HİÇ Mİ GÖRMEDİNİZ?

18 Şubat 2017 13:23 Fikri ATILBAZ
Okunma
1401
HİÇ Mİ GÖRMEDİNİZ?

15 Temmuz Darbe Girişimi’ni yapıp elineyüzüne bulaştıran, Pensilvanya cehenneminde oturan boğa, Türkiye’yi bir dahaasla 14 Temmuz 204 şartlarına dönmesini imkânsız kıldı. Şimdi politik olarakrahatladılar da o yüzden ağzı olan konuşuyorlar. Hepsine bir cesaret gelmiş,sanırsınız hepsi birer harbiden Gülen karşıtı.

Gerçek hiç de öyle anlattıkları, rahatrahat konuştukları, gezdikleri ve uyudukları gibi değil. Bir 2002 öncesindengelen cemaat-politika iş birliği, 2002’den 2012’ye kadar cemaat-iktidarortaklığı. 17-25 Aralık 2013 sonrası, 15 Temmuz 2016 ve sonrası. Olaya böylebakıp, incelemelerinizi böyle yapmazsanız, elde edeceğiniz sonuç, yaptığınızdeğerlendirmeler doğru olmaz.

Bu arada unutulmaması gereken bir tarihîolay da Mayıs 2013’teki Gezi Parkı Olaylarıdır. Ardından 6-7 Ekim 2014 KalkışmaHareketi, 2015 Haziran’ı ve daha öncesinde PKK’nın Güneydoğu Anadolu da ilçe eillerde hendek kazma olayları, ülkeyi derinden sarstı. Patlamalarla insanlarkendini güvende hissetmemeye başladı. Kalabalıklar halay çekerlerken, barışdiye bağırırlarken ölüme gittiler. Bunlar hep Türkiye’de yaşandı. Bunlaryaşanırken hepimiz buradaydık. Şahit olduk. Buna rağmen gördüklerimiziduyduklarımızı, yaşadıklarımızı yanlış yorumladık.

Arkadaşlar 2002 öncesi cemaatin evlerini,okullarını, medyasını, devlet kadrolarına sızmasını bilmeyen yok. Ancak devletiniçine yerleşmesi, orada imparatorluk kurması, istediğini atayıp,istemediklerini süründürmesi AKP iktidarıyla başlar. Kabul etsinler ya da etmesinlerbu gerçeği değiştiremezler. O güne kadar deri toplaması dert edilirken, bugündevlet kadrolarına ne kadar hâkim oldukları ortaya çıkıyor. Temizle temizlebitmiyor. İyi de kardeşim göz göre göre devlet kadrolarını kirletmelerine nasılizin verdiniz?