YENİ DÜŞÜNCE’DEN

31 Ağustos 2018 14:27 Dr. Ali Güler
Okunma
1291

YENİ DÜŞÜNCE’DEN


Değerli Yeni Düşünce Okurları,
Bu ay içinde 24 Haziran’da ülkemiz hem Cumhurbaşkanlığı, hem de TBMM 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini birlikte gerçekleştirecektir. Yasal olarak Cumhurbaşkanı ilk turda seçilemez ise ikinci tur seçimleri, ilk turda en yüksek oyu alan iki aday arasında 15 gün sonra yenilenecektir.
Demokrasinin en güzel tarafı işte bu seçimlerdir. Çünkü iradenin sahibi milletimiz ülkeyi belirli bir süre içinde yönetecek kişi/kişileri seçecektir. İrade beyanında bulunacaktır. Bütün çoğulcu demokratik cumhuriyetlerde meşruiyetin kaynağı millettir. Milletin iradesidir. Bundan şaşmamak lazımdır.
Zaman zaman milletin iradesinin önüne bazı kurumsal veya bireysel dış bağlantıları da olan bariyerler konulmakta, müdahaleler yapılmaktadır. Bu müdahaleler eskiden bazen fiilen, askerin ülke yönetimine el koyması şeklinde, bazen de vesayet odaklarının birlikteki baskıları ile seçilen iktidarın yönetimden uzaklaştırılması şeklinde gerçekleşmiştir.
Türkiye, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey’in Ekim 2016’da TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşma ile sonradan adına “Cumhurbaşkanlığı Hükümet/Yönetim Modeli/Sistemi” denilecek olan yeni bir yönetim modeline geçme iradesini göstermiştir. Türk milletinin iradesinin önündeki bariyerlerin ortadan kaldırılarak doğrudan “yürütme, yasama ve yargı” erklerini şekillendireceği bir yönetim modeli hayata geçirilmektedir. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Halk Oylaması ile bu konudaki anayasa değişikliklerine “olur” veren aziz milletimiz, şimdi “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi”nin bütün kurum ve kurallarıyla hayata geçirileceği bir sürecin önünü açacak iradeyi gösterecektir.
Sayın Bahçeli bu yeni yönetim modeline “Ayyıldız Yönetim Sistemi” adını vermiş, yeni modelin, Türk bayrağının temsil ettiği bağımsızlığı, güçlü millet iradesini ve vatanın bölünmezliği ile birlik ve bütünlüğümüzü temsil ettiğini ortaya koymuştur. Bayrağımızın al zemini “bağımsız ve tarafsız yargıyı”, bayrağımızdaki hilal “güçlü yürütmeyi” ve nihayet bayrağımızdaki yıldız da “güçlü denge ve denetim mekanizması olan yasamayı” ifade etmektedir.
“Cumhur İttifakı Millet Aklı” sloganı ile oluşturulan milletin iradesi ve devlet geleneği, bu defa ay yıldızlı al bayrağımız ile yarının Türkiye’sinin burçlarında dalgalanacaktır. Onun için bu sayıda kapağımızda sizlere “Millet Aklı Cumhur İttifakı, Hilale Yıldız Ol Türkiye!” diye sesleniyoruz.
Hilale yıldız olalım, yarının milli ve güçlü Türkiye’sini birlikte kuralım! Esen kalınız.     

                                                                                                                                        Ali GÜLER