Otizmli çocuklar yararına düzenlenen defilede mankenler, ünlü tasarımcı Tijen Uçar'ın imzasını taşıyan giysileriyle podyuma çıktı. Satışa sunulan özel giysilerden elde edilen gelir İLODER'e bağışlandı.
"Otizm Kaderimiz Olmasın" sloganı ile yola çıkan İleri Otizm ve Engelliler Araştırma Derneği (İLODER), otizmli çocuklar yararına defile düzenledi. Oyuncu ve sunucu Mehmet Çebiç’in sunumuyla gerçekleştirilen defilede Ece Gürsel ve Fulya Keskin’in de aralarında bulunduğu 10 manken, Ankaralı ünlü tasarımcı Tijen Uçar'ın imzasını taşıyan giysileriyle podyuma çıktı.
Defileye Ankara cemiyet hayatının tanınmış isimleri katıldı. Konukları arasında ünlü Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço'nun da yer aldığı defilede, açık artırma ile satışa sunulan özel giysilerden elde edilen gelir İLODER'e bağışlandı.
İLODER'in Çocuk Doktoru Candan Özbek, defile öncesinde katılımcılara otizm hakkında bilgi verdi. Özbek, "Dünyada sıklığı her geçen gün artan ve ailelerin çözümsüz kâbusu hâline gelen otizmin tedavisine olan ihtiyaçtan dolayı 10 yıl önce kurulan derneğimiz, çalışmaları ile şimdiye kadar yüzlerce çocuğu normal yaşantısına kavuşturdu." dedi.
İLODER'in her geçen büyüyüp geliştiğine dikkati çeken Özbek, şunları kaydetti:
"Bünyesindeki uzman hekimler, psikologlar, çocuk gelişim uzmanları, fizyoterapist ve dil bilimcilerden oluşan kadrosu ile dünyadaki otizmle ilgili tüm bilimsel çalışmaları araştırıp uygulamakta ve bunlara destek vermektedir. Sadece yurt içinden değil; tüm Avrupa, Azerbaycan, Türkmenistan, İran, Suudi Arabistan ve hatta Avustralya'dan gelen yüzlerce aileye danışmanlık ve hizmet vermekte, özellikle Orta Doğu bölgesinde İsrail'e alternatif olarak çok önemli rol oynamaktadır. 2013 yılında New York'ta 'Dünya Kalite Ödülü'nü alan derneğimiz, erken yaşta yani 4 yaş öncesi tanı ve tedavisinin önemini halka pek çok televizyon programı ve İnternet sitesinde duyurmuş, gündeme getirmiştir. Ailelerin eğitimi çalışmaları 'Otizm TV' projesi ile de devam edecektir."
Otizmin her 110 çocuktan birisini etkileyebildiğini ancak tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatan Tijen Uçar da birçok ülkenin İLODER'in çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade etti.