiştir. Fakat Atatürk’ün “ Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. ” sözünü unutmuşlardır. Milletimiz, bu güruhlara karakteriyle, çalışkanlığıyla ve zekâsıyla şamarı vurmuş, %11.10 oy ile Mecliste MHP’ye denge ve denetleme görevini vermiştir. Lider Devlet BAHÇELİ hepsini ters köşeye yatırmıştır.
Seçim sonuçlarından MHP’nin konumunu anlamayanlara genel başkan yardımcısı  Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP’nin Mecliste güçlü bir şekilde temsili, kabinede yer almak kadar önemli olduğunu işaret etmiş ve cumhur ittifakının Meclisteki uyumunun devam edeceğini söylemiş ve öyle de olmuştur.
Değerli okurlar, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler, geçirdiği onca badireden  her seferinde daha da güçlü çıkan ülkemizi geçmişte olduğu gibi şimdi de bazı ekonomik yaptırımlar ve terörist faaliyetler ile rahatsız etmek istemektedir. Buradan onları devleti ebet-müddet ruhunun vermiş olduğu güven ve güç ile selamlıyorum.
Esen kalınız efendim...

                                                                                                                Ahmet Deniz AĞCA