EDİTÖRDEN

23 Haziran 2021 11:18 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
428

Değerli Yeni Düşünce Okurları,
Toy, Türk devletleri tarafından iktidarı ve hâkimiyeti bir elde toplayabilmek ve bir elden yürütebilmek için yaşatılmış ve uygulanmış bir gelenekti. Dolayısıyla bu gelenek, bütün Türk tarihi boyunca hâkimiyeti yaymak ve hükümdar olmanın en önemli vasıtalarından biri olmuştur. Türk hükümdarları da bu vasıtadan daima yararlanmıştır. Fakat onlar, toyu sadece kendilerini iktidara ulaştıran ve hâkimiyetlerini devam ettiren bir vasıta olarak kullanmamışlar, onu aynı zamanda sosyal yönü ağır basan bir devlet geleneği hâline getirmişlerdir. Çünkü Türk devlet geleneğinde “Halk devlet için değil, devlet halk içindir.” düşüncesi ve anlayışı daima hâkim olmuştur.
Her şeyden önce bu toylar, idare edenlerle idare edilenleri bir araya getiriyor, birbirlerine karşı görev ve sorumluluklarını hatırlatmada önemli bir vasıta oluyordu. Daha da önemlisi, bu toylar, fert ile millet, fert ile devlet arasında kuvvetli bağlar kuruyor devlet-millet bütünleşmesini sağlıyordu. Bu düşüncelerin doğal bir sonucu olarak Türk devlet yöneticileri Göktürk Yazıtları’nın ifadesiyle “Aç milleti doyurmak, çıplak milleti giydirmek, fakir milleti zengin yapmak” gibi kendilerine bir bakıma “babalık görevi ve sorumluluğu” yüklemişlerdir. Bu babalık görevinin karşılığı günümüzde devlet ve millet adamı olmaktan geçmektedir.
Devlet ve millet adamı olmak; imkân dâhilindekinin en iyisini yapmak, her şart altında devletinin ve milletinin çıkarları doğrultusunda kararlar alıp uygulamaktır. Kurulduğu günden bu yana Türk milletinin ve devletinin bekasını her şeyin önünde gören, Türk kültür ve geleneğinin bugünkü başlıca temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi yapmış olduğu bütün kurultayları (toyları) bu minvalde organize etmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Şüphesiz ki bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda Milliyetçi-Ülkücü Hareketin kurucusu merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve emaneti devralan bilge lider Sayın Devlet Bahçeli, gelmiş geçmiş devlet adamlarının arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
8-9 Şubat 1969 tarihinde Alparslan Türkeş liderliğinde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CKMP) isminden MHP ismine geçmesiyle başlayan MHP toyları, geçtiğimiz mart ayının 18’inde yeniden bir toy havasında yapılmış ve Devlet Bahçeli 1277 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden Genel Başkan seçilmiştir. Bu vesile ile kendilerini ve tüm milliyetçi-Ülkücü camiayı tebrik eder, Türk-İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını Rabb’imden niyaz ederim.
İçerisinde bulunduğumuz nisan ayı münasebetiyle, 4 Nisan tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuşan Türk milliyetçiliği davasının yol başçısı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’ e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  
Esen kalınız efendim.