YENİ DÜŞÜNCE’DEN

18 Ekim 2017 10:04 Dr. Ali Güler
Okunma
1265

YENİDÜŞÜNCE’DEN

 

            Değerli Okurlar,

            Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristler tarafından hain bir tertiple şehit edilen Ülkücü Şehidimiz Merhum Fırat Çakıroğlu’nun iki yıldır devam eden davası nihayet sonlandı. Davanın görüldüğü mahkeme tarafından Rahmetli Fırat’ın PKK’lı katili Nurullah Semo'ya "terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıl,"kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Merhum Şehidimiz Fırat’a “evladım” diye hitabeden Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadesi ile “(…) bir nebze de olsa adalet yerini bulmuştur.Fırat geri gelmeyecek olsa da yüreklere su serpilmiştir. Adalet bir hakkın haklısına gecikmeksizin iadesidir…

            Elbette, Fırat Çakıroğlu geri gelmeyecektir. O hatıraları ve kahramanca mücadelesi ile daima aramızda yaşamaya devam edecektir. Önemli olan Fırat’ın şahsında ve şehadetinde temayüz eden “Ülkücü hukuku” ve “dava adamlığı” ruhunun yaşatılması ve Ülkücü değerlerin ilelebet korunmasıdır. Nitekim mahkemenin aldığı karar vesilesi ile görüşlerini kamuoyuna tweetter hesabından duyuran Sayın Devlet Bahçeli, Merhum Fırat’ın şahsında temsil ettiği ve uğrunda şehadete yürüdüğü “Ülkücü değerler”konusunda şunları ifade etmiştir:

Şehidimiz huzurla yatsın, geride bıraktığı dava arkadaşları hakkını koruyacaktır. Dava arkadaşlığı sorumluluk gerektirir, vefa gerektirir, fedakârlık gerektirir,hepsini geçtik sabır ve iyi niyetli olmayı gerektirir. Ülküdaşlık hukuku çiğnenmeyecek, çiğnetilmesine göz yumulmayacak büyük, tarihî ve kutlu bir bağdır. Bu bağ kırılmaz, kopmaz, koparılamaz.

15 Temmuz 2017 bilindiği gibi dış destekli FETÖ ihanet şebekesinin darbe girişiminin birinci yıldönümü idi. Bu konudaki yazı ve analizleri ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Bu sayımızda yine Ortadoğu’daki son gelişmeler, Avrupa ile ilişkiler gibi Türkiye’nin ana diplomatik sorunları hakkında haber ve makalelerimiz bulunmaktadır. Özellikle bu sayımızda aramıza yeni katılan Sayın Fatih Oğuz Bey’e hoş geldiniz diyorum.Avrupa’nın içinden Türkiye-Avrupa ilişkilerindeki gelişmeleri Sayın Oğuz’un kaleminden bundan sonra da okuma devam edeceksiniz.

26 Ağustos 1071 Malazgirt ve 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferlerimizin kahramanlarını,şehitlerini ve gazilerini bir kere daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, Türk-İslam âleminin huzurlu bir bayram geçirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Hoşça kalınız efendim.

           

Ali GÜLER