YILMAZ SAKA EBEDİYETE UĞURLANDI

06 Nisan 2016 13:00 Muhammet Cihat KILIÇ
Okunma
2345
YILMAZ SAKA EBEDİYETE UĞURLANDI



Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Yılmaz Saka yakalandığı amansız hastalık sebebiyle hayatını kaybetti.
Yılmaz Saka’nın cenazesi 24 Mart 2016 Perşembe günü Hacıbayram Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda defnedildi.
Son yolculuğuna tekbir sesleriyle uğurlanan Yılmaz Saka'nın cenaze törenine MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Şefkat Çetin, Celal Adan, Atilla Kaya, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, milletvekilleri, MHP ilçe başkanları ve partililerle çok sayıda vatandaş katıldı.
Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü mezunu, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’ndan yargılanarak "Medrese-i Yusufiye"de çile çekmiş Ülkücülerden olan Saka; uzun bir süredir akciğer kanseri hastalığıyla mücadele ediyordu.
1970 yılında Pilav Efendi Camii imam hatipliği yapan Saka, 1977 yılında MHP’nin kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş’in eğitimciler ekibinde yer almış ve Erzurum bölge sorumlusu görevine getirilmişti.
Parti müfettişliği görevinde de bulunan Yılmaz Saka, 1992-1996 arası iki dönemde Türk Ocakları Genel Merkezinde merkez heyet üyesi olarak hizmet verdi.